Skip to content
1 reacties
361 weergaves

Wat kan ik het beste doen?

Hoi allemaal. Laat dit nou een topic zijn die in VERLIEFD & VERKERING staat. Dus je weet waarschijnlijk al wat er komt. Er is een meisje (ik noem haar even in dit verhaal Ruby) die ik sinds ongeveer anderhalf jaar ken en sinds bijna een jaar goed bevriend mee ben. Sinds ongeveer 8 maanden geleden begon ik gevoelens voor Ruby te hebben. Op dat moment hadden we een soort van kenningsmakingsborrel voor de aankomende studiereis. Maar toen zat ze nog in een relatie met een goede vriend van mij dus ik had soort van geprobeerd die gevoelens die ik voelde te onderdrukken omdat ik niet die goede vriend van mij wilde lastigvallen hiermee. Tijdens de studiereis was er een en ander gebeurd waardoor ik, Ruby en een andere jongen wat closer met elkaar geworden waren en tijdens die reis ook veel met elkaar omgingen. Ook een paar dingetjes tussen haar en dr vriendje gebeurde toen. na de reis spraken we niet veel meer. Alleen 1 enkele keer op whatsapp en op de afterborrel van die reis. Helaas zitten we nu niet meer op dezelfde opleiding omdat ik van opleiding ben gewisseld. Hierdoor spreken we elkaar nauwelijks meer. Ongeveer een 2/3 weken geleden kreeg ik opeens weer een appje van Ruby met een nieuwjaarswens. Daarna hadden we nog een kort gesprekje over hoe de vakantie gaat enz en met school. In dat appje kreeg ik ook te horen dat ze sinds kort weer een vriendje heeft (eerdere relatie was blijkbaar al gestopt). Ik weet eigenlijk echt niet wat ik moet doen nu. Ik kan lastig haar overvallen met dit als ze al een relatie heeft. Ik wil ook niet de vriendschap die we hebben op het spel zetten. Iemand die weet wat ik als beste kan doen op dit moment?

20 jaar
4 jaren geleden

1 Reacties

  • Eerlijk zijn is nooit verkeerd. Snap je angst, maar dan is het hoe het is. Ik begrijp dat het contact dat je nu hebt toch minimaal is, dus het is niet dat er een ingrijpende verandering in je leven gaat zijn. Ga ervan uit dat ze er niet op in gaat, want ze heeft een relatie. Mocht het zo zijn dat dit in de toekomst niet loopt en uit gaat, is de stap om haar op date te vragen niet groot. Nu is het hoe het is en moet je accepteren dat ze een relatie heeft. Wees eerlijk naar haar toe en laat het dan rusten. Je weet niet wat de toekomst brengt, maar je moet niet gaan vasthouden aan fantasieën en wachten op iets wat er misschien nooit gaat komen. Hoe hard het ook is, je moet gewoon door man. Misschien dat er in toekomst wat in zit, maar nu niet.

    23 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten