Skip to content
14 reacties
1020 weergaves

Leeftijdsverschil

Er is een meisje van 14 die al verschillende vrienden en kennissen van mij (allemaal boven de 20 jaar) al is afgegaan. Vroeger vond ik een leeftijdsverschil van vier jaar al veel. Maar nu begin ik het echt normaal te vinden, en mijn omgeving ook. Ik hoor steeds meer verhalen over jonge meisjes en oudere jongens die samengaan. Wat is jullie grootste leeftijdsverschil?

22 jaar
2 jaren geleden

14 Reacties

  • Ik heb het woord ‘kind’ niet gebruikt om daarover een discussie te willen uitlokken of om iemand te kwetsen, maar vooral om het verschil in levensfase tussen een gemiddelde 14-jarige en 22-jarige aan te geven. Dat verschil is er gewoon, of je nou van kind, puber of minderjarige spreekt en met dat verschil heb je als 18-plusser te leven en rekening mee te houden ethisch en ook juridisch. Overigens spreekt het Verdrag inzake de rechten van het kind van ‘kinderen’ tot en met 17 jaar, dus het woord kun je gewoon neutraal gebruiken zonder waardeoordeel en dat betekent niet zoiets als kinderachtig of zo. Dat ben je natuurlijk niet als je 14 of 17 bent.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Zien van de wereld en een emotionele ontluis totaal iets anders. Ik heb ook over heel de wereld gereisd, maar zal nooit t.o.v. een ander beweren dat ik verder ben in de ontwikkeling. Zeker niet als het verschil minimaal 8 jaar is!!! Maar je durft een grote broek aan te trekken, waarom stel je deze vraag nog als je jezelf zo hoog plaatst!

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben het wel eens met m14. Iemand van 14 "een kind" noemen vind ik niet gepast. Een jonge tiener is een betere benaming. J22, je bent niet van je 12de tot je 14de kind. Je bent kind tot gemiddeld je 13de. De 1 is eerder dan de ander. Dat is ook zo met je seksuele gevoelens. De 1 is vroeg, de ander is laat. 14 jaar lijkt me niet vreemd om iets te doen met leeftijdsgenoten maar 14 en 22 jaar is i.d. een groot verschil. Met pedofilie heeft het niets te maken. Een pedofiel valt op kinderen die nog niet geslachtsrijp zijn. Meiden van 14 zijn meestal wel ongesteld.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Er is daarrond zo een sociale regel. Jou leeftijd gedeeld door 2 plus 7. In mijn geval is het jongste dat "aanvaard" is 15. Het oudste kan je ook snel berekenen door min 7 maal 2 wat 20 is. Natuurlijk werkt deze ook maar van bepaalde leeftijd ongeveer 14 a 15 maar het is niet DE regel.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • M14
    Vertel niet teveel hier op het forum. Bekenden van jou kunnen dit ook lezen. Blijf zoveel mogelijk anoniem.
    Om topic te blijven. Jij bent misschien al wat verder, maar het gaat om je leeftijd en niet je lichamelijke en mentale gesteldheid. Als je 14 bent vind ik een vriend van max 3 jaar ouder net kunnen. Er worden al snel rare opmerkingen gemaakt als het verschil erg groot is. En op je 14de mag je best nog wel kind zijn.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • @M14, niemand heeft gezegd dat je kinderachtig was en gewoonweg naïef of dom was, maar je bent wel nog niet volledig ontwikkeld. Dat is volkomen normaal. Op 14-jarige leeftijd zit je nog volop in je ontwikkeling en puberteit en daarin verandert niet alleen je lichaam. Ook je ideeën en gedachten veranderen drastisch. Het is daarom dat een relatie tussen iemand die die fase al door is en iemand die dat nog niets is een beetje wringt. Je zegt dat je een kind bent van je 12de tot maximaal je 14de, maar in werkelijkheid is menselijke biologie niet zo. Dat is niet jouw fout, dat is gewoon een feit. Jouw interesses en drang door bepaalde gevoelens veranderen nog en dat merk jij waarschijnlijk zelf ook. Over een jaar of twee zal jij terugkijken naar je zelf van nu en beseffen dat die verandering plaatsgevonden heeft. Niemand heeft je aangevallen, dus stop alsjeblieft met je zo te willen verdedigen. Het is geen probleem om jong te zijn, maar je ouder voordoen is gewoon niet juist. (En ja, ik besef dat dat erg frustrerend is en ik denk dat iedereen op jouw leeftijd wel zo denkt. Het is pas later dat je zo'n dingen echt beseft, nadat die verandering volledig gebeurt is.)

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • J22. Je bent een kind tot je 12e à 14e. Meiden zijn meestal eerder dan jongens. Ik denk dat ik meer van de wereld heb gezien dan jij. Mijn vader werkt voor een bedrijf met vestigingen over de hele wereld. Ik ben geboren in Canada, toen ik 3 was verhuisd naar Qatar en op mijn 7e verhuisd naar Singapore. Sinds 4 jaar wonen we in Nederland. Dus... Niets van de wereld gezien???

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja kind inderdaad want 14, kind zijn heeft verschillende fases maar ja ik meen dat een 14 jarige is een kind heeft niks met barbie poppen te maken daar heb ik het niet over slaat op mentale, sociale en sexuele ontwikkeling helemaal tov 20+er zoals in start bericht. Ik blijft er volledig bij wat ik schreef

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @ m14, ja iemand van 14 is nog een kind, je hebt nog niets van de wereld gezien, weet nog niets. Je kunt je groot voordoen, maar volg gewoon je ontwikkeling en dan is het goed dat je sport ed. doet, niet meer, niet minder!

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Meiden van 14 nog kind? Pardon????? Heb je onder een steen geleefd m19? Misschien dat jij nog kinderachtig was op je 14 nog kinderachtig en met Barbie aan het spelen en op K3 stond te dansen, maar mijn vriendinnen en ik niet hoor!!! Ben wel met jongens bezig maar nog geen seks. Ik sport veel, voetbal, judo, hardlopen en ben vaak in de klimhal waar ik me lekker uit kan leven. Heb een leuk stelletje vriendinnen om me heen die dat ook doen. Dus NEE m19, niet iedereen is gelijk. Nu nog over het topic zelf.... Vind het leeftijdsverschil tussen een meid van 14 en een jongen van 22 te groot.....

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • ik zou het persoonlijk niet doen, je bent tot ze 18 is nog altijd strafbaar feitelijk. bovendien zitten jullie allebei in een aparte fase. zij is net begonnen met puberen en groeien naar volwassenheid, en jij bent al veel zelfstandiger. maar volg je hart, dan komt het goed!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Een meisje van 14 en jongens van 20 of ouder? Gewoon NIET doen! Juist in die leeftijdsklasse is het verschil dan te groot. Dingen als een misschien wel onbedoelde, maar toch aanwezige gezagsverhouding en zo kunnen maar zo mee gaan spelen dan. Als je allebei boven de 18 bent wordt leeftijd wel minder relevant. Ik ken meiden van in de twintig die een vriend hadden van letterlijk in de 50. Lijkt me persoonlijk niks, je zit dan in zo’n andere levensfase en zo, maar dan ben je iig allebei volwassen en als je er dan allebei gelukkig van wordt prima. Maar als achttienplusser moet je gewoon niet met jonge meisjes, die nog kind zijn, hoe volwassen ze er ook uitzien, gaan. Het mag wettelijk niet, maar los daarvan moet je het ook niet willen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Gênante vertoning een relatie met een kind aangaan als volwassenen. Dat het geen incident is maar vaker voorkomt alleen maar erger dat meisje zou beschermd moeten worden tegen haar eigen naïviteit en de smerige ventjes die erop azen

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb nog geen seks gehad en heb dus ook geen leeftijdsverschil, maar mocht zij een keer bij jou aankloppen, moet je je wel realiseren dat jij strafbaar bent(ook al stemt ze in) wanneer jij seks met haar hebt.

    15 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten