Skip to content
5 reacties
766 weergaves

Allereerste eerste date ooit. Help! Paniek!

Hi, ik ben een jongen van 20 lentes jong en ik heb nog nooit een vriendin of iets gehad. Ook ben ik nog nooit op date geweest en daarmee val ik dus buiten de boot en dit maakt me onzeker. Ik heb een leuke meid ontmoet via een online dating app, ik weet dat ze 100% echt is want we videobellen iedere dag. Zij is net als ik gek op Formule 1en we gaan dit dus samen kijken. Het idee was een "Formule 1 Picknick" en later die avond uiteten. Om heel eerlijk te zijn weet ik niet hoe ik zo'n romantische picknick moet organiseren. Daarnaast is het lastig om iets voor te bereiden thuis, want ik wil liever niet dat mn ouders weten dat ik een date heb. Daarnaast maak ik mij ook zorgen over het verloop van de date, omdat ik best onzeker ben omdat ik wat zwaarder ben als de gemiddelde Nederlander en dus ook ietsjes dikker ben. Ik ben bang dat ze mij in het echt dikker vind als op online beeld. Ook is mij verteld dat aanraking ook erg belangrijk schijnt te zijn, maar ondanks dat wij allebei niet vaak genoeg kunnen zeggen hoe graag we elkaar willen knuffelen weet ik niet of ik dit wel durf omdat ik dit associeer met ongewenste aanraking of aanranding en zal daarom nooit een meid zomaar aanraken. Ik hoop dat iemand tips voor mij heeft. Alvast bedankt!

20 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Hoe was de date gegaan?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Heel eerlijk denk dat ze gewoon een excuus zocht omdat ze niet durfde want dat is natuurlijk lariekoek als ze een beetje hersens heeft

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Dankjewel m22! Het was een waanzinnig leuke date, ik had alles mooi voorbereid, ze vond het alleen helaas nodig om de avond voorafgaand af te zeggen. Waarom? Omdat ik niet snel genoeg reageer op berichtjes. Maar ja weetje ik ben gwn aan het werk en dan kan ik gwn niet reageren want ja werk. Ik schijn een 2e kans te krijgen en over 2 weken herkansings date te doen. Maar ik weet et niet, hoe graag ik ook wil, het voelt als of ik ineens 10-0 achter sta door zoiets kleins en lulligs. En ik weet dat het mijn fout is en wil er nog wel alles aan doen, maar het voelt hopeloos ofzo idk...

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Allereerst wat leuk, gefeliciteerd met je date! Wat mooi dat jullie gezamenlijk zo een interesse delen en al videobellen. Koop bijvoorbeeld lekker een bak aardbeien die hoef je alleen maar af te spoelen en mee te nemen, stokbrood dat al voorgesneden is in een zak kopen en bakjes waar je dat ik kan dippen of vanuit op kan smeren dan heb je weinig voorbereiding.

    Je kan het verloop van de date helemaal niet plannen dus probeer er vooral van te genieten, ze weet al hoe je klinkt en je gezicht eruit ziet en jullie hebben vaak contact dat is een goed teken! Mag ik je een knuffel geven, als ze daar enthousiast op reageert kan je daarna gewoon haar hand pakken of dichterbij schuiven.

    B

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ga er vanuit dat ze ongeveer van jouw leeftijd is, jongen van 20. Zorg dat je jezelf bent en dat is dus redelijk onervaren, maar dat is nu eenmaal wat je bent en dat geeft niks.
    Verder niets forceren, knuffelen is al heel veel en het belangrijkste is dat het klikt en je een volgende afspraak hebt.
    Als je samen wilt knuffelen is dat geen ongewenste aanraking, maar bewust elkaar willen voelen door je kleren heen. Hoe precies en hoelang laat dat gebeuren. Je zal wel een stijve krijgen, dat is normaal en dat weten meiden. Niets aan de hand, alleen niet gelijk achter die pik aanhollen. En weet je we leven in een geëmancipeerd land en jij hoeft de leiding niet te nemen, laat de helft maar aan haar over.
    Verder is het handig om je op een discussie over je dikt voor ge bereiden. Het is vaak ongezond en een gevolg van veel eten en drinken. Dus ben je bereid om voor haar dar verbetering in te brengen? Je moet mensen wel nemen hoe ze zijn maar dat houdt ook in hoe ze willen worden. S6

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten