Skip to content
4 reacties
538 weergaves

Nog nooit een relatie gehad

Hey Ik ben een jongen van 18, ik heb nog nooit een relatie gehad, geneukt of gekust Ik zou hier wel verandering in willen brengen, al weet ik niet in welke stappen ik zou willen beginnen Ik ben btw wel gwn hetero??

18 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Beste jongen, Je bent een introvert iemand en daar is niet zo veel aan te doen.Als je een relatie met iemand wil dan moet je vooral jezelf zijn, dus niet forceren dat je iemand bent die je niet bent. Dat is niet vol te houden en erg vermoeiend. Dat passief zijn daar is wel wat aan te doen. Zoals ik al eerder schreef, overal zijn meisjes en daar zijn er vast wel bij die een rustig iemand als jij wel aantrekkelijk vinden. Het punt is ook of je gelijk verkering wil voor de rest van je leven of gewoon een leuke vriendin en wel zien hoe het verder gaat. Dat is naar mijn idee wat de meeste jongens van jouw leeftijd willen.

    Als je introvert en gesloten bent heb je waarschijnlijk ook niet al te veel vrienden. dus samen uitgaan is misschien geen optie. Je weet denk ik wel waar ze naar toe gaan als ze een leuke avond willen en leeftijdgenoten ontmoeten. Er zijn genoeg jongens en meisjes die als vriendinnengroep of als vriendengroep gaan stappen op zoek naar. Je kunt ook eens gaan en kijken hoe zij zich gedragen en hoe die contact maken.
    Misschien zie je een meisje dat oogcontact maakt en wat langer naar je kijkt en dan kijk je terug en zeg je hoi! En misschien komt er dan een gesprek. Vraag haar of ze alleen is, of ze hier vaker komt en dit een leuke tent is, en zo kun je geleidelijk aan kun je wat persoonlijker worden. Zeg ook gewoon eerlijk dat je niet zo vaak uitgaat. Eerlijkheid werkt ontwapenend en maakt je sympathiek. Gewoon niet bang zijn je zwakke kant te laten zien. Alle meisjes hebben een moedertje in zich en gaan je lief vinden.

    Uitgaan is misschien wat lastig op dit moment met die corona en de scholen zijn dicht, maar misschien volg je een opleiding met vooral jongens in de klas en maakt het niet uit. Ik denk dat je in je dagelijkse leven weinig meisjes ontmoet. Dat betekent dat je ze moet gaan zoeken waar ze zijn.
    Op sommige plaatsen hangen jongeren van jouw leeftijd vaak een beetje rond. Vlak bij waar ik woon is een skatebaan en daar laten de jongens zien wat ze allemaal kunnen en de meisjes kijken vol bewondering toe. Misschien is er een sportveldje, misschien een park, overal zijn plaatsen waar jongeren die graag anderen willen ontmoeten elkaar opzoeken. Ga daar gewoon eens naar toe.
    Je hebt misschien ook geen zus dus meisjes zijn min of meer vreemden voor je, maar je moet je verlegenheid overwinnen. Als je een meisje ergens tegenkomt die naar je lacht of hoi zegt dan probeer je een gesprek met haar te beginnen. "Kom je vaker hier" is erg afgezaagd, maar als je niets anders weet is het een begin.

    Het is moeilijk een recept voor succes te geven, maar het komt er op neer dat je moet zijn waar je leeftijdsgenoten vindt en dan zijn er altijd wel een keer meisjes die jou leuk vinden en die jij leuk vindt. Als ze echt geinteresseerd zijn dan nemen ze desnoods zelf wel initiatief. Meisjes die een leuke jongen zien waar ze belangstelling voor hebben laten hem echt niet zo maar gaan. Misschien vandaag niet, maar misschien wel als ze je de volgende dag weer zien en nagedacht hebben. Als je vaker op die plaatsen komt wordt je een bekende en ga je ze leren kennen.

    Kom je kamer uit en laat je zien, dan wordt je vast wel een keer gezien. Zorg dat je er een beetje leuk uitziet, jeans en een fleurig hemd met korte mouwen, bovenste twee knoopjes los. Heb je blond haar, hemd met blauwtinten, heb je donker haar, dan kun je een hemd met fellere kleuren aantrekken. Als jij er uitziet om op te vreten, dan moet het lukken! Succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • De TS hier Ik ben erg passief geweest over het krijgen van een relatie, erg gesloten en ook een beetje introvert Ik wil hier verandering aan brengen, maar weet niet hoe

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Het bovenstaande bericht vind ik wat ouderwets en ook wat te agressief verwoord. We weten niet wat je zoal in je dagelijks leven al allemaal doet. Als jongen hoor je niet "op jacht" te gaan. Natuurlijk is het wel handig om gesprekken te beginnen en niet te bang te zijn om mensen te leren kennen, maar uiteindelijk is het niet dat jij meisjes moet gaan verleiden. De meeste meiden vinden opdringerige types juist heel irritant. Mijn 2de vriendin bijvoorbeeld was een klas genootje die een crush op me had. Ik heb een keertje een gesprek met haar gestart en toen durfde zij de volgende stappen te zetten. Je hoeft dus niet altijd iemand te veroveren, want soms hoef je alleen maar te laten merken dat je een open en toegankelijk persoon bent. En de belangrijkste tip is: blijf lekker jezelf. Probeer niet "beter" over te komen dan dat je bent. Dat zal namelijk op de langere termijn heel lastig worden.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Je bent al achttien en je hebt nog nooit een relatie gehad. Dat zie je als een groot probleem en je zou daar graag verandering in willen brengen. Dat valt wel te begrijpen, vanaf een jaar 0f dertien - veertien begin je al over dat soort dingen te dromen en nog steeds is het er maar niet van gekomen.
    In de eerste plaats vraag ik mij af of je niet te passief bent. Meisjes komen niet aanbellen om je vriend te worden. Je moet ze opzoeken en verleiden. Je komt ze tegen op school, bij het uitgaan, misschien bij sport, op je werk als je aan baantje hebt, het wemelt van de meisjes.
    In de tweede plaats vraag ik mij af waarom die twee vraagtekens staan achter het woord "hetero" in je verhaal? Twijfel je daar misschien aan?

    Iedere jongen die naar volwassenheid groeit gaat er van uit dat hij zoals elke jongen op meisjes valt. Sommigen twijfelen wel eens, maar het idee homo te zijn is zo onaangenaam dat ze het vaak verdringen. Hooguit zijn ze bereidt te erkennen dat ze heel misschien bi zijn. Jouw gebrek aan daadkracht als het om meisjes gaat heeft dat misschien aan gebrek aan libido te maken als het om de andere sekse gaat?

    Het wordt tijd voor een ernstig zelfonderzoek en als je zeker weet dat je een vriendin wil, kom dan achter die computer vandaan en ga op jacht! Blijkt dat je jongens eigenlijk leuker vindt, accepteer dan de consequenties en vindt een andere strategie om gelukkig te worden.

    Als je hier wat op te zeggen hebt of vragen hebt, reageer gerust. Ik vind het altijd leuk om iemand een beetje op weg te helpen.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten