Skip to content
2 reacties
201 weergaves

Ze draagt emotionele bagage

Sinds 4 maanden heb ik wen relatie met een meisje dat echt geweldig is. Het klinkt misschien cliché, maar ik zou met haar echt een toekomst willen bouwen. Maar ze heeft een probleem, ze is heel erg angstig. Ze is dus ook angstig over onze relatie en alles wat daarbij hoort. Elke dag is ze bang dat we niks meer voor elkaar zullen voelen se dag daarna. Of ze is bang dat zij zelf verveeld door mij raakt. Ik ben bijna dagelijks met haar jn gesprek om haar kalm te krijgen. Ik vind dit niet erg, want ik wil dat zij gelukkig is. Maar ik ben bang dat dit misschien blijft aanhouden. Het lijkt erop dat ze dit heeft door haar vorige relatie. Ze had met een jongen 3 jaar lang. Maar hij heeft haar als een stuk vuil behandeld. En toen hij iemand anders gevonden verliet hij haar gelijk. Kortom een LUL. Ze zegt dat ze het achter heeft gelaten, maar toch raakt te elke keer vol met emotie als het erover gaat. Dus ik zei tegen haar:"accepteer het gewoon, hij was niet de juiste voor je en dat heb je laten gebeuren". Maar ze kan het op de een of andere manier niet los laten. Ook mede omdat ze wat spiritueel van aard is. Ze wacht op een "teken". Maar ik heb al tegen haar gezegd dat dat niet gaat komen. Ik ben vrij radeloos geworden en ik wil dat dit toch uiteindelijk opgelost kan worden. Want het voelt net of er een derde persoon onze relatie is die ons geluk belemmert. Hopelijk heeft iemand raad voor mij. :)

19 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • Hey! Wat naar voor je vriendin dat haar vorige relatie helaas niet goed afliep. Miss kan zij hulp vragen of erover te praten met een persoon die veel ervaring heeft, jij kan niet altijd in je eentje doen, je moet ook goed voor jezelf zorgen. Ik weet weinig over spirituel gebied, maar ik ben zelf hoogsensitief. Maar ik denk ook dat het verstandig is om miss met een psycholoog te praten dus jou vriendin om ook te verwerken zoals ik al zei jij kan niet alles voor dr doen je kan wel naar haar luisteren en helpen maar ook verzorging voor jezelf is belangrijk. Kijk samen wat jullie kunnen doen en praat erover. Veel sterkte gewenst en im hoop dat het goed komt met dr! Liefs S

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat lijkt me een lastige situatie. Je wilt haar zo te horen graag helpen, maar het is ook voor jou niet gemakkelijk als zij het moeilijk heeft.

    Het klinkt mij alsof ze moeite heeft met verwerken wat er is gebeurd. Dat is niet vreemd na wat er gebeurd is, en het 'gewoon' achter je laten is dan helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Als je haar wilt helpen, dan kun je het beste haar gevoelens serieus nemen: vertel haar niet om het los te laten, want dat wil ze waarschijnlijk zelf ook graag doen, maar dat lukt haar nu gewoon nog niet; zeg liever dat je begrijpt dat ze het moeilijk heeft en dat je er bent voor haar. Daarnaast kun je haar erop wijzen dat er mensen zijn die haar kunnen helpen: moedig haar bijvoorbeeld aan om eens een afspraak met haar huisarts te maken (die haar kan doorverwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog) of, als ze dat niet meteen durft, eens contact op te nemen met een anonieme hulplijn.

    Ten tweede is het ook belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Ook voor jou is het namelijk moeilijk als het niet goed gaat met iemand van wie je houdt. Let dus op dat je op een gezonde manier meeleeft zonder je zelf slechter te gaan voelen: als je er zelf namelijk te veel stress van ervaart, kun je haar ook niet meer goed steunen als ze het nodig heeft. Het kan helpen om eens wat websites te lezen voor de naasten van iemand met psychische klachten of zelf ook eens te praten met zo'n hulplijn of met een therapeut: zo kun je advies en tips krijgen om een goede balans te vinden tussen het helpen van je vriendin en je eigen welzijn.

    Hopelijk heb je hier wat aan. Ik wens jullie beiden veel sterkte.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten