Skip to content
1 reacties
43 weergaves

Uitmaken of niet?

Hallo, Ik ben een meisje van 20 jaar. Ik heb een relatie van 3 jaar en 3 maand. Tussen mij en mijn vriend is het nooit helemaal goed verlopen. Vaak ruzie's, discussie's, snel lastig worden op elkaar, enz... Hij irriteert me ook snel voor niets, als hij iets doet (waarvan ik weet dat totaal niet erg is) wordt ik meteen ambetant op hem. Maar nu heb ik veel minder gevoelens voor hem. Vaak heb ik zelfs dat ik geen zin heb om hem te kussen of te omhelzen. En ik vind hem helemaal niet mooi en niet meer aantrekkelijk. Ik heb zelfs geen zin om seks met hem te hebben. Maar toch denk ik dat ik hem graag zie en gevoelens heb voor hem. Want bij de gedachte dat ik het zou uitmaken met hem voel ik me echt niet goed. Het is ook mogelijk dat ik me niet goed voel bij die gedachte omdat ik weet dat ik dan niemand meer heb, dat ik dan alleen ben en dat er niemand in mijn directe omgeving is waar ik terecht kan als ik me niet goed voel. Ik ben een heel gevoelig meisje, ben snel heel verdrietig en voel me vaak niet zo goed. Ik wil hem ook niet kwetsen. Ik heb al met hem gesproken over dat ik niet weet wat ik wil en dat het niet zo goed gaat tussen ons. Maar hij zegt dat hij bij mij wilt blijven en dat hij heel veel van me houdt. En hij is ook een zeer gevoelige jongen en ik zou me ook heel slecht voelen dat ik hem zo droevig en gekwetst zou zien als ik het uit maak. Ik heb echt geen idee wat ik moet doen. Ik heb ook het gevoel dat ik niet echt heb kunnen profiteren van mijn leven. Ik ben al heel lang niet vrijgezel. Op mijn 15 jaar ben ik met een jongen geweest tot mijn 17 jaar. Nog geen maand later was ik met de jongen waarmee ik nu ben. Dus ik heb nooit het vrijgezellen leven gehad. En dat stoort me ook wel. Als ik uit ga en ik amuseer me en ik praat of lach met een jongen, dan heb ik vaak het gevoel van 'waarom ben ik niet vrijgezel?'. Kan iemand me helpen aub?

20 jaar
9 jaren geleden

1 Reacties

  • Hey, ik ben wel een stuk jonger maar heb een oudere zus(24) die een beetje het zelfde probleem heeft! Het komt waarschijnlijk doordat jullie elkaar steeds beter leren kennen. In het begin van de relatie denk je dat je elkaar heel goed kent natuurlijk maar dat steld bijna niks voor. Omdat jullie al zo lang bij elkaar zijn (3jaar en 3maanden) leren jullie ook steeds meer de vervelende kanten van elkaar of de dingen die je storen of irriteren etc... Er zijn wel een paar tips die ik kan geven maar het is natuurlijk per relatie heel erg verschillend! Dan alsvolgt, je kan proberen iets minder contact te hebben in een week zodat je het moment dat je elkaar ziet speciaal blijft en niet allerdaagse koek. Ook kan je proberen wat leuke uitstapjes samen te maken ( als dat financieel natuurlijk kan, of iets gratis kan ook maar dat zijn meestal toch minder leuke dingen) Je kan er ook proberen er mee te leven dat je friend eigenschappen heeft die je niet leuk vind, want ook al zou je een nieuwe vriend krijgen heeft ook die nieuwe vriend dan eigenschappen waar je je aan stoord, je kan een ander niet veranderen, alleen jezelf. Het kan ook heel goed helpen, omdat jullie allebij wel gevoelig zijn zoals je zei, dat jullie over de dingen praten die je storen zodat daar dan de volgende keer over na word gedacht en misschien helemaal niet meer doet! Ik hoop dat je hier wat aan hebt, het is niet zomaar wat gelult, want me zus had bijna de zelfde problemen als jij had en die is er voor naar een terapeut geweest, en die heeft dit zo ongeveer aan me zus uitgelegt. Het gaat nog steeds niet helemaal goed tussen me zus der vriend en haar maar en gaat al een stuk beter ( ze zijn nu ongeveer 5 jaar samen hebben ook samen een huis gekocht en zijn nou 3 maanden ongeveer bezig met die terapie. Dus bij hun werkt het wel. ) ps. Als ik jou was zou ik zo'n lange relatie niet stuk maken! Het single leven is ook niet altijd fijn! Je hebt er veel meer aan als je later lekker bij je mannetje op de bank zit, dan dat je door blijft feesten en pas veel later in je leven volwassener gaat worden. Gr m. Hoop nog wel op een reactie terug wat je er van vind en of je het gaat proberen, of het werkte etc... dikkekus en succes ?

    18 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten