Skip to content
6 reacties
809 weergaves

Ik heb een crush maar ik weet niet wat ik moet doen

Hoi allemaal, 

ik heb een sinds een paar weken een crush op een meisje in mijn klas, maar ik weet dus echt niet wat ik moet doen en hoe ik het aan moet pakken..

Ik vind haar echt heel leuk, maar ik betwijfel of ze mij ook leuk vind. Ik heb haar nog nooit echt gesproken, ze heeft me wel op Snap toegevoegd gister maar nog nooit wat gestuurd, ik stuur wel streaks naar haar maar zij niks terug, en nu heeft ze mijn snap al best lang niet geopend terwijl ze wel actief is op snap.

Ik weet niet wat ik moet doen, ik ben best ongemakkelijk en verlegen bij mensen die ik niet ken.. Een vriend van mij is wel bevriend met haar.. 
Heeft iemand tips? Want ik weet het echt niet.. Als je meer wilt weten is dat natuurlijk ook goed

15 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • TS hier. Alles heeft een beetje een andere wending gekregen vandaag..
    In de grote pauze zat ik met vrienden, de ene is degene die bevriend is met haar en de ander zit ik mee in de klas en ben ik ook goed bevriend mee.
    We zaten wat te kloten en degene die bevriend is met haar zat via mijn telefoon snaps te sturen naar allemaal mensen, en uiteindelijk ook naar mijn crush. Hij stuurde een foto met “grappig” filter van m’n andere vriend naar haar, maar ik stuurde daar zelf nog wel achteraan “Groetjes (naam van vriend)”, maar dat liep niet helemaal lekker en ze stuurde “Homos” terug en heeft me verwijderd.
    Ik denk dat mijn kansen nu best wel vergooid zijn, is er nog iets wat ik kan doen of moet ik het maar opgeven? Ik weet het niet.. het is nu in ieder geval vakantie dus komende week kan ik niks meer doen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Als jij iets wil met iemand, vriendschap of wat meer, dan moet je zorgen dat die persoon weet dat jij bestaat en weet wie jij bent. Voorlopig ben jij niet meer dan een jongen uit haar klas. Meisjes krijgen wel vaker aandacht van jongens en via die snap is het wel de methode die het minst indruk maakt. Ze ziet het, haalt haar schouders op, en weg is het.
    Of jij wat klaar kan maken bij haar is maar de vraag. Dat je haar nooit gesproken hebt terwijl we al ver in oktober zitten is toch wel een indicatie dat jij niet bovenaan op haar lijst staat. Ben je echt verliefd op haar en droom je dag en nacht van haar of vind je haar gewoon heel aantrekkelijk?
    De vraag is ook, hoe gaat zij om met de andere jongens in je klas of heeft zij misschien al prive een vriendje dat je niet kent? Dan kan je het dus helemaal wel vergeten.

    Als jij wilt dat ze weet wie jij bent dan zal je toch echt persoonlijk kennis met haar moeten maken. Meisjes willen een vriendje waar ze wat aan hebben en die wat durft. Ga eens naar meisjesvragen en plaats daar een topic met de vraag wat meisjes graag zien in een vriend en hoe ze benaderd willen worden door een jongen die haar wel leuk vindt. Misschien krijg je antwoorden waar je wat aan hebt.

    Je bent een beetje soft en verlegen zoals je zelf zegt. Er zijn zeker wel meisjes die jou een hele lieve jongen gaan vinden en waar jij het heel fijn mee kan hebben. Alleen of het deze is, dat is de vraag. Je kan het beste opschieten met iemand die op je lijkt wat karakter betreft en die dezelfde interesses heeft. Hoe is dat meisje? Wat zijn haar interesses? Dat weet jij niet, geef maar toe! Hoe een meisje is en wat ze leuk vindt, dat is toch het eerste wat je moet uitzoeken. Door met haar te praten!

    Je krijgt nog heel veel kansen in je leven, dus trek het je niet te veel aan als het niets wordt. Je hebt nog tijd genoeg. Probeer een beetje te oefenen in het omgaan met meisjes. Je hebt geen zus vermoed ik, dan wist je al wat meer.

    Succes, het komt wel goed.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben TS inderdaad. Ik heb nog maar 1 dag school voor de vakantie, dus denk dat het afwachten wordt tot dan, tenzij ik morgen nog wat kan doen maar daar ga ik niet vanuit.. Ik hou je op de hoogte :)

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik weer. Jij bent vast TS. Wel neen idd je moet je niet anders gaan voordoen, wees gwn jezelf. Als je niet op der af durft stappen kan je nog steeds proberen in de klas. Ga voor of achter der zitten en start een klein gesprekje, eventueel met zen 4(idk hou je in de klas zit). Zo leer je elkaar wat beter kennen totdat je wel op der af zou kunnen stappen op de speelplaats, zelfs zonder die vriend.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Het lijkt me ook een beetje raar om ineens te vragen "Zullen we naar ... toe gaan?" Dat is ook totaal niet hoe ik ben namelijk..

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Sryy man maar mij lijkt het alsof ze niet persee interesse toon. Of toch niet via chat en dergelijke. Ga eens praten met haar. Dat kan in de klas of je kan met je vriend die bevriend is met haar eens op haar afstappen. Je weet maar op een manier of ze jou leuk vind of niet.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten