Skip to content
5 reacties
438 weergaves

Zal het er met haar over hebben?

Hey Ik ben B en mijn beste vriendin is M. Zij is ongeveer 8 maanden ouder dan ik dus zij is nu veertien ik bijna 1,5 maand. We doen veel met elkaar zelfs nu met de Corona. En we hebben het ook vaak over best persoonlijke dingen zoals: ongesteld, onze borsten/BH, vagina, schaamhaar enzovoort. Maar nu heb ik ook best vaak dat als ik dagdroom (dat doe ik echt heel vaak) dat ik dan ineens in een situatie kom waarbij zei mij gaat beffen of vingeren en dat ik dat bij haar doe. Of dat ze zegt dat ze me leuk vind en dat ik haar dan een knuffel geef en dan stopt het want dan schrik ik van mezelf. Maar vind ik haar nu leuk? Ik heb ook het gevoel dat ik soms niet helemaal mezelf ben bij haar en toch wil ik zo vaak mogelijk bij haar zijn en haar gewoon een hele stevige knuffel geven. Dus eigenlijk 2 vragen: 1. Vind ik haar nou leuk. 2. Zal ik het er met haar over hebben. Ik wil haar echt niet kwijtraken ze is mijn beste vriendin en ik kan niet zonder haar.

13 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Ik zou vragen aan haar wat je voor haar betekend en als ze dan zegt alleen vriendinnen dan moet je het voor je houden als ze zegt eigenlijk ben ik op je dan kan je het eerlijk vertellen

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk dat het beter is om het haar niet te vertellen want als ze er dan raar over regeert dan is jullie vriendschap kapot. Het kan natuurlijk ook dat ze er wel goed op zou reageren maar dat weet je niet zeker. Dus zou ik het der niet vertellen. Ik dacht dat ik de enige was die nog dag dromde op mijn leeftijd maar nu zie ik dat jij dit ook heb dus is dit normaal denk ik. Je kunt er wel met iemand anders over praten die je vertrouwt. Als je er over praat met iemand zul je je gelijk all een stuk beter voelen. Bij mij werkt praten altijd. Het kan ook zijn dat je deze dagdromen hebt omdat jullie all die dingen aan elkaar vertellen. Je kunt nu gewoon best de vraag aan je zelf stellen "voel ik mij er goed bij als ik dit alles aan haar vertel?". Want dat kan ook de reden zijn dat je deze dagdromen hebt. Of vind jij het fijn om deze dag dromen te hebben want dat kan ook. Misschien ook niet en misschien wel. Het is ook niet ongewoon maar je moet natuurlijk wel weten dat je nog te jong bent om deze dingen echt met haar te doen. Verder dan zoenen zou je best niet gaan op 13-14 jarige leeftijd. En dan nog het aller belangrijkste WEES ALTIJD JE ZELF !! ? Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen. Als je nog vragen hebt mag je het altijd zeggen.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • J23. TS heeft juist DE leeftijd om te gaan uitzoeken wat seksualiteit is. Dus NIETS te jong! Dus ts, het is heel normaal wat je doet. Jullie zijn al heel intiem samen. Zoek uit of zij ook gevoelens heeft voor meisjes. Dan heb je al een grote stap gezet. Succes

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Jullie bespreken al veel persoonlijke dingen met elkaar. Vraag haar gewoon eens of ze ook gevoelens voor een meisje zou kunnen hebben of ze daar dan ook bij fantaseert. Als dat zo is dan stel je voor om eens samen te knuffelen misschien bevalt dat en willen jullie verder samen dingen ontdekken.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Je bent jong veel te jong om je druk te maken over al die dingen geniet van de dingen die op je pat komen en niet piekeren dat kan je in de toekomst nog genoeg.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten