Skip to content
6 reacties
231 weergaves

Depressie

Hiii Mijn beste vriendin is depressief. Zo erg dat ze zichzelf snijd dr eten uit kotst en ze zichzelf marteld met een hele zware training Ik probeer haar te helpen ( samen naar een optreden van maan samen naar zwembad etcetera) Maar ik kan haar niet helpen Haar ouders weten dit maar doen niks en mijn mentor weet het ook maar kan niet helpen zonder toestemming van de ouders Hebben jullie ervaring hier mee of tips Pleas help ik weet niet hoe lang ze nog blijf leven

13 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Fijn te lezen dat het nu veel beter gaat. ook leuk dat je dat even meldt, niet iedereen doet dat.
    Misschien dat iemand die depressief is wat teveel met zichzelf bezig is. Nu heeft je vriendin iets om voor te zorgen en is ze anderen gaan helpen die ook met zichzelf in de knoop zitten. Anderen helpen is dankbaar werk en geeft ook jezelf een goed gevoel zoals je misschien al gemerkt hebt. Dat plantje vertelde haar dat jij om haar gaf en daar werd ze blij van. Het was een kleinigheid maar het betekende veel. Misschien dat meer mensen af en toe iets aardigs moeten doen voor iemand om wie ze geven.
    Volwassen worden betekent dat je verantwoordelijkheid kunt dragen voor anderen. Jij hebt getoond dat je volwassen kunt zijn door je vriendin te helpen. Die ervaring heeft je vast wel wat geleerd over het leven en je meer volwassen gemaakt. Je vriendin mag blij met jou zijn. Ik hoop dat jullie nog lang kunnen genieten van elkaars vriendschap.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey dank jullie wel allemaal ik denk dat ik door jullie een op lossing heb gevonden ze heeft nu een kamerplant van me gekregen en is er super blij mee Ze verzocht hem alsof het haar kind is. En ze is gaan chatten die in hetzelfde schuitje zit Heeeel erg bedankt allemaal xx

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb ook laatst iemand geholpen maar wat je moet doen is die gene op gemak stellen. Door dus iets te gaan doen of met die gene veel te praten als je wil dat ik je hiermee help dan moet je even terug reageren met dat ik je even moet helpen dat wil ik namelijk wel voor je doen als je dat wilt Groeten, T.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat lijkt me erg lastig, dat haar ouders niets doen! Wat het beste voor haar zou zijn, is als ze haar huisarts over haar klachten vertelt. Die kan haar dan doorverwijzen naar de juiste soort hulp. Dat kun je haar in ieder geval aanraden.

    Verder kan ze anoniem contact opnemen met de Kindertelefoon, zoals jongen 22 ook al zei. Dat kun je trouwens zelf ook doen als je wilt praten over wat er gebeurt, of als je advies nodig hebt - ik kan me namelijk voorstellen dat het zwaar voor je is om te zien wat je vriendin doormaakt.

    Je zegt aan het einde van je bericht dat je je afvraagt hoelang ze nog blijft leven. Is dat omdat ze zo weinig eet? Of heb je het idee dat ze zichzelf misschien iets aan wil doen?

    Heel veel sterkte gewenst, voor jullie allebei!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is heel erg moeilijk om iemand die depressief is te helpen. Het enige wat je kunt doen is er voor haar te zijn en met haar te praten over wat je meemaakt en wil gaan doen. Misschien zou je haar bijvoorbeeld een plantje kunnen geven. Dan heeft ze iets om voor te zorgen. Bij tuincentra en supermarkten verkopen ze op dit moment bijvoorbeeld mooie geraniums met grote roze, witte en rode bloemen. Die zijn niet zo duur en als ze dood gaan is het niet zo erg. Misschien dat het haar een beetje opvrolijkt.
    Heeft ze je wel eens vertelt waarom ze het leven niet meer ziet zitten? Op internet kun je wel wat vinden over waarom mensen zichzelf pijn doen en hoe je misschien kunt helpen. Hier bijvoorbeeld: https://www.noknok.be/vragen-over/jezelf-pijn-doen

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Al aan gedacht haar naar het ggz te laten gaan? Als de ouders dat weigeren de kindertelefoon en/of politie er bij halen. Je zou ook kunnen kijken of je mensen kent die spiritueel zijn en kunnen helpen.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten