Skip to content
55 reacties
2478 weergaves

13 en 16?

ik heb dus een crush op mijn broers beste vriend. hij is 16 en ik ben 13. is dat erg? mijn moeder vind dat wel best erg.

ik heb een klein gevoel dat hij mij ook leuk vind maar ik weet het niet 100% zeker. iemand nog advies? (ps. ik ga op kamp met hem voor een week in augustus, nog tips daarvoor?)

13 jaar
2 maanden geleden

55 Reacties

  • @m18, prima toch? Ik deel alleen mijn mening, en ik heb die mening om bepaalde redenen die ik in de ‘discussie’ vertaal in argumenten. Ik zou zo graag willen dat mensen op die argumenten in zouden gaan ipv jammeren dat ik te oud ben om me zorgen te mogen maken om kinderen.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Beste J23. Jij zit op forums met hele andere doelgroepen en leeftijden. Stel je vraag eens op sites als Expreszo, Sensoa, Scholieren.com. Dan vraag je het in de doelgroep waar ook dit forum voor is bedoeld. Jij belt KPN toch ook niet als je Essent moet hebben of bestelt chinees bij de shoarmazaak? Ik heb het gevoel dat je het ook niet wilt begrijpen. Net als wat M18 al zegt... "Jij hebt gelijk". Dan ben je toch uitgepraat? Jij accepteert geen tegenspraak. De vraag van TS staat allang terzijde en de reacties zijn off topic. Het gaat over wie er gelijk heeft. De mug is inmiddels een olifant geworden en misschien is het beter dat de moderators dit gevecht stoppen. Weet wanneer je te ver gaat.

    19 jaar
    1 maand geleden
  • J23, jou mening delen is een goed recht. Je kunt vinden dat je gelijk hebt maar zeggen dat alleen jij gelijk hebt in dit controverse betwist ik. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar wat je wel voor ogen moet houden is elkaar respecteren. Ik respecteer je mening maar ik deel je mening niet.

    18 jaar
    1 maand geleden
  • @m19, alles behalve generatiekloof. Jongeren hebben juist steeds later seks. Het enige dat ik zeg is dat 13 en 16 in een wezenlijk andere levensfase zitten waardoor je tegen machtsverschillen aanloopt, wat vrijwel nooit goed uitpakt.
    Hoe is dit überhaupt enigszins controversieel? Iedereen is het hiermee eens: progressief, conservatief, Reddit, Quora, oud, jong. Dit forum is gewoon op een andere planeet.

    De acceptatie van grote leeftijdsverschillen is juist uiterst conservatief. Vroeger was het normaal. Door moderne psychologie weten we gelukkig wel beter.

    Misschien uit ik mijn frustratie te duidelijk, maar het komt voort uit de totale onbereidheid van dit volk om naar mijn argumentatie te luisteren en het weg te schuiven als bijv een ‘generatiekloof’ en dan over te stappen op ad hominems zoals “jij kent vast geen jonge tieners!” Of ze claimen dat ik een oude man ben, enzovoort. Spreek jezelf a.u.b. dus ook aan op die grofheid.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • J23 (niet de laatste) Ik denk dat jij tegen een generatiekloof aanloopt. Je doet net alsof de 13 jarige van nu anders is dan de 13 jarige van 50 jaar geleden. Toen gebeurde het, nu gebeurt het ook. En denk jij dat jij dat tegen kunt houden? Je zegt dat 9 op de 10 het met jou eens is. Dit hangt af van: op wat voor forum je zit, wat voor regio je woont, stad, platte land, behouden of wat vrijer. En hangt van je ouders af, wat voor opvoeding je hebt, streng, wat milder of alles mogen.

    Ik vind jou vrij grof in jouw bewoordingen maar dat zie je zelf waarschijnlijk anders. Je kunt alles gaan verbieden en met je vinger in de lucht "Dat mag niet" zeggen. Denk je dat zoiets indruk maakt? Je ziet wat er gebeurt met jou misschien goed bedoelde waarschuwingen. Ik weet niet wat je doet maar jij werkt niet met kinderen of jongeren, dat is duidelijk.

    19 jaar
    1 maand geleden
  • Dag TS, andere J23 hier. In de reacties op jouw bericht ging het steeds over het morele aspect van een meisje van 13 met een jongen van 16. Daar wil ik het niet over hebben, er is al genoeg over gezegd. Bovendien, jij hebt er met je moeder over gesproken en dat is heel goed. Die houdt jou wel een beetje in de gaten.

    Waar het om gaat is dat jij als het ware verliefd bent op die jongen van 16, maar je wilt geen seks met hem. Tenminste, dat is hoe jij er nu over denkt.
    Die jongen is dus 16. Als hij een vriendin wil dan wil hij daar ook seks mee. zo zijn jongens van 16. Dat is het eerste. Als jij dat niet wilt, wat moet hij dan met jou?

    Ten tweede, wil een jongen van 16 een vriendin van 13? Zou hij zich niet schamen als hij tegen zijn vrienden moet zeggen dat een meisje van 13 zijn vriendin is?

    Jongens van 16 willen gewoon seks. Je kan het hier vaak genoeg lezen. Er is verschil tussen liefde en lust. Je denkt dat hij jou leuk vindt en dat kan heel goed. Misschien ben jij een leuk meisje dat er ook leuk uitziet en waar je gezellig mee om kan gaan. Maar zal die jongen ook echt verliefd op jou gaan zijn?
    Als hij jou wel aantrekkelijk vindt, in de zin van je vrouwelijkheid, dan wordt het toch moeilijk voor hem als jij jezelf als het ware op een presenteerblaadje aanbiedt. Gaat hij zich kunnen beheersen als jij zegt geen seks te willen? Gaat hij dan niet een vriendin zoeken (als hij die niet al heeft) waar hij wel een complete relatie mee kan hebben en waar hij dus ook seks mee kan hebben? Een meisje waarmee hij thuis en zijn vrienden aan kan komen en waar hij allerlei dingen mee kan doen zoals uitgaan?

    Verliefd worden is gemakkelijk als je iemand tegenkomt die jou iets doet. Die jongen doet jou iets. Hij spreekt jouw hormoon gestuurde vrouwelijke instincten aan. Misschien is dit voor jou de eerste keer, maar zeker niet de laatste keer.
    Jullie gaan blijkbaar vriendschappelijk met elkaar om. Straks gaan jullie allebei naar hetzelfde kamp. Kijk daar eens hoe hij zich gedraagt. Naar zijn vrienden en naar de andere meisjes op het kamp. Dat geeft jou een idee van wat voor soort jongen hij is.

    Sommige jongens pakken wat ze pakken kunnen. Andere jongens zijn wat fatsoenlijker en zeggen tegen je, Sorry meisje, ik vind jou heel leuk, maar verkering, nee dat zie ik toch niet zitten.

    Ik hoop dat jij hier wat aan hebt. Verliefd zijn is heel mooi, maar kan je soms ook veel pijn doen. Iedereen ervaart dat in zijn of haar leven.
    Gaan jij en die jongen vrienden worden? Misschien, misschien ook niet. Een ding is zeker, er komen meer jongens waar jij heel erg verliefd op gaat zijn. Jij gaat spannende jaren tegemoet!

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Hi, ik ben diegene die dit heeft gemaakt maar even voor de duidelijkheid:
    Ik wil geen sex met hem.
    we zijn goede vrienden.
    En @23 ik snap wat je bedoelt maar ik wil even advies op wat ik nu moet doen. Niet waarom 13 jarige niet moet een oudere jongen van 16.

    13 jaar
    1 maand geleden
  • @m19 De meesten die hier reageren zijn ook 20+. Het leeftijdsverschil met Reddit is helemaal niet zo groot. Ik gebruikte het als voorbeeld om aan te tonen dat dit forum gewoon abnormale meningen heeft over seks. Dat zie je ook in andere berichten terug. En ik heb gelijk. Op andere fora zijn 9/10 mensen het met mij eens, en hier ziet iedereen 13 met 16 als normaal.

    Ik onderschat jonge tieners niet. Ik schat ze perfect in: hun hersenen zijn volop in ontwikkeling, ze moeten seks nog ontdekken, handelen impulsiever en staan in de kwetsbaarste positie van hun leven. Als ik zeg dat een 13-jarige impulsiever en naïever is, dan zeg ik dat omdat het zo is en aangetoond is in onderzoek. Niet omdat ik op ze neerkijk. Weet je wat de prefrontale cortex is? Dat is het deel van je hersenen dat impulsief gedrag reguleert. Bij kinderen van 13 is dat amper begonnen te ontwikkelen.

    Pardon, ík ben beledigend? Ik leg steeds rustig en rationeel uit wat de gevaren zijn van deze situaties en ik krijg een reeks van beschuldigingen, uitroeptekens, woedende reacties. En dat voor het uiten van de normaalste mening op aarde. Kom eens buiten het internet. Ik heb nog nooit iemand in de echte wereld gesproken die 13 met 16 normaal vindt.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • @‘m’22 Jullie zitten juist vast in een primitieve cultuur waar meisjes van 13 kunnen beslissen over seks. Wat ik zeg is eigenlijk iedereen in Nederland het mee eens behalve op dit forum. Nogmaals, op elk ander forum zijn ze het met mij eens. Het is puur dat dit forum een broeinest van pedofielen is (jij bent ook een vermomde oude man) dat ze het met me oneens zijn.

    En het spijt me om te zeggen, maar meisjes van 13 maken wel degelijk naïeve en impulsieve beslissingen, omdat hun prefrontale cortex amper is begonnen met ontwikkelen. Mentaal zijn het gewoon nog basisschoolkinderen. Als jij dat beslissingen wil laten maken over seksualiteit alsof we het hebben over ijsjes, dan ligt het probleem bij jou, niet bij mij.

    Ik ben helemaal voor kinderen mee laten beslissen in het huis. 100%. Waar ik niet voor ben is kinderen in een kwetsbare leeftijd laten neuken met een te oude gozer.

    “Die kunnen toch evengoed op een gelijkwaardig niveau overleggen?”
    Je vergelijkt seksualiteit nu met het eten van een ijsje. Dat moet je niet doen. Daar krijg je de pedopartij van. Seksualiteit is geen ijsje; naïeve beslissingen in seks leiden tot trauma’s.

    Meester-slaaf relaties hebben niks met leeftijd te maken? Dan zou een 13-jarige evengoed met een 40-jarige mogen van jou. “Ja, want die kunnen toch ook gelijkwaardig overleggen?” Want “Ik ken een gezin waar kinderen mee mogen beslissen!! En dat leeftijdsverschil is 30! Dus hoe haal je het in je hoofd dat een kind geen seks mag met een 40’er?!?! Machtsrelaties hebben niks met leeftijd te maken!” Toch? Of heeft leeftijd toch wel iets te maken met macht opeens? En is seks opeens toch wel iets anders dan simpele beslissingen over het huishouden?

    En aan het einde wil je het probleem nogmaals bij mij leggen. Lieverd, als jij denkt dat leeftijdsverschillen geen machtsrelaties impliceren ligt het probleem echt bij jezelf.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • @j23: ik heb de indruk dat je mentaal vastzit in een persoonlijk trauma met betrekking tot machtsverhoudingen, onderdrukking, en dominantie?

    Ik ken veel gezinnen waarin de ouders met hun kinderen overleggen over hoe het gezin te runnen, dus waarin ze hun kinderen als gelijkwaardige mensen op een gelijkwaardig machtsniveau zien. Ze beslissen gezamelijk waarnaar ze op reis gaan, over kleding, eten, huisraad, enz. Dit vanaf de leeftijd van ongeveer 10 jaar. Ze runnen hun gezin niet als meester en slaaf. Daar zit een leeftijdsverschil in van pakweg 30 jaar. Als sommige zaken niet mogelijk zijn, vb. wettelijk of financieel, dan leggen ze dat rationeel uit aan hun kinderen. Immers, kinderen hebben op dat vlak minder kennis. Maar ze laten die kinderen daarna wel op gelijkwaardig niveau mee beslissen.

    Dus ik zie niet in waarom dat niet zou kunnen tussen een 16-jarige en 13-jarige? Die kunnen toch evengoed op gelijkwaardig niveau overleggen? Dat moet toch niet perse een meester-slaaf relatie zijn?

    Omgekeerd ook: ik weet een gezin dat gerund wordt door de hond. Dat is geen zwans: hij is de meester, en al de rest - ouders en kinderen - zijn slaaf van die hond: ze doen wat hij beveelt. En ze vinden dat blijkbaar nog normaal ook. Hij beslist wanneer hij eten wil, wanneer hij buiten wil, waar hij in huis wil gaan liggen, of hij al dan niet gewassen wordt, wie hij al dan niet aflikt, waar hij naartoe loopt, enz... En de rest volgt maar. Heel bizar.

    Dus meester-slaaf relaties hebben niets met leeftijd te maken, maar met persoonlijkheid en karakter. En ze zijn geen verplichting in een relatie. Relaties kunnen perfect werken op gelijkwaardig niveau.

    Ik denk dat je daar met een ernstig persoonlijk probleem zit, dat je daarin mentaal muurvast zit, en je dat veralgemeent naar de rest? En hoe lang is het geleden dat je nog met jonge tieners omging? Misschien 40 of 50 jaar? Tieners zijn echt geen domme, onwetende en onmondige nullen. Probeer eens naar de realiteit te kijken, niet enkel naar wat door jouw hoofd spookt. Dat kan een beetje verschillen.

    Tot daar aan @j23.

    Nu @ts: je ziet dat sommige mensen daar wel een probleem mee hebben, maar lang niet iedereen. Vooral ouderen, en mensen uit erg bekrompen gemeenschappen, of mensen met persoonlijke trauma's. Dus als je een relatie zou hebben, zou ik daar toch niet teveel mee te koop lopen. Niet openlijk of uitdagend gaan staan vrijen en zo. Gewoon voor je eigen veiligheid. Houdt het een beetje discreet. En voor de rest: gebruik je gezond verstand. Overleg alles samen, op gelijk niveau. Spreek duidelijk af dat als je ergens geen zin in hebt, dan is "nee" ook "nee", geen halve ja. Laat je niet gebruiken als sex-speeltje. En geen sex zonder voorbehoedsmiddelen: condoom plus pil, allebei. De condoom tegen geslachtsziekten en extra bescherming. Pil en condoom werken afzonderlijk niet 100 procent. Dus als je op kamp zou gaan, regel dat op voorhand, of spreek anders op voorhand af om geen sex te hebben. Maak goede afspraken. Voor de rest: veel geluk en plezier.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Ik heb net op Reddit gekeken, dit is een site met weet ik hoeveel onderwerpen van de maanlanding tot het doen en laten van Willem Alexander en van het vissen op de Waddenzee tot het uitvinden van nieuwe technieken. Ik heb het onderwerp waar j23 zich hier zo druk over maakt niet kunnen vinden. Wat me wel opviel zijn dat de diverse reacties komen van zeer diverse leeftijden, vaak de tienerleeftijd gepasseerd en je moet zoeken naar een jongere. J23, dit is niet Reddit of andere forums voor volwassenen waar je aan meedoet. DIT is een JONGERENFORUM, bedoelt voor JONGEREN! Wat jij doet is hetzelfde als de Tina met de Margriet vergelijken. Het ene is voor meiden en het andere voor vrouwen. In beide bladen kan het over liefde gaan maar met een andere context en schrijf en leeswijze. De doelgroep van Reddit is doorgaans niet het publiek wat op deze site actief is en ik denk dat de meesten op deze site niet actief zijn op Reddit. Dat jij je zorgen maakt, okee. Maar je komt dringend, dwingend en beledigend over. Jij neemt jongeren niet serieus. Daardoor bereik je het tegenovergestelde van je doel!

    19 jaar
    1 maand geleden
  • @m14 Sorry, maar hoe het is om een meisje te zijn is niet boeiend hier. Jij weet ook niet hoe het is om een jongen van 16 te zijn. Het enige relevante is dat meiden van 13 in een kwetsbare positie zijn en dat er een significant machtsverschil is tussen 16 en 13. That’s all. Vrouwen hoeven geen specifieke bescherming te krijgen omdat ze mentaal ontwikkeld genoeg zijn om de situatie in te schatten. Een meisje van 13 niet. Ookal vinden ze zichzelf vaak al heel volwassen (het probleem dat jij ook hebt).

    Niet alle jongens zijn loverboys nee, maar dat is ook niet het enige gevaar. Er zijn miljoenen gevaren die opduiken bij machtsverhoudingen. Vooral als we het hebben over 13-jarigen. Nogmaals, zeg op elk ander forum dat 13 met 16 een normaal leeftijdsverschil is en ze lachen je uit. Dus a.u.b. doe niet zo lachwekkend door te doen alsof het aan mij ligt. Jullie zijn de abnormale hier. Zoek maar op, op Reddit was precies dezelfde vraag gesteld en letterlijk niemand vindt het een normaal leeftijdsverschil.

    “Maar als je het zo graag wilt weten…” lieverd, dit boeit me niet. Ik hoef het niet te weten (laat staan “zo graag”) en het interesseert me niet. Ik heb er nooit om gevraagd. Volgens mij ben jij ook geen meisje van 14 trouwens, maar een vies mannetje dat zijn gevoelens voor minderjarigen wil rechtvaardigen.

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • @m18 Het gaat niet om meisjes. Voor jongens van 13 geldt precies hetzelfde.

    Ik weet niet hoe het is om een meisje van 13 te zijn. Jij weet niet hoe het is om een jongen van 16 te zijn. Jij kan de situatie dus even slecht inschatten.
    Bovendien is dat onnodig om te weten dat kinderen van 13(!!!) kwetsbaar zijn. Iedereen in Nederland ziet dat in, ook jonge tieners zelf, behalve dit forum. Ik wil kinderen beschermen. Jij bent de viezerik hier.

    Ik vind juist dat (jonge) tieners zelf op eigen tempo moeten ontdekken… MET LEEFTIJDSGENOTEN. Zonder machtsverschillen. Zonder manipulatie. Zonder grooming. Jij wil dat niet. Wie is hier de engerd?

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • Man 23. Zijn alle jongens dan loverboy? Er zijn ook mannen die vrouwen verkrachten. Moet je dan alle vrouwen ook beschermen tegen mannen?

    Door dit heb ik wel een goed gesprek met mijn ouders gehad. Ze vertrouwen me in wat ik doe. Mijn moeder weet dat ik nog maagd ben. We hebben over haar eerste vriendje gehad. Zij was 14 en hij 17. Buurjongen en meisje. Hij is de vader van een vriendin van mij.

    Wat ik al zei, wij zijn te jong voor jou en jij bent te oud voor mij. Maar ik ken leuke jongens van 15, 16 en 17, van school en uit de buurt. Die uit de buurt kennen mijn ouders ook en sommige ouders kennen elkaar ook. En die jongens zijn echt geen loverboys hoor.

    Ik heb ook een serieuze vraag aan jou. Heb jij iets naars meegemaakt? Misbruik of zo? Want jij hebt niet veel vertrouwen in anderen. Vergelijk jij jouw jeugd met hoe ik nu leef? Dat kun je niet vergelijken. Jij weet ook niet hoe ik me voel als ik ongesteld ben. Jij weet ook niet hoe het is om een meisje seksuele gevoelens krijgt. Je had het wel kunnen begrijpen als ik een jongen was geweest. Dan kun je van alles gaan lezen maar meisjes gevoelens kun je alleen begrijpen als je ze zelf voelt of hebt gevoeld.

    Maar als je het zo graag wilt weten. Ik ben nog maagd. Ik heb wel met een paar jongens gezoend maar met 1 bloot geweest, heb hem afgetrokken en hij heeft mij gevingerd en gebeft. Ik wilde hem pijpen maar heb dat niet gedaan. Spijt heb ik er niet en zo bijzonder vond ik het niet. Er zijn leukere jongens en het komt vanzelf wel....

    Sorry dat ik soms boos wordt maar jij kan ook lekker lang doorzeuren!!!!

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • @m14, precies! Een 13-jarige zit in de leeftijd waarin je seksualiteit nog moet ontdekken. Dat is de kwetsbaarste leeftijd. Dat hoort juist met leeftijdsgenoten, niet met jongens die in een veel latere fase zitten.

    Tegen wie moet je beschermd worden? Loverboys, groomers, predators, jongens die je kwetsbare leeftijd misbruiken om je seksueel uit te buiten, jongens die manipuleren, jongens die je willen afzonderen van vrienden en familie om je voor zichzelf te houden. Moet ik doorgaan met de gevaren opsommen?

    Even een serieuze vraag: waarom denk jij dat loverboys achter jonge tieners aanzitten en niet vrouwen van 25+?

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • Het gaat niet om meisjes? Volgens mij gaat het juist om meisjes.

    Ik heb je antwoorden gelezen J23. Ik heb het gevoel dat het jou allemaal boven de pet gaat. Als je als 12-14 jarig meisje in de puberteit zit ben je volop bezig met je gevoelens. Ik spreek uit ervaring. Wat je ook beweerd j23, die ervaring zul jij nooit krijgen of kunnen begrijpen, welk rapport of document of onderzoek je er ook bij betrekt. Jij bent een man, geen vrouw en zeker geen meisje van 13. Oordeel dan ook niet alsof je het wel bent of weet hoe zulke meisjes zich voelen. Ik denk dat je daarmee zelfs het tegenovergestelde bereikt. Uit wat ik van M14 lees, is dat zij jou juist een eng en raar mannetje vindt. Misschien moet je iets doen met die boodschap. Laat die meisjes zelf ontdekken wat ze willen en het is duidelijk dat ze jou mening niet accepteert.

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • Man 23. Tegen wie of wat moeten wij beschermd worden? Ik heb dit aan mijn moeder verteld. Welke vraag TS stelde en dat er een man van 23 op reageert. Toen vroeg zij waarom een man op een vraag van een jong meisje reageert. Als ik een vriendje van 16 of 17 zou hebben wil zij die jongen leren kennen. Ze zou het niet een goed idee vinden dat we gelijk bij elkaar gaan slapen. Ze zei dat ik juist in de leeftijd zit om seksuele gevoelens te hebben en dingen te ontdekken. Ze weet nu wat ik met een jongen heb gedaan. Zij kent m ook. Ze vroeg of het meer wordt tussen ons. Nee want er zijn leukere jongens waar ik nog niets mee heb. Mijn moeder is hoofdverpleegkundige in een revalidatiecentrum. Ik ga zelf na de vakantie naar 3 vwo.

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • @m14, waar heb je het over? Het gaat helemaal niet om meisjes. Het gaat erom dat jonge tieners impulsief handelen, en in sommige gevallen daarom tegen hun eigen naïeve gedrag beschermd moeten worden. Dit is wellicht zo’n geval.

    Het probleem is meer dat jij niet snapt hoe machtsrelaties werken. Ik betwijfel sowieso of jij een meisje van 14 bent of een oude smikkelbeer die z’n gedrag wil goedpraten door te doen alsof 14-jarigen dit willen.

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • Ons beschermen? Hoe dan? Door ons niet serieus te nemen?

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • @j20, mensen snappen niet dat dit forum verwrongen denkbeelden heeft. Dezelfde vraag over 13 en 16 werd gesteld op Reddit, en iedereen zei dat het absoluut niet normaal is. Het wordt hier gesteld en niemand snapt waarom we kleine 13-jarige meisjes moeten beschermen.

    23 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten