Skip to content
7 reacties
3305 weergaves

Relatie met stiefvader

Mijn stiefvader woont nu al 3 jaar bij ons. Ik vond hem altijd al tof, maar de laatste paar maanden merkte ik dat ik echt verliefd op hem ben. Ik heb hier natuurlijk niks mee gedaan, maar ongeveer 2 maanden geleden was mijn moeder aan het werk (ze is dokter dus ze werkt niet thuis) en mijn (half)broertje (6 jaar) was op zijn kamer aan het spelen. Ik zat op de bank muziek luisterde kwam hij naast mij zitten. Hij was heel geïnteresseerd (wat ik normaal vond) maar toen legde hij ineens zijn hand op mijn bovenbeen op een niet gewone manier. Ik probeerde er niet te veel op te letten maar op een gegeven moment kwam hij steeds dichter naar mij toe en op een gegeven moment waren we aan het zoenen. Ik heb hem niet weggeduwd omdat ik hem echt heel leuk vind. Ik had eerder natuurlijk ook wel het idee dat hij met mij flirtte of wel erg dichtbij kwam zitten, maar ik dacht dat ik het allemaal verbeeldde omdat ik verliefd op hem ben. Hij is ook een stuk jonger dan mijn moeder (namelijk 35). Het bleef die keer bij zoenen, maar sinds dien hebben we vaker gezoend en zelfs seks gehad. Hij zegt dat hij ook verliefd op mij is maar dat hij mijn moeder niet wil verlaten vanwege mijn broertje (zijn zoon dus). Ik voel me ook heel schuldig tegenover mijn moeder, maar ik vind hem ook echt heel erg leuk! Wat moet ik nu doen in deze bizarre maar ook vooral vervelende situatie?

17 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Hallo ik ben de TS. Ik heb het er met mijn stiefvader over gehad en daarna heb ik besloten dat het zo echt niet kon. Ik heb het aan mijn moeder verteld en natuurlijk schrok ze heel erg, maar ik vond het nog het ergste hoe verdrietig en teleurgesteld ze was. Sinds de confrontatie (een paar dagen geleden) heb ik haar niet meer gesproken. Ik blijf nu tijdelijk bij mijn tante. Ik heb toch geen school en ik denk dat mijn moeder die afstand nodig heeft. Ik vind het heel moeilijk maar ik heb ook geen contact meer met mijn (voormalige) stiefvader. Ik heb er ook met mijn tante over gepraat en ik denk dat het het beste is. Belangrijker vind ik dat alles met mijn moeder weer goed komt. Ik weet van mijn tante dat ze mijn ex-stiefvader het huis uit heeft gezet en hun relatie definitief verbroken. Ik voel me op dit moment ontzettend rot door alles wat er is gebeurd, dat ik mijn moeder pijn heb gedaan, en ik heb er ook absoluut spijt van, maar ik mis hem ook nog heel erg en mijn moeder natuurlijk ook. Ik hoop dat het met de tijd beter word. Nogmaals heel erg bedankt voor jullie berichtjes en hulp. Groetjes, TS   Moderator Fijn iets van je te horen, een dapper en wijs besluit. Met je moeder komt het vast wel weer goed.   

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Je moet daar echt mee kappen. Je bedondert je eigen moeder die gast maakt alleen maar misbruik van je. Hij geeft zelfs toe dat hij toch niet voor jou kiest. Jammer voor je moeder dat ze tijd steekt in zo’n dweil.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Als het tegen je wil is moet je aangifte doen. Want tegen je wil mag niet! Als jij het zelf ook graag wilt dan mag dat gewoon. Je bent boven de 16 dus. Je bent niet de eerste meid die met haar stiefvader gaat. Ik doe dat ook. Mijn moeder weet het inmiddels wel....   Van de moderator Het is wel degelijk stafbaar als je nog geen 18 bent: http://www.wetrecht.nl/seks-met-minderjarigen/

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou zeggen ben voorzichtig tot dat je officieel 18 bent. Dan is het in ieder geval niet meer strafbaar voor hem.

    Dat jij eveneens een relatie hebt met je stiefvader kan ik niet over oordelen. Dat sommige zeggen dat het niet juist Is, kan ik me voorstellen.

    Maar hij is geen familie van jou. Dus het is iets tussen jou en je stiefvader.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo meisje 17,

    Dit is niet gezond en moet stoppen. Het kan best zijn dat je denkt dat je verliefd bent, terwijl dat eigenlijk een manier is om dit alles te verwerken. Deze man misbruikt je gewoon. Neem iemand hierover in vertrouwen of nel met Veilig Thuis voor advies.

    liefs, F.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Van de moderator     Je kunt hierover ook een- anoniem chatten of bellen met de kindertelefoon. Dat kan tot 18 jaar. www.kindertelefoon.nl / 0800-0432.   Verder is jouw stiefvader strafbaar. Hier staat een gevangenisstraf van maximaal 6 jaar op.   http://www.wetrecht.nl/seks-met-minderjarigen/

    25 jaar
    4 jaren geleden
  • Oe, dat is inderdaad een lastige. Ik persoonlijk heb toen mijn vader opnieuw ging trouwen ook zoiets meegemaakt. Ik kreeg een nieuwe stiefbroer en daar heb ik toen ook een relatie mee gekregen. Wij zijn nu nog steeds bij elkaar. Onze ouders vinden het niet leuk, maar helaas voor hun hebben ze hier niks over te zeggen. Mijn verstand zegt dat je hem moet vergeten, maar ik weet hoe het voelt om verliefd te zijn... Dus mijn advies is praat met je stiefvader. Zeg hem wat je dwarszit en kijk hoe je eruit komt. Veel suc6!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten