Skip to content
6 reacties
408 weergaves

Wat is er mis met mij?

Dag iedereen. Ik zit in mijn laatste jaar hoge school. En zelf ik heb het moeilijk om vrienden te hebben... Sinds dit jaar is de klas gesplitst en verdeelt. We zitten nu met een groepje van de oude klas en dan een groepje van 1 klas en nog een paar van de 3 de klas. Het is week 2 dat school bezig is. En de mensen van mijn oude klas waarvan ik dacht dat ik bevriend was sluiten me gewoon echt buiten. Ik heb 1 vriendin waarmee ik al elk jaar bevriend ben. Maar zij komt super goed overeen met de andere. Ik had altijd wel door dat er een paar van dat groepje niet echt zo goed bevriend met me waren. Maar ik had nooit verwacht dat ze me echt zo zouden uitsluiten. Ze zijn gewoon tijdens de lunch ergens anders gaan zitten en in de pauzes nu ook. Ik heb geen idee wat ik mis heb gedaan. Ik heb wel altijd moeite met vrienden. Ik ben een zeer actief persoon die graag praat bij mensen waar ik me heel goed voel ( zoals mijn vriend) maar op school ben ik zeer rustig en stel me wat op de achtergrond. Ik sta niet graag ik het belang. Maar ik voel me soms zo onzichtbaar in klas... Het is niet echt dat ik een oplossing zoek. Ik zoek gewoon iemand om mee te praten. En of er nog mensen problemen ervaren om vrienden te maken. Vriendelijke groetjes xx

22 jaar
7 jaren geleden

6 Reacties

  • Je mag niet gaan slijmen om erbij te mogen horen, want dan maak je jezelf tot slaaf. Dat is nooit goed.

    Maar blijf wel gewoon hoffelijk tegen iedereen, ook al zijn zij dat zelf soms niet. Misschien doen ze onhebbelijk omdat ze zelf een slechte dag hebben en heeft het niets met jou te maken. Of ze hebben leugens over je gehoord en ze geloven die. Of ze hebben gewoon een verkeerde indruk gekregen, om welke reden dan ook. Als jij stabiel en hoffelijk blijft, raak je daar het gemakkelijkste doorheen.

    Als je het spijtig zou vinden dat je niet meer in dezelfde klas zit, omdat je goed met die ander kon opschieten vroeger, dan mag je dat wel zeggen natuurlijk. Misschien is het voor die anderen even spijtig, en weten zij ook niet hoe ze ermee om moeten gaan.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Graag gedaan; ik hoop dat het helpt. Succes!

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Inderdaad je hebt gelijk. Dankjewel

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Dus je vriendin deed vervelend omdat je met andere mensen dan zij omging? Dat klinkt wel heel exclusief, alsof ze je wil bezitten. Ga zo veel mogelijk gewoon door met je leven en je studie en blijf ook met die andere mensen praten; zo laat je merken dat je je niet laat chanteren door die vriendin en dat zij niet mag bepalen met wie jij omgaat. Fijn in ieder geval dat er ook mensen zijn met wie je wel gewoon kunt praten.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Bedankt dat je de situatie herkent en dat je niet vind dat het aan mij ligt, Ik doe een a2 opleiding waardoor we in kleine klassen zitten en niet zoals andere opleidingen met 100. Gisteren had ik besloten bij andere mensen te gaan zitten die wel aardig doen en praten. Men vriendin keek me erg boos aan en ik weet dat ze zich nu heel erg veraden voelt. Tijdens de pauze ben ik maar bij het groephe gaan zitten. Niemand praatte tegen me. Men vriendin vermeed oogcontact. De les begin bijna en 1 meisje was nog op het toilet. Ik wou al doorgaan. Voelden ze zich weer beledigd of veraden... Dit zeggen ze niet letterlijk maar ik merk dat aan hun manier van doen. Ik heb geen zin om steeds mee te lopen bij mensen die niet eens hallo kunnen zeggen als ik toe kom. Maar nu ik bij andere mensen wil staan is men vriendin boos en wilt ze niet meer praten. Ik ben op school om men diploma te halen en niet om de populairste te zijn. Maar ik wil ook niet steeds zo behandeld worden. Ik heb nog geen idee wat er volgende week zal gebeuren en hoe ze zullen doen.. Ik vind het allemaal zeer lastig en overdreven. Dat ik moet opletten bij wie ik wil staan. ?? Bedankt voor de tip :).

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat naar dat je dit meemaakt. Ik herken het wel een beetje, moet ik zeggen, met name van de middelbare school. Nu bij mijn opleiding zit ik met veel gelijkgestemde mensen en maak ik veel makkelijker vrienden.

    Ik denk niet dat je de schuld bij jezelf moet zoeken. Als jij gewoon aardig bent tegen andere mensen, dan komt het echt niet door jouw sociale vaardigheden dat die mensen je nu buitensluiten. Dat is gewoon vervelend gedrag van hun kant.

    Als je nieuwe vrienden wilt maken, kan ik je vooral aanraden om te bedenken wat voor interesses en hobby's je hebt en aan de hand daarvan nieuwe mensen te ontmoeten. Bijvoorbeeld bij verenigingen, clubjes... Mijn ervaring is dat je zo makkelijker vriendschappen sluit, omdat je dan meteen al iets deelt met de ander.

    Ik hoop in ieder geval dat het ook bij je op school beter zal worden en je niet meer buitengesloten zult worden.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten