Skip to content
1 reacties
257 weergaves

Toxic relationship

Ik heb via een vriendin een jongen van 16 ontmoet op snapchat. Ik heb een tijd met hem gesnapt. Hij merkte dat ik onzeker was en hij wilde me graag helpen. Want hij vertelde dat hij vaker onzekere meisjes helpt. Ik vertrouwde hem en omdat we een band hadden begon ik meer open te zijn. Hij vertelde meer over zijn prive dingen zoals dat hij gepest werd op de lagere school. Ik heb verteld over dat ik mezelf snijd en dat ik naar trainingen en psychologen ga/ging. Hij kon er goed mee om gaan en het gaf mij een prettig gevoel. Het was fijn om met hem te praten en ik vertelde hem bijna alles. Na ongeveer 1 maand begon hij dingen te zeggen als “I love you”. En toen realiseerde ik mij dat ik ook van hem hou. Maar toen we meer gingen praten werd het anders. Hij vroeg mij seks vragen. Het voelde alsof hij daar meer bezig mee was dan met de dingen die ik hem vertelde. Ik was er zo klaar mee dat ik hem over op had geblokkeerd. Maar ik was vergeten dat hij mijn nummer had en dat ik hem niet op whatsapp had geblokt. Ik kreeg een appje waarin hij vroeg waarom ik hem geblokkeerd had. Ik had hem verteld hoe ik voelde. Ik voelde me als een seksobject, en dat ik me er kut over voelde. Hij antwoordde met sorry en dat het niet zijn bedoeling was. Hij zei dat hij veel fouten maakte en het zijn schuld was. Ik wilde hem een kans geven. En toen hij vroeg of ik hem wilde deblokkeren deed ik dat. Ik had een week geen contact met hem. Ineens kreeg ik een snap waarin hij zei: “Hou je nog steeds van mij?”. Ik zei ja, want ik hield nog van hem. En ik vond het moeilijk nadat ik hem geblokkeerd had om hem te laten gaan. Een paar dagen daarna kreeg ik een snap waarin hij zei dat hij zelfmoord wilde plegen. Ik heb met hem gesnapt en gebeld waarom hij het niet moest doen. Ik realiseerde me na het bellen voelde alsof ik belangrijk was voor hem... Het voelde weer als eerst. Hij zei uitzich zelf dat ik geen seksobject was en dat hij alleen seks met mij wilde omdat hij van mij hield. Maar hij gaat nu wel door met het negeren van mijn appjes, en heb ik het gevoel dat hij niet veel veranderd is ookal had ik hem vertelt dat ik het vervelend vond wat hij deed. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Want ik houd nog wel van hem. Maar toch is het lastig want ik heb mezelf gesneden omdat ik het gevoel wat ik van de situatie krijg overweldigend is. Ik ben bang dat als ik hem blokkeer dat hij zichzelf iets aan doet. En ik wil niet de reden zijn dat hij zichzelf verminkt of zelfmoord pleegt. Mijn vrienden zeggen dat ik hem zou moeten blokkeren. Ik weet niet goed wat ik zelf wil. En ik weet niet wat hij verkeerd doet waardoor ik mij zo voel. En ik snap ook niet hoe ik mij zo voel. Weet iemand wat ik het best kan doen waardoor wij allebei oke hieruit komen en ik hem geen pijn doe? Ps. Ik heb hem dus nog nooit in het echt gezien, alleen via internet. Maar ik heb een speciale band met hem die ik met niemand anders heb.

14 jaar
5 jaren geleden

1 Reacties

  • Ik heb geen heel heldere oplossingen voor je: ik vind het lastig om jullie contact zo van een afstand te beoordelen. Maar misschien heb ik wel wat algemeen advies en gedachten waar je iets meer kunt.

    Deze situatie lijkt me erg moeilijk. Het gevoel van de ander geen pijn willen doen herken ik wel van mezelf en ik weet hoe moeilijk dat kan zijn. Wat je zou kunnen doen is er met je ouders of een andere volwassene over praten: het is behoorlijk heftig voor je als iemand die je kent dreigt om zelfmoord te plegen. Voor professioneel advies kun je contact opnemen met 113 Zelfmoordpreventie: die helpen ook mensen die iemand kennen die aan zelfmoord denkt. Mocht hij trouwens echt een plan maken om zelfmoord te plegen of aankondigen dat hij het gaat doen, bel dan 112.

    Even een gedachte die bij me opkomt als ik je bericht lees: zou het kunnen dat je je bij hem deels zo ongemakkelijk voelt omdat je bang bent dat hij zichzelf iets aan zal doen? Dat hij voor je gevoel misschien te veel 'op je leunt'? Als seksobject benaderd worden is absoluut ook niet prettig, maar ik kan me voorstellen dat de verantwoordelijkheid die je voor hem voelt het nog moeilijker maakt. Probeer misschien voor jezelf heel concreet te maken wat je stoort aan hem, dan weet je beter wat je kunt doen.

    Weet je of hij zelf al professionele hulp heeft gezocht voor zijn problemen? Zo niet, dan zou ik erop aansturen dat hij die gaat zoeken. Dat neemt voor jou misschien ook wat druk weg. Jij bent niet zijn psycholoog.

    Veel sterkte in ieder geval.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten