Skip to content
1 reacties
197 weergaves

Vriendin heeft een 5 jaar oudere fouten vriend(je)

Hoooi mensjes, ik wil me even op dit forum melden omdat ik ergens mee zit. Het zit namelijk zo ik heb een vriendin en ik wil haar geen slet noemen maar ze had verkering het ging uit gelijk daarna had ze weer iemand ging het uit en zo nog een keer maar twee weken terug ging het dus uit en begin deze week kwam ze met het nieuws dat ze een vriendje heeft. Ik dacht "O alweer" maar toen vertelde ze dat hij 18 jaar is en toen schrok ik wel even want zij is zelf nog maar 13 nu zegt ze zelf elke keer ach boeiend enz onze vriendin zegt het zelfde maar ik weet dat je een "relatie" mag hebben van 12/16 van 16/18 en van 18/- maar ik vind het sowieso niet normaal dus vraag ik mij eigenlijk af wat ik nu moet doen. Oja nog even een toevoeging. We hadden een feestje en toen zat hij ook heel dese tijd aan haar en ik had niet echt het idee dat ze het fijn vond ofzo iets. Bedankt voor jullie hulp groetjes mij

14 jaar
6 jaren geleden

1 Reacties

  • Dat lijkt me inderdaad lastig. Ik denk niet dat het helpt als je haar beschuldigt en openlijk tegen haar zegt dat je haar vriend niet goedkeurt: dan voelt ze zich waarschijnlijk aangevallen en zal ze niet naar je luisteren. Het is volgens mij ook niet verboden als hij alleen verkering met haar heeft; het is alleen illegaal als hij ook seks met haar heeft.

    Wat je misschien zou kunnen doen is tegen haar zeggen dat je op dat feest gezien hebt hoe hij haar aanraakte en dat je de indruk had dat ze dat niet fijn vond. Geef dan aan dat ze het altijd aan je mag vertellen als die vriend iets doet wat ze niet wil en dat ze er dan vooral niet mee rond moet blijven lopen, maar laat haar zelf beslissen of ze erover wil praten met je of niet. Zeg dat je haar relatie niet wilt veroordelen, maar dat je je gewoon zorgen maakte omdat ze het op het feest niet leuk leek te vinden dat hij haar aanraakte. Zet dus vooral geen druk op haar, maar geef haar de ruimte en maak duidelijk dat ze altijd bij je terecht kan als er een probleem is.

    18 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten