Skip to content
4 reacties
905 weergaves

13 + 16 en verliefd

Hoi! Ik ben een meisje van 13 (in mei word ik 14) zit in de 2e van Gymnasium, en ben verliefd op een jongen van 16 (in maart/april 17) doet nu eerste jaar van z’n opleiding. Hj zit op mijn voetbalvereniging. We vinden elkaar leuk. Maar ik weet niet of dit goed is, omdat hij misschien toch al in een andere fase zit qua sommige dingen.. waar ik nog wel een jaar of 2/3 mee wil wachten. Nu is mijn vraag: vinden jullie dat dit kan? En zou mijn moeder dit goedkeuren? Eerlijke antwoorden graag Groetjes van mij

13 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Ik ben ook 13 en zie mij eerlijk ge zegt niet samen zijn met iemand van 16. Jij moet het natuurlijk weten en kiezen. En wat je moeder betreft ik denk dat ze dit niet goed zou vinden niet om je te pesten maar om je te beschermen. Het lijkt mij het beste om het daar in eerste plaats met hem over te hebben. Als je dat moeilijk vind of schrik voor hebt of gewoon niet wilt Dan ga je naar een vriend of vriendin die je vertrouwt of wie dan ook zo lang je die gene vertrouwt. Die kan je dan helpen en zijn/haar mening over zeggen. Dat lijkt mij makkelijkste maar hoeft niet perse. Ik zou het sowieso niet vertellen aan mijn ouders want ik mag geen relaties van hen. Dus in dit geval mag je al blij zijn dat jij dat wel mag. Je doet ook gewoon het best waar jij je goed bij voelt. Ik ga niet zeggen dat dit niet kan of mag.Het heeft ook te maken met wat voor persoon hij is.Weet je wel? En doe geen dingen die je niet wilt om wille van hem. En dat zeg ik omdat hij zo als je zij in een andere faze dan jij zit. Ik hoop dat ik je kan helpen xx Als er nog iets is zeg je het maar

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoihoi! Ik heb in dezelfde situatie gezeten. Hij was 16, ik net 13. We kende elkaar toen van school, en hij was mn eerste vriendje. Als je elkaar echt heel erg leuk vind zou niks dat in de weg moeten staan, ook niet die 3 jaar verschil. Als hij van je houd kan hij wachten met dingen die jij niet wil. Wat je ouders betreft, het beste is om het ze gewoon te vertellen. Ze zullen het echt wel begrijpen. Stel hem aan ze voor als je zover bent (ik heb de eerste keer dat ik met hem ging afspreken hem meteen aan mn ouders voorgesteld) zo zullen je ouders ook zien dat hij een goede jongen is. Natuurlijk moet je wel nee durven zeggen als hij iets wil wat jij niet wil. Ik heb toen we net een relatie kregen meteen mijn grenzen aangegeven en dat is allemaal goed gegaan toen. Veel geluk samen, en zeg het maar als je nog vragen hebt. Ik zal het vast wel lezen xx

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Allebei verliefd zijn en elkaar leuk vinden is het belangrijkste. Binnenkort zijn jullie 14 en 17, weliswaar 3 jaar leeftijdsverschil, maar dat mag toch niet jullie geluk in de weg staan. Dat zou heel jammer zijn.

    Omdat hij misschien toch al in een andere fase zit qua sommige dingen, waar jij nog wel een jaar of 2/3 mee wil wachten, zoals je wijs opmerkt, is het wel belangrijk dat hij daar rekening mee houdt.

    Samen bepaal je de snelheid waarmee dingen in een liefdesrelatie gebeuren en niet alleen. Als jij ergens nog niet aan toe ben of iets nog niet wil, vertel het hem. Hij zal er vast begrip voor opbrengen. En als de tijd rijp is zal zijn geduld beloond worden.

    Als jullie verkering aan bovenstaande omschrijving voldoet zou ik er als moeder mijn goedkeuring aan geven.

    Veel liefdesgeluk samen!

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind zelf 13/16 nog vrij jong, maar ik weet natuurlijk niet of je er ouder uitziet. Ik weet ook niet hoe je moeder is, en hoe ze dus zou reageren.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten