Skip to content
12 reacties
625 weergaves

Jongeren en Politiek

Hallo! Na een paar maanden actief zijn op dit forum, ontbrak mij een onderwerp wat onder de aandacht gebracht zou moeten worden: Politiek. De mensen die zorgen dat dit land functioneert, worden vergeten door de nieuwe generatie jongeren. Voor mij als politiek aangetrokken jongen, vind ik het raar dat kinderen het niet interessant vinden. Hoe staan jullie hier in? Jesse Klaver en Asscher die bezig zijn met het klimaat.Thierry en Wilders die bezig zijn met immigratie en de cultuur te beschermen. Mijn politieke voorkeur gaat toch uit naar de rechtse kant: SGP, FVD, en PVV. Het is interessant om te zien dat mensen die hun land liefhebben, er ook voor strijden om Nederland van de Nederlanders te laten houden. Wanneer ik aan vrienden vraag waarom ze het niet interessant vinden, lachen ze meestal. Politieke mensen zijn 'saai' is het antwoord wat dan meestal volgt. Maar hoe kunnen mensen die strijden voor Nederland saai zijn?

15 jaar
6 jaren geleden

12 Reacties

  • Aan de jongen boven mij: Hoewel de SP het beste verkiezingsprogramma had voor de economie op korte termijn, snap ik je punt. In algemene zin wil ik ermee akkoord gaan dat een liberale kapitalistische economie voor economische groei kan zorgen. Dat in tegenstelling tot belasting voor ouderenzorg, afschaffing eigen risico of klimaatbeleid. Maar om eerlijk te zijn, ik geef niks om de welvarendheid van een land als zich dat niet vertaalt in welzijn van de burgers. Dan maar liever iets minder economische groei, maar een morele samenleving. Een situatie van: “je geld of je leven/gezondheid?”.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • VVD want het is de enige partij die durft te zeggen dat hard werken, zuinig zijn en handel drijven de basis zijn voor een welvarend land. En ook omdat ik Mark Rutte zo'n ongelooflijk hoffelijke gentleman vind. Wat een verademing vergeleken bij die bullebakken die overal in de wereld aan de macht zijn.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat betekent ‘tegen de stroom in gaan’ in deze? Waarom is dat per definitie goed? Hitler ging wellicht ook tegen de stroom in, niet waar? En hoe komt Wilders op voor het Nederlandse volk? Door ‘minder Marokkanen’ te roepen en geen concrete plannen te hebben? En nee, islam brengt niks goeds, op de manier dat een religie nooit iets goeds kàn brengen. Geef een voorbeeld van iets goeds dat een religie überhaupt kan brengen. De PVV zet zich totaal niet in voor onze rechten, de PVV vecht tegen alles dat Nederlands is. Vrijheid van religie, van vereniging, van kleding, het gelijkheidsbeginsel; Wilders wil het allemaal inruilen voor xenofobie. Je bent niet voor religievrijheid als je op de PVV stemt, deze partij wil alle moskeeën verbieden, niet alleen de salafistische orthodoxe moskeeën; àlle moskeeën. En over de EU: Jij kijkt naar Engeland en denkt: ‘ja deze kant wil ik ook wel op gaan’? Weet je niet hoeveel bedrijven daar nu al vertrekken?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik stem PVV. Wat je verder ook vindt van Wilders, hij is de enige (en Baudet wellicht op zijn aparte manier) die in durft te gaan tegen de stroom, en zich juist buitengewoon inzet voor het Nederlandse volk. Ik denk juist dat de PVV strijdt voor onze rechten. Ik heb niets tegen moslims, maar zie wel in dat de islam niet veel goeds brengt. Ik ben voor vrijheid van geloof en meningsuiting, maar het gaat mij te ver op het moment dat mensen (vrouwen, homo's, andersgelovigen) niet met respect worden behandeld. Dat zie je trouwens in mindere mate ook bij fanatieke gereformeerden etc. Maar het is niet alleen de islam waar Wilders voor strijd, hij komt op voor de belangen van de gemiddelde Nederlander, die niet zit te wachten om het gedraai en gekonkel. Verder ben ik ook tegen de verkwistende en bemoezuchtige EU. Samenwerking prima, maar niet op de manier zoals nu gebeurt, Wat dat betreft zou ik graag het voorbeeld volgen van Engeland, en een dwingend (!) referendum over NEXIT willen. Bij voorgaande referendums zei het Nederlandse volk ook nee, maar werd dat genegeerd.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Een PVV’er is per definitie achterlijk, jongen van 20 van hierboven. De PVV wil alle belangrijke grondrechten en mensenrechten verbieden, vind je dat ‘Nederlandse cultuur’?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Je hebt gelijk. De PVV, het FvD en de SGP zijn alles behalve saai. Voor wat voor cultuur strijden zij eigenlijk? Een ‘dominant blanke’, zoals Baudet propageert? Eentje zonder religievrijheid? Zoals Wilders het graag ziet? Eentje zonder vrouwen- of homorechten, op de SGP-manier? Ik vind het jammer om te zien hoeveel mede-jongeren in de greep zijn door de retoriek van FvD. De meeste mensen zoals jij hebben vaak niet eens iets met politiek, ze leren politiek door middel van memes; filmpjes van rare feministes die lopen te krijsen. Er zit geen verder gedachtegoed achter. ‘Strijden voor je land’, wat betekent dat überhaupt? Zelf ben ik ook geïnteresseerd in politiek, en ik voel me niet verbonden aan specifieke politieke partijen. Wel voel ik me verbonden aan het libertarisch socialistische gedachtegoed van Bakoenin en Proudhon in het verleden, en vandaag Noam Chomsky als bekendste verdediger. Verder vind ik dierenrechten belangrijk dus ik zou waarschijnlijk PvdD stemmen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben zeg maar niet achterlijk zoals bijna iedereen maar gewoon intelligent en daarom stem ik PVV.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Zelf volg ik de politiek nog redelijk veel en het onderwerp komt zelfs onder vrienden op school af en toe ter sprake. Ik ben echter Belg en ik heb eigenlijk geen idee over welke partijen of personen je het hebt.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Beste. Ik heb een tante wonen in den haag zij werkt bij het ministerie van binnenlandse zaken. Oke ik ben nog veel te jong hiervoor. Maar het waren haar eigen woorden dat er mooie praatjes gehouden worden tijdens verkiezingen enzo. Om stemmen ts trekken, en dat de ministerie uiteindelijk het toch niks voor elkaar krijgt. M’n tante noemt het als “een groot leugen” tijdens de verkiezingen. Zelfs zij stemt nooit. Ik zal ook nooit stemmen

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik moet er toch even bij zeggen dat de PVV geen rechtse partij is.

    Zelf heb ik wel interesse in de politiek want ik merk toch dat er in de gemeente weinig gedaan wordt voor de jongeren, en zou daarom wel in de gemeenteraad willen.
    Ik bekijk ook alles heel rationeel en denk ook graag daarom aan de belangen van alle partijen.
    Persoonlijk vind ik dat jongeren niet mogen stemmen vanaf een jongere leeftijd want het grootste deel gaat mee met 'the flow' en zo creëren ze geen eigen mening.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik zit in de jeugdraad van Amsterdam als onpartijdig lid. Ik weet niet of het FVD en de PVV Nederland zo liefhebben. Die Baudet en Wilders zijn tegen buitenlanders, maar ze vergeten dat wij Nederlanders ze 40/50/60 jaar geleden zelf gehaald hebben om ''de smerige arbeid'' (die de Nederlanders zelf niet meer wilden doen) voor ons te doen. En ik vind ook dat ''de buitenlanders'' die al 40/50/60 jaar hier in dit land gesetteld zijn, zich aan de Nederlandse mentaliteit aan moeten passen. Dus de taal spreken en de Nederlandse gebruiken in ere houden. En dan zou van mij het offerfeest voor de moslims hier echt wel een nationale feestdag mogen worden. Maar kom niet aan onze tradities zoals de negerzoen, zwarte Piet en ga zo maar even verder. Waar ik meer een probleem mee heb is zoiets als die actiegroep van die uitgeprocedeerde asielzoekers van we are here.. Maar daar doet niet een politieke partij iets aan. De VVD in Amsterdam wil zelfs voor een periode van 10 jaar, jaarlijks 125000 € uittrekken voor onderdak, medische verzorging en eten voor die lui. De VVD is ''GEK''.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Interessant dat je dit onderwerp benoemt. Ben zelf wel politiek geïnteresseerd, maar neig meer naar de linkse kant. Ik begrijp wel dat politiek een 'saai' imago heeft bij sommige jongeren, aangezien politieke discussies vaak gaan over vrij 'abstracte' of specialistische onderwerpen. Zaken als economisch beleid spreken nou eenmaal weinig tot de verbeelding. :-) Maar je hebt gelijk dat dit erg jammer is: een democratie is er juist op gebouwd dat burgers invloed kunnen uitoefenen op de politiek, wat naar mijn mening een belangrijk recht is.

    Ik weet niet of je zin hebt om het toe te lichten, maar wat trekt je aan aan de drie rechtse partijen die je noemt? Ik vind het altijd wel interessant om andere meningen te horen. :-)

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten