Skip to content
9 reacties
231 weergaves

Alleen:(

Hee, Ik zit sinds een jaar in een nieuwe klas, omdat mijn oude klas was opgesplitst (ik zit nu in de tweede). Mijn vriendin en ik zijn de enige nieuwe ik de klas, de rest kende elkaar al een jaar. Ik ben sws niet zo goed met vrienden maken, dus was ik heel blij dat ik al snel bij een vriendinnengroep hoorde. Deze bestond uit acht meisjes waaronder ik en mijn vriendin uit mijn oude klas. In deze klas had ik alleen hun als echt vriendinnen. In de loop van het jaar zijn mijn vriendin en ik erachter gekomen dat we een andere humor en gwn anders zijn dan hen. Hierdoor moesten we ons heel erg aanpassen. We hebben dit het hele jaar geprobeerd en we dachten dat het was gelukt. Ik zit nu naast een meisje uit mijn vriendinnengroep die ik wat beter wilde leren kennen. Wij zouden het afgelopen weekend afspreken maar dat had ze afgezegd. Vandaag vroeg ik Wrm zij niet kon. Ze vertelde dat ze met onze vriendinnengroep en wat andere mensen uit onze klas was(behalve mijn vriendin die ik al ken van vorig jaar en ik) ze dacht dat ik dat wel wist, maar toen ik heel verbaasd keek, zei ze oh ik mocht dit niet zeggen, je moet maar dan alsofje van niets weet. Ik heb ermee ingestemd. Met een meisje dit jaar ben ik wat beter bevriend geraakt. Ik heb aan haar gevraagd wat dit allemaal precies was en wrm mijn vriendin en ik er niet bij waren. Zij zei dat ze vaker afspreken maar dat niemand ons echt aardig vind behalve zijzelf. Ze willen ons er dus liever niet bij. Ik heb doorgevraagd en ze zei dat ze ons heel irritant vinden, zelfs een ander meisje waar ik al best goed bevriend mee was. Ik moet nog een heel jaar met deze klas en ik weet niet hoe ik hier nu mee om moet gaan. Ik voel me op dit moment heel alleen :( ik mis me oude klas ook heel erg. Mijn "vriendinnen" hebben al het hele jaar over ons geroddeld. Ik wist wel dat ik met een paar een niet zo goede klik ofzo had maar dat ze ons allemaal echt niet mochten had ik niet verwacht. Dit kwam echt als een schok en ik heb de hele middag zitten huilen omdat ik me zo alleen voel. Ik weet niet of de leraren op mijn school wel de consequenties inzien van een klas opsplitsen. Ik wil nu neit meer me best doen om bevriend te raken maar ik moet nog 1 jaar en een paar weken met hun in de klas. Ik weet nu echt neit meer wat ik moet doen. Wil iemand me helpen:( bedankt voor het lezen van dit eindeloze verhaal:) X

14 jaar
7 jaren geleden

9 Reacties

  • @meisje 18 ik heb nu met mijn mentor gepraat. ik ga hen nu negeren zodat ze misschien naar ons toe komen maar ik denk dat het niet gaat werken.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • @meisje 14 Dan begreep ik je bericht verkeerd, sorry. Als ze het zelf voorstelde, is het inderdaad niet oké dat ze je nu zo laat zitten. Kun je er nog eens met je vriendin over praten? Bijvoorbeeld een soort compromis voorstellen, waarbij zij wel met die vriendengroep omgaat, maar ook met jou omgaat? Probleem is namelijk dat je niet alleen wilt zijn, maar je bij die vriendengroep natuurlijk ook niet gelukkig voelde.

    Kun je er misschien ook eens met je mentor of een leraar over praten? Het klinkt zo namelijk alsof je buitengesloten wordt in die klas en dat hoort niet te gebeuren. Vertel dan ook vooral dat je bij een vriendengroep zat, maar dat die mensen over jullie roddelden en jullie nergens bij mee lieten doen.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • meisje 18 het is niet zo dat ik haar gedwongen heb dat te doen. we hadden afgesproken niet meer met hun te praten, zij kwam zelfs met het voorstel. toen ze toch bij hun ging zitten heb ik dus gezegd dat ik dat niet leuk vond. Vandaag heb ik net zo als jongen 17 hierboven zei de hele dag alleen in de wc gezeten en ik zit alleen in de klas door een oneven aantal

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Laat je vriendin gerust met hen praten, je hoeft ze ook niet buiten te sluiten en het is niet de bedoeling dat jij bepaalt wat je vriendin doet. Dat jij niet meer met die andere meiden omgaat, wil niet zeggen dat je een vijandschap tussen die meiden aan de ene kant en jou en je vriendin aan de andere kant wilt creëren. Wat je wilt is dat je vriendin jouw vriendin blijft, ook als jij niet met die vriendengroep omgaat: geef je vriendin dan ook vooral de kans om zichzelf te zijn bij jou en dwing haar niet om zich op een bepaalde manier te gedragen. Waar het om gaat is dat jullie twee in ieder geval elkaar als echte vrienden hebben; schaadt het jou als ze intussen ook met die meiden omgaat? Zolang ze ook maar aandacht heeft voor jou, is het goed, toch?

    Misschien kun je naar je vriendin gaan en je excuses aanbieden dat je haar onbedoeld gedwongen hebt tot iets wat ze niet wil (namelijk geen contact meer met die meiden hebben) en zeggen dat het je niet uitmaakt als ze met hen omgaat, maar dat je hoopt dat jullie wel vrienden zullen blijven, ook al hoor jij niet meer bij die vriendengroep.

    Wees in ieder geval open voor haar en zorg ervoor dat ze zich bij jou meer op haar gemak en meer zichzelf voelt dan bij die vriendengroep.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat heb ik ook gedaan een heel jaar lang volgehouden om alleen te zijn. Ik heb zelfs elke pauze in de WC doorgebracht en dan net alsof doen alsof ik moest schijten maar het is zeker geen aanrader je gaat je echt dood vv

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb nu afgesproken met mijn vriendin dat we niet meer met ze praten. Alleen vandaag heeft ze de hele tijd met hun gepraat en heb ik gezegd dat ik dat niet fijn vond omdat we wat hadden afgesproken. ze reageerde heel gemeen en zei dat ze niet zo alleen zou willen zijn als ik en daarom maar met hun omging. ik heb verder de hele dag alleen op school gestaan. ik weet niet hoe ik dit nog een jaar moet volhouden :(
    X

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Meisje van 18 heeft gelijk. Negeer al die stomme klasgenoten, beter 1 heel goeie vriend(in) dan een groep fakers

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Meisje 18 Heel erg bedankt voor je reactie! Ik heb er ook met mijn mentor over gepraat en die wil dat we met zn allen gaan praten maar dat wil ik liever niet. Ik ga denk ik nu net zoals jij zei gwn met mijn vriendin door. Ik heb nog een hele goede vriendin uit mijn oude klas en daar gaan we dan bij zitten in de pauzes. Heel erg bedankt:)

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Mag ik eerst even zeggen dat ik niet denk dat jij slecht bent in vrienden maken. Het is gewoon in het algemeen heel moeilijk om vrienden te vinden in een groep die elkaar al langer kent op jouw leeftijd. Dit klinkt misschien heel stom, maar het is echt zo: op jouw leeftijd zijn mensen bezig met wie ze zijn en met name waar ze thuishoren. Dat leidt er vaak toe dat mensen snel groepjes vormen en zich dan afsluiten van 'buitenstaanders'. Het is echt niet jouw schuld dat je daar niet tussen komt.

    Ik raad je aan om samen met je vriendin uit je oude klas verder te gaan. Hou op om je aan te passen aan die vriendengroep: dat ze jullie niet mogen is hun problemen en jullie zijn het hun echt niet verschuldigd om je aan hen aan te passen. Wees jezelf; als je bijvoorbeeld merkt dat jij en je vriendin een heel ander soort humor hebben dan die meiden, geef dan niet dat gevoel voor humor op. Op de lange duur word je er echt niet gelukkiger van als je jezelf aanpast.

    Richt je op de mensen die je wél echt mogen, die niet over je roddelen en verlangen dat je je aan hen aanpast. Echte vriendschap is geen eenrichtingsverkeer, maar komt van twee kanten. Als die meiden van die vriendengroep niet jouw vriendinnen willen zijn, dan hoef jij ook niet hun vriendin te zijn.

    Misschien zul je op die manier niet heel veel vrienden maken binnen een jaar, maar de vrienden die je hebt, zullen dan wel echte vrienden zijn. Later in je schooltijd zullen mensen hopelijk wat opener naar je toe worden.

    En als je je alleen voelt, wees dan ook niet bang om er eens over te praten met iemand die je vertrouwt. Dat kunnen je ouders zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook een mentor op je school zijn.

    Veel succes! Hopelijk heb je hier iets aan.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten