Skip to content
6 reacties
552 weergaves

Uiterlijk doet er (bij mij) wel toe

Ik lees en hoor vaak als mensen vragen waar val je op dat mensen zeggen dat het uiterlijk niet zoveel uitmaakt als hij of zij maar lief/ zorgzaam/ betrouwbaar/ eerlijk etc is.
Natuurlijk wil ik sowieso niets met iemand die ik niet op zijn minst heel leuk vind. Maar voor mij maakt het verschil tussen mijn vriend of een vriend toch vaak wel uiterlijk.

Ik had het hier laatst met een jongen uit mijn klas over. Hij is heel aardig maar gewoon echt niet mijn type. Hij zei dat voor hem alleen het innerlijk er toe doet en dat ik oppervlakkig ben omdat ik zei dat ik iemand wel knap moet vinden.
Iemand hoeft niet 100% mijn type te zijn, maar ik moet wel denken mmmm anders kan ik niet meer dan vrienden zijn, hoe leuk ik iemand ook vind. Andersom moet iemand ook wel echt qua normen en waarden klikken anders vind ik hem meteen ook minder knap. Zo heb ik een vriend die heel veel meisjes heel knap vinden. Hij is ook als je aan mij vraagt wat mijn type is, precies dat waar ik op vaak qua uiterlijk. Maar hij heeft al meer met dan 30 meiden gezoend. We kunnen lachen, hij heeft echt hetzelfde gevoel voor humor en ziet er prima uit, maar ik vaak niet op hem omdat hij zo'n afgelikte boterham is ( zeg ik ook in zijn gezicht hoor).

Hoe werkt dit bij jullie?

14 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Eigenlijk is het toch heel simpel? Als je iemand tegenkomt is het eerste wat je ziet het uiterlijk. Daar moet iets in zitten wat je aantrekt om met die persoon in contact te komen. Dat wil niet zeggen dat hij dan geweldig knap moet zijn, het is gewoon "iets" en dat laat zich verder niet beschrijven. Door een beetje te observeren hoe iemand zich gedraagt kun je vaak wel wat van zijn innerlijk zien, waardoor het inderdaad een combinatie wordt, maar als iemands uiterlijk je niet aantrekt kom je doorgaans zo ver niet.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts hier: ja misschien werkt het altijd wel zo. Ik merk alleen dat ik vaak commentaar krijg van hoe "kieskeurig" ik ben. Ik denk zelf niet dat ik kieskeurig ben maar ik ben ook niet snel onder de indruk van iemand. Mijn vrienden en vriendinnen grappen wel eens dat ik moeilijker te kraken ben dan een kluis. :D

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Het gaat nooit helemaal om innerlijk, tenminste bij de meeste mensen. Het is 50/50 denk ik, innerlijk is belangrijk, evenals uiterlijk. Zoals jij al zegt, en dat vind ik ook: innerlijk kan een persoon aantrekkelijker maken, maar ook onaantrekkelijker. Ik denk altijd: “uiterlijk trekt aan, innerlijk verbind”.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Veel uiterlijke dingen komen uit het innerlijk van iemand. Die haal je er zo uit en zijn afknappers als je een jongen tegen komt. De ergste zijn dik, tatouages, blingbling, onverzorgd, maar ook overdreven verzorgd verzorgd zoals baardjes, snorretjes, te kort haar, groepskleding om ergens bij te horen.
    Je ziet het inderdaad heel vlug dat het je type niet is.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • "Iemand hoeft niet 100% mijn type te zijn, maar ik moet wel denken mmmm anders kan ik niet meer dan vrienden zijn, hoe leuk ik iemand ook vind. Andersom moet iemand ook wel echt qua normen en waarden klikken anders vind ik hem meteen ook minder knap"

    Zo werkt het voor de meeste ik lees niks bijzonders hoor? En dan nog iedr3en heeft andere ideeën dat is alleen maar mooi ander snel saai deze wereld

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Mensen die zeggen dat het alleen om innerlijk gaat liegen wel een beetje denk ik. Stel je hebt interesse in een relatie of je zoekt een relatie, dan zou je nooit op iemand afstappen die je qua uiterlijk niet aantrekkelijk vindt. Ik zou dat in ieder geval niet doen. Tuurlijk is innerlijk hartstikke belangrijk, maar uiterlijk is vaak het eerste wat je van iemand te weten komt.

    17 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten