Skip to content
7 reacties
479 weergaves

Gevoel dat vriendinnen me in de steek laten

Beste mensen, Het volgende wil ik graag kwijt. Ik ben benieuwd of mensen dit herkennen en hoe jullie hierover denken. Ik heb al zeer lang een een vriendengroep met vier andere meiden. We kennen elkaar van de brugklas en zijn al lang bevriend. Ik hebbaltijd gedacht dat wij de beste vriendschap ooit hadden. We hebben immers zelden ruzie en zijn altijd in contact gebleven ook toen we niet meer allemaal bij elkaar op school zaten. Allerdrie mijn vriendinnen hebben een moeilijke periode van depressie meegemaakt, maar we hebben elkaar daarin gesteund. Ik was altijd de stabiele van ons vier, degene die juist altijd vrolijk was, die zelfverzekerd was en de moed erin hield. Tot kort geleden dan. De laatste tijd heb ik het gevoel dat alles mislukt. Op mijn nieuwe opleiding kan ik ondanks goede cijfers mijn draai niet vinden. Niemand lijkt me daar te mogen en er wordt veel over me geroddeld. Op mijn werk loopt er van alles niet lekker, het lukt me maar niet een stage te vinden voor volgend jaar en ik word onzeker van alle afwijzingen daarin. Door Corona zit ik nu natuurlijk thuis en tussen mij en mijn ouders gaat dat vaak erg lastig. Ik heb eigenlijk het idee dat niks lukt en dat ik een loser ben. Ik bel vaak met mijn vriendinnen en heb nu soms erg behoefte even iets bij hen kwjjt te kunnen. Ik loop er alleen tegen aan dat dat niet lukt, mijn vriendinnen lijken weinig zin te hebben naar mij te luisteren. Ze kappen me af of beginnen over iets anders. Of ze hebben geen tijd terwijl ze vaak wel uren aan de telefoon kunnen zitten als ik bel om te vragen hoe het met hen gaat. Hoe zijn jullie vrienden? Zouden die zich zo gedragen? En als ze dat deden zouden jullie je dan ook in de steek gelaten voelen? T

17 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Maar @17 meisje als je dat wilt dan moet je het maar zeggen

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @16 meisje Misschien is dat een idee maar ik weet niet Ik wil sowieso inderdaad mensen helpen en mensen kunnen mij ook helpen als ze dat willen en het lijkt me altijd fijn om met nieuwe mensen in contact te komen

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Je kunt met mensen van het forum in contact komen via de mail als je het beide wilt dan moet je alleen even het forum mailen beide en dan lukt het heb ik gehoord en iedereen hier op het forum heeft struggles enzo en helpen graag dus misschien is dat een idee om met iemand te doen wellicht met mij ik wil je graag helpen en je een luisterend oor bieden

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey s Ik zou zeggen geef het niet op alsjeblieft, en wat ik al zei er zijn genoeg mensen zoals ik, dus die willen meehelpen op het internet over dit soort dingen, te praten en misschien een maatje voor je te zijn.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 23,
    Fijn dat ik niet de enige ben die weleens steun mist van de mensen met wie je al lang bevriend bent. Bedankt voor je advies. Helaas heb ik niet veel andere vrienden met wie ik kan praten. Ik had altijd genoeg aan deze vriendinnen. ga dus toch maar proberen het anders met hen te proberen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hé S hier Ik Herken dit heel erg. van vroeger en van nu, Het komt ook door de corona tijd iedereen is heel erg anders bezig met ze dagelijks leven, en is heel erg met ze zelf bezig dat heb ik nu ook, met mijn vrienden afgelopen maanden is het ook heel lastig en zoals vandaag Zoals een jaar geleden een beste vriend die ik zes jaar kende heb ik ongeveer dit meegemaakt dat ik hem steunen en daarna. Hij mij niet en is een van de redenen dat we uit elkaar zijn gegroeid Maar het advies wat ik je kan geven is ieder geval net zoals wat meisje 18 zij opnieuw proberen en het misschien op een andere manier dit keer doen En misschien andere mensen online zoeken of je ouders of mensen dichtbij die je ook kunnen meehelpen met je naar de periode iemand waar je goed mee kan praten die zijn er vast wel zo iemand ben ik ook namelijk

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Heey, wat jammer om te horen dat alles tegenzit.. maar dit is een fase in je leven, alles gaat fout, niemand luistert naar je.. alles irriteerd je..

    Dit is heel normaal en natuurlijk wil je iemand om mee te praten.. vraag nog eens heel duidelijk of je het ff srs met hun erover kan hebben?..

    Succes!

    Kont goed x

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten