Skip to content
5 reacties
161 weergaves

Wanneer en hoe het beste uitvragen?

Heey, Ik ben 17 jaar, bijna 18, en heb nog nooit echt een vriendin gehad omdat mijn grootste probleem is dat ik verlegen qua persoon ben. Nu werkt er bij mijn werk (supermarkt) een meisje dat mij hartstikke leuk lijkt. Op het gebruikelijke 'hey', 'alles goed?' en 'tot hoelaat moet je werken?' na heb ik nog niet echt met haar gesproken. Heb dus ook geen telefoon nummer of informatie of ze een vriend heeft ja of nee. Ze lijkt me een leuk, lief en sympathiek meisje, en dus heb ik besloten om eens gek te doen en haar te vragen of ze binnenkort een keer samen iets wil drinken zodat we elkaar misschien beter kunnen leren kennen. Maar dan komt nu de vraag, wanneer en hoe moet ik dit vragen??? Zij werkt op tijden wanneer ik net klaar ben of net andersom. Ik wil het wel vragen maar weet dus niet echt een manier waarop. Een beetje raar als ik zoiets wil vragen wanneer zij druk aan het werk is. En even apart vragen gaat ook niet echt met zoveel collega's die om je heen lopen. Ik zit te denken om misschien een keer buiten te wachten tot zij klaar is met werken en het aan haar te vragen, maar is dit niet te opdringerig? Iemand nog suggesties?, want nu heb ik eens de moed bij elkaar geraapt maar zoek ik nog een goed moment... Alvast bedankt!!!

17 jaar
9 jaren geleden

5 Reacties

  • hey! ik ben dan wel 13 en zit behoorlijk verschil in onze leeftijd maar het beste is gewoon op je gevoel uitgaan.. hoe moeilijk het soms ook is! wij kunnen wel allemaal tips geven maar je moet het uiteindelijk toch zelf doen! ik ben heel blij om je enthousiaste verhaal zo te lezen want hier in mij buurt stikt het van de players

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Vandaag werkte ik trouwens ook met haar en hebben we echt een leuk gesprek gehad: ik bleef vragen stellen maar zij stelde ook een aantal vragen. Echter kwam die ene vraag er niet uit, zaterdag wil ik dit wel echt doen.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Heey, bedankt voor de reacties. Aanstaande zaterdagochtend werken we beide vanaf 7, echter zij wel tot 12 en ik tot 17...ik wil het echt vragen maar tot nu toe nog niet 'het' moment gehad; steeds loopt er wel iemand voorbij. En aangezien en nogal gerrodeld wordt bij ons wil ik het eerst echt stil houden.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik weet niet waar je werkt, maar als je bijvoorbeeld in een supermarkt werkt en je weet rond welke tijd zij werkt. Dan kan je misschien naar de supermarkt gaan om "iets te kopen", maak je een praatje en vraag je het haar?

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • doe alsof je band lek is als je klaar bent met helpen en vraag of je een lift van d'r kan krijgen of laat haar samen met jou wachten tot iemand jou komt ophalen sneaky maar geloof mij het is een stap

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten