Skip to content
5 reacties
147 weergaves

Mijn vriendin behandelen als jong meisje.

Sinds 4 jaar heb ik een ongewone maar goed werkende relatie met mijn vriendin, mijn vriendin geeft vanaf het begin al aan dat zij zich prettig voelt in een relatie waar zij niet volwassen hoeft te zijn of te worden. Ze is zowel in gedrag en kledingkeuze nog heel jong, en wil dit ook blijven zo wil zij geen verantwoordelijkheid hebben over haar eigen, ze heeft en vraagt bij alles wat ze doet en meemaakt mijn toesteming en luisterd naar alles wat ik haar zeg, ook wanneer ze het er eigelijk niet mee eens is of iets niet mag wat ze graag wil. Zo beslis ik bijvoorbeeld haar bedtijd en hoe laat ze thuis moet komen, Zelf zegt ze dat ze dit heel prettig vindt dit geeft haar een veilig en beschermd gevoel. Aan de andere kant voelt het voor mij aan als een enorme verantwoordelijkheid die ik met liefde op me neem. Wie herkent zich hierin?

23 jaar
7 jaren geleden

5 Reacties

  • Gewoon geen...

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Mag jij ook bepalen welke kleding ze aantrekt? Ik zou het wel weten met zo'n meisje als vriendin

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Uit liefde voor haar wil je aan haar wens voldoen. Ik neem aan dat ze ongeveer jouw leeftijd heeft. Dit kan nooit lang goed gaan, jouw keuzes komen lang niet altijd overeen met wat zij wil. Het is voor haar eigen bestwil belangrijk dat zij haar eigen keuzes leert maken en zo haar eigen identiteit ontwikkelt. Gelijk helemaal in het diepe gooien zal niet werken maar met kleine stapjes. Eerst kleine beslissingen en zo naar steeds grotere. Heel veel geluk voor jullie samen.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik wil niet bot overkomen, maar dit klinkt erg ongezond ... en met alle respect en met de beste bedoelingen zou ik , als ik in jouw situatie zat, haar advieseren of gewoon eens met iemand te praten. Iemand die verstand van gedrag heeft bedoel ik dan.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Heeft ze problemen met haar vader gehad of dat ze geen vaderfiguur in haar leven heeft gehad? Want dat s t eerste waar k aan denk als ik dit lees

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten