Skip to content
6 reacties
749 weergaves

Leuk meisje ontmoet maar durf de stap niet te zetten!

Ik heb enkele maanden geleden een leuke meid ontmoet die iets jonger dan mij is. Wij spreken nu ongeveer 1x per maand vriendschappelijk af en dat is super gezellig. Alleen vind ik haar toch wel erg leuk en zou ik graag iets serieuzer met haar willen.
Maar elke keer als wij afspreken is het zo gezellig dus dan is er niet echt een goed moment voor zo'n ongemakkelijke vraag. En daarnaast zijn wij beide erg introvert wat in deze situatie ook niet meehelpt.

Zijn hier introverte meiden?
Zoja hoe zouden jullie benaderd willen worden met deze vraag?
En is het voor een introverte meid fijner om in real life de vraag te krijgen aangezien dat persoonlijker is of via WhatsApp zodat je tijd hebt om er zelf over na te denken en niet meteen een antwoord klaar hoeft te hebben.

Want heel eerlijk twijfel ik erg hoe ik haar wil vragen. Al helemaal aangezien er best wel een kans is dat ik haar er mee verras. Ik probeer haar wel wat hints te geven maar ik heb geen idee hoe zij hierin staat.

23 jaar
5 maanden geleden

6 Reacties

  • J23, ik zeg niet dat er haast bij is. Uiteraard reageer ik, als meisje, hoe ik zou willen dat het gebracht werd. En als ik een app-bericht zou krijgen of een PM via een of ander sociaal kanaal zou ik niet eens reageren. Als iemand het irl zou vertellen zou ik dat waarderen, ook als ik zelf die gevoelens niet zou hebben of niet zou weten wat ik ermee aan moest. Maar wat let jou om het zonder al teveel druk te vragen, zonder direct een antwoord te verwachten? Of gewoon elkaar iets vaker te zien en misschien eens wat anders te gaan doen dan wat je normaal doet? Dat is ook een manier om toenadering te zoeken. Maar van socials met zulke berichten krijg ik de griebels en ik zal niet de enige zijn.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • Als wij samen zijn ervaar ik eigenlijk maar 2 dingen:
    1. Dat ik het heel fijn vind om haar heen te zijn,
    2. Dat ik graag wil horen wat ze te zeggen heeft want zij is een erg interessant persoon en ik ben geïnteresseerd om haar beter te leren kennen.
    Dus op zich is het interesse hebben in een serieuze relatie maar dat nog niet hebben niet echt een probleem als ik bij haar ben.

    Ja voor mij is het leuk maar voor haar kan het natuurlijk ook een nachtmerrie zijn als zij denkt een leuke vriendschap ontdekt te hebben en dan blijkt het dat ik meer wil.
    En jij gaat uit van 2 opties maar er is een 3de en dat is dat zij niet precies weet wat zij voelt. Dat zij het gezellig vind om bij mij te zijn is ongetwijfeld dat heeft zij ook wel vertelt. Maar dat kan ook vriendschappelijk zijn en het is dus niet gezegd als ik haar vraag of er interesse is in meer dat zij dat ook meteen weet. Daarnaast hebben wij het al wel eens over gehad wat wij er van vinden om verrast te worden en dat vind zij niet leuk.

    En mijn 1ste insteek was ook dat ik het live wilde doen. Maar de twijfel kwam toen ik het met haar had over verrast worden. Zij houdt niet van verrast worden en als ik het live vraag heeft ze praktisch weinig tijd om een antwoord te geven. Natuurlijk kan ze zeggen dat ze het niet weet maar dan ligt er best een druk op haar ook omdat ik nogal houd van oogcontact.
    Ik had toevallig deze vraag ook aan een online vriend gestelt en die kwam met het bericht dat ik het beter via WhatsApp kon doen om haar de tijd en ruimte te geven om er goed over na te denken als zij twijfels heeft. Als zij een duidelijke ja of nee heeft zal het niet uitmaken of ik het online doe of niet. En als ik het eerst online doe heeft zij de tijd en ruimte en kunnen wij er altijd nog face to face over hebben. Maar dan zal het minder een verrassing zijn en zal er dus ook minder druk op haar gelegd worden. En aangezien wij beide sociaal wat ongemakkelijk zijn is er bij mij best wel veel twijfel over wat de beste aanpak is.

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • J23, ik ben helemaal niet introvert dus niet geschikt om te reageren, maar ik wil toch wat zeggen. Je hebt het over een ongemakkelijke vraag, maar voor jou is het toch ook ongemakkelijk om samen met haar te zijn, eigenlijk wel wat meer te willen maar toch weer uit elkaar te gaan zonder iets gezegd te hebben en dus zonder iets te weten. Je hebt haar verdorie iets leuks te vertellen want je vindt haar heel erg leuk! En je hoopt dat zij dat ook van jou vindt. Je moet er ook geen halszaak van maken maar gewoon ten aanval gaan. Als zij dat naar jou toe niet heeft maakt het niet uit hoe voorzichtig je bent, dat zal haar mening niet veranderen. Als ze je wel ziet zitten zal ze blij zijn als je het eindelijk vertelt. Je zou nog 1 keer een paar hints kunnen geven, maar dan wel van het soort dat ze bijna wel moet begrijpen. Als het dan nog niet werkt zul je het echt zelf moeten doen. En dat doe je natuurlijk live. Social Media zijn geen communicatiekanaal voor zulke persoonlijke mededelingen.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • Klopt, lijkt me zeer lastig. Toch denk ik dat je het moet bespreken met haar. Jij wilt meer dan vrienden zijn toch? Je kan ook nog even wachten tot jullie nog een paar keer hebben afgesproken, als het dan echt goed voelt dan speel je open kaart. Je heb dan immers niks meer te verliezen.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • TS hier.
    Nouja het ding is wij zijn beide introvert. En alle signalen die zij geeft kunnen zowel als vriendschappelijk opgevat worden als meer.
    En daarnaast doordat wij beide introvert zijn vinden wij het ook lastig om whatsapp contact te hebben. Dit gebrek aan whatsapp contact kan aantonen dat zij het ziet als puur vriendschappelijk maar kan ook betekenen dat zij gewoon niet weet wat te sturen aangezien zij het lastig vind. Dat is namelijk waar ik persoonlijk ook tegen aan loopt.

    Ik vind het geweldig dat ik introvert ben. En ik hou er ook van dat zij een introvert is maar in een situatie als dit kan het verdraaid lastig zijn.

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Als je echt heel graag meer wilt dan vrienden zijn zul je het toch echt moeten aankaarten bij haar hoe zij hierin staat. Ik denk ook wel dat je enigzins kan inschatten hoe zij hierover denkt toch? Meestal kan je als persoon wel inschatten of iemand jou ook ziet zitten. Neemt ze bijvoorbeeld vaak initiatief tot contact of lacht ze veel om je? Dan zijn dat wel signalen dat ze je ook leuk vind maar durft ze het gewoon niet te zeggen om dezelfde reden als jou. De enige manier om er echt achter te komen is om het gewoon ter spraken te brengen. Je kan inderdaad wachten op een goed moment maar het vervelende van een goed moment is dat er altijd een beter moment is. Neem hierin de leiding en bespreek het gewoon voorzichtig met haar. Je hints snapt ze blijkbaar niet heel goed dus gewoon straight to the point dan maar!

    Succes man.

    22 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten