Skip to content
3 reacties
404 weergaves

Verliefd?

Ik denk dat ik verliefd ben op een meisje al een jaar lang, ze is 14 en ik weet niet wat ik moet doen om mijn gevoel in controle te houden. Ik stalk haar op alles, ik heb zelfs haar instagram/ andere sociale media gehackt puur voor de foto's. Ze kent mij helemaal niet, toen ik haar op school zag duurde het ook best lang dat ik eigenlijk haar voornaam wist. Nu weet ik echt alles over haar. Wat moet ik doen? ik kan mijn gevoel bijna niet in controle houden? tips?

PS: elke dag voordat ik ga slapen heb ik een ritueel dat ik foto's moet kijken en de drang wordt alleen maar erger.

19 jaar
7 jaren geleden

3 Reacties

  • De reden van mijn vraag was dat ik zelf een dwangstoornis heb en dat je ervaringen mij daaraan doen denken, met name omdat je het over een drang of druk hebt. Zo'n stoornis werkt namelijk als volgt: je hebt een bepaalde obsessie (een terugkerende, overheersende gedachte) en daaruit komen bepaalde 'compulsies' voort: handelingen waartoe je je gedwongen voelt. Als je inderdaad merkt dat je de controle verliest over je daden en gedachten, dan kan ik je aanbevelen om hiermee naar een psycholoog te gaan: dat heb ik zelf ook gedaan en het heeft me enorm geholpen. Ik lees ook dat het zich bij jou uit als gedrag dat als stalken omschreven kan worden, wat zowel voor jou als voor het meisje geen goede gevolgen zal hebben als je hiermee doorgaat. Ik zeg dit niet om je te beschuldigen, want ik begrijp zelf maar al te goed hoe sterk die drang kan zijn, maar ik raad je wel aan om hier hulp mee te zoeken en het niet verder te laten ontwikkelen. Als je nu bijvoorbeeld al haar accounts hackt, dan is het beter om bij een psycholoog te leren om met je obsessie om te gaan en de controle terug te krijgen, zodat je niets zult doen waar je spijt van krijgt.

    Heel veel sterkte in ieder geval!

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • ik voel een soort druk, maar ik doe het ritueel altijd, dus ik heb eigenlijk nog niet meegemaakt hoe het voelt als ik het niet doe. En dat wil ik eigenlijk ook niet.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat gebeurt er of voel je als je dat ritueel niet uitvoert? Hoe ervaar je die drang?

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten