Skip to content
9 reacties
886 weergaves

Wat doen op eerste date

Ik ben vind een meisje bij mij uit de klas leuk, maar weet niet of ze mij ook leuk vind. Ben daar al een hele tijd onzeker over geweest maar heb nu toch besloten om een keer te vragen of ze iets wilt doen. Wat is iets leuks om te doen? Ik wil haar namelijk best mee naar de bios vragen maar dat is ook zo standaard. Hoeft niet perse heel origineel te zijn want ik kan haar net zo goed mee naar mijn huis vragen maarja.. wat moet ik daar dan met haar doen. Ik heb echt wel veel ideeen maar geen idee wat meiden nou ook echt leuk vinden. En sorry, maar antwoorden als “doe waar je je goed bij voelt” of “ben jezelf en kies iets uit wat jij leuk vind” heb ik niks aan, is goed bedoeld maar kan ik niks mee.

15 jaar
1 jaar geleden

9 Reacties

  • Het belangrijkste is volgens mij dat je zonder al te veel vragen naar binnen gaat, zodat je lekker aan de slag kunt en de date echt goed gaat!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Inderdaad, dierentuin is perfect. En daarna samen iets eten.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben laatst op date geweest met een meisje naar de dierentuin en het was echt top! Je hebt makkelijke ijsbrekers omdat er ook wat te zien valt. Zeker een aanrader

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • klinkt heel raar maar ik weet dus wat mijn 5 dates zijn... ik heb ook eeb bepaalde volgorde.... miss haal je hier wat uit?!

    - date 1: de eerste date doe je in het openbaar waar je veel kan praten... ikzelf hou heel erg veel van shoppen!
    - date 2: ik hou zelf erg van interieurzaken en dus word date nummer 2 een bezoekje aan de ikea! vetleuk! dan kun je bijpraten en zie je wat de een leuk vind.... (niet dat je helemaal gaat samenwonen, maar de ikea is zo groot dus je praat vast veel en kun je elkaar beter leren kennen)
    - date 3: voor de derde date zou ik iets doen waar je zit en echt goed met elkaar kan praten. voor mij word het een pastarestaurant (ps pasta kun je nooit elegant of "cute" eten, en ik zeg altijd maar als je me niet waardeert tijdens mijn pasta dan ben je me niet waard!)
    - date 4: de vierde date word waarschijnlijk iets waar je gewoon met elkaar bent.... (ben je comfortabel om samen te zijn in stilte?) ik zou zelf persoonlijk een bioscoop pakken.... en miss afsluiten met een nightpicknick.....
    - date 5: vijfde date word de date dat ik hem ga voorstellen aan mn ouders....

    ik ben geen expert op daten... (obviously want ik ben single) maar dit zijn gwn een beetje mn eisen voordat ik een relatie begin.. ik moet je wel echt kennen voordat ik je aan mn ouders voorstel! nou ja miss heb je er wat aan... je hoeft btw niet alle vijf te doen maar miss kan je er wat mee (inspiratie ofzo?)

    ps ALS ik ooit iemand vind moeten er wel minimaal 2 dagen tussen de dates zitten... de eerste dag om alles te laten bezinken en de tweede dag om eventueel de volgende date in te plannen :)

    groetjes :3

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Ga naar een arcade hall

    Is de spanning er zo af en als het leuk is kan je voortzetten om wat te drinken of eten mits klik daar

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Bios is niet handig, je kan dan niet met elkaar praten.
    Ik vind een dierentuin altijd een goede optie.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Mijn idee is om op een eerste date niets bijzonders te doen en zeker niet te proberen om origineel te zijn. Ga gewoon ergens iets drinken en misschien wat eten zodat je ook tijd hebt om met elkaar te praten. Dan kun je er ook achter komen wat zij leuk vindt om bij een volgende date te doen. Bovendien, mocht het tegenvallen kun je zo'n afspraak veel gemakkelijker afbreken.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • De film heeft voordelen en nadelen. Het voordeel is je hoeft niet de hele tijd te praten het nadeel is je kan niet praten.

    Het ligt natuurlijk ook aan het meisje. Ik sport graag dus ik vind iets sportiefs of competatiefs leuk. In de stad zit een speelhal en mij maak je echt blij met een potje airhockey hahaha

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Niet naar de bios, daar ben je niet met elkaar bezig. Ga picknicken in de 2 keer dat ik dat deed werkte het beide keren. Koop wat eten en neem een spelletje mee, kan je ook nog lekker praten met elkaar. Inmiddels heb ik een relatie met mijn picknick date.

    17 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten