Skip to content
21 reacties
736 weergaves

Relatie met veganist

Hey ik ben veganist en ik vraag me af of mensen daarom niet met me zouden willen samen zijn??? Wat denken jullie hier over? Ik eet dus geen dierlijke producten, maar ga mensen wel niet verplichten om vegan ofzo te worden ;)

17 jaar
14 dagen geleden

21 Reacties

 • @m12: ik snap je wel, maar wanneer je levensvisies niet bij elkaar passen, gaat dat wrijvingen geven en gaat die liefde niet blijven duren. Een paar voorbeelde, off-topic maar wel bestaand:

  - Als de ene partner vindt dat mannen en vrouwen gelijk zijn en allebei mogen werken, maar de andere vindt dat vrouwen moeten thuisblijven, onderdanig moeten zijn, en dat je ze mag opsluiten als ze niet gehoorzamen, dan mag je nog zo verliefd zijn als je wilt: het gaat niet lang duren.

  - Als de ene een sloddervos is en altijd het haar in de haarborstel laat zitten en de tube tandpasta halverwege uitknijpt; terwijl de andere pietje-precies is en die borstel proper wil en vindt dat de tube mooi vanaf achteraan uitgeknepen moet worden, dan gaat dat op de duur zoveel ergernis geven dat er ofwel ruzie van komt, of dat het opgekropt wordt. En dan blijft de relatie ook niet duren.

  - Als de ene niet tegen hitte kan en in huis een temperatuur van 17 graden wil, en ieder jaar naar de Noordpool op reis wil, maar de ander kan niet tegen de koude, wil binnen een temperatuur van 25 graden, en wil ieder jaar naar de tropen, dan blijft het ook niet werken.

  Zie je? Je moet geven en nemen, maar wanneer het teveel botst met je karakter en je visie, of met je lichamelijke beperkingen, blijft het niet duren. Dat is als een motor waarin niet genoeg motor-olie zit om alles gesmeerd te laten lopen. Dat heb je ook je als vleeseter met een veganist wil samenleven. Het kan waarschijnlijk wel, maar het is toch een stuk moeilijker.

  22 jaar
  2 dagen geleden
 • Ik zeg altijd liefde is echte liefde het gaat niet om de leeftijd of hoe iekmand zich voelt toch

  12 jaar
  3 dagen geleden
 • Als je iemand graag ziet zal dit geen reden zijn om het uit te maken. Als ik verliefd word op een veganiste heb ik geen uitknop voor mijn gevoelens voor haar. Ik eet sowieso nog weinig vlees, wel vaak vis en ga wellicht nooit zelf veganist worden. Ik begrijp je vraag wel. Het lijkt sowieso het makkelijkste als je beide veganist bent, want niet elk etentje, thuis of op restaurant moet een checklist hebben, want je bent natuurlijk alle dagen veganist. Deze overtuiging is een bewuste keuze en heeft ook geen uitknop.

  22 jaar
  5 dagen geleden
 • Hey TS hier, ik ben al sinds mijn 7 jaar vegetariër en sinds mijn 14 jaar veganist. Ik doe dit dus uit volle overtuiging en weet ook zeker dat ik hier nooit mee ga stoppen ;)

  Ik vind het inderdaad wat moeilijk om ‘vlees’ op mijn veganistisch vlees te leggen, maar zoals iemand hierboven mooi omschrijft: wanneer mijn partner soms eens mee vegan eet en een paar keer dierlijke producten ga ik hier natuurlijk niet moeilijk over doen !

  Ik merk in het dagelijks leven dat veel mensen afknappen wanneer ik zeg dat ik vegan ben… dat is door de hele clichés denk ik… echt jammer

  17 jaar
  5 dagen geleden
 • Jongen23 mooie uitspraak, had ik nog nooit gehoord maar met het daar wel mee eens

  20 jaar
  5 dagen geleden
 • @m22, ik ben wel veganist maar ik moet je gelijk geven dat het lastig is, en het is nooit goed. Stop je met dierenleed, moet je je nog zorgen maken om de kinderarbeid van je kleding. Dan nog de slavenarbeid van je chocola. Maar je kan alsnog kiezen om er mee te minderen, ja, dat is vreemd: “Als je je hond mishandelt moet je toch ook niet alleen minderen?”

  Maar ja, er is een mooie uitspraak hiervoor: liever inconsistent goed, dan consistent slecht. Doe gewoon wat je kan.

  23 jaar
  6 dagen geleden
 • Ik vind het geen afknapper. Ik ben zelf vlees eter omdat het makkelijk en lekker is. Ik zou wel proberen om mee te doen en dan geen dierlijke producten in de koelkast te hebben, maar het lijkt me erg moeilijk.

  Aan de morele kant heb ik het allang opgegeven. Ja, ik ben medeschuldig aan klimaatverandering, onnodig dierenleed, inkomensongelijkheid, kinderarbeid, genocide en alles wat je verder in de krant leest. Dat had ik liever allemaal ook niet, maar ik heb de moed opgegeven. Eet je een avocado, blijkt die industrie door moordlustige kartels gerund te worden. Ik snap ook wel dat een veganist in ieder geval iets doet, maar ik heb ook andere dingen aan mijn hoofd. De mensheid gaat ten gronde in de komende vijftig jaar. Mijn morele keuze is om geen kinderen te krijgen, hoeven die ook niet veganist te worden.

  Ok, cynisch verhaal, maar ik vind veganisten verder prima. Mijn vriend is gluten intolerant, dus dat is ook lastig. Als partner is dat wat mij betreft zo'n beetje hetzelfde. Ik ben zelf bi en het valt me op dat queer meiden eerder vegetariër en veganist zijn maar dat zou me zeker niet tegenhouden als ik geen relatie had.

  22 jaar
  6 dagen geleden
 • @j23, voor een veganist geldt hetzelfde als wat jij over een vega zegt: ze willen niet verantwoordelijk zijn voor de vee-industrie. Ze zijn alleen ietsie consistenter omdat ze weten dat de zuivel- en ei-industrie even erg is, dus dat er hier direct met termen als ‘fundamentalisme’ of ‘streng’ gesmeten moet worden vind ik zo overdreven. Ik ken tal van veganisten en geen enkele valt onder dat befaamde fundamentalisme. Vergeet niet dat we het hier slechts hebben over een kleine aanpassing in een standaard dieet: van 80% planten naar 100%.

  Er is ook niks ongenuanceerds aan en heeft niks met een “jonge leeftijd” die sneller “extreme standpunten” inneemt te maken. Een veganist zegt alleen: ik steun de vee-industrie niet, dus ik werk er niet aan mee. Stel je zegt: ik steun kinderarbeid niet, dus ik werk er niet aan mee. Is dat ongenuanceerd?

  De meeste veganisten hebben geen bekeringsdrang, maar als je ziet hoeveel leed veroorzaakt wordt voor zo iets onnozels, is het dan vreemd als je dit wil stoppen?

  Aan @TS: Het verschilt echt per persoon. De gemiddelde hoogopgeleide zal het juist prijzen, terwijl Sjonnie met vier tattoos in z’n nek het een afknapper vindt.

  23 jaar
  9 dagen geleden
 • TS, Je wilt weten of mensen geen relatie met jou zouden willen hebben omdat je veganistisch bent. Het hangt er aan de ene kant natuurlijk van af wat voor soort relatie en aan de andere kant hoe fundamentalistisch, zeg maar extreem, jij bent in je veganisme.
  Voor gewone vriendschappen en omgang met collega's op werk lijkt het mij niet zo'n probleem. Samenwonen met jou als je partner veganisme helemaal niet ziet zitten is wat anders. Je ziet het, J19 wil het niet en J20 vindt het geen probleem.

  Samenleven met fundamentalistische types is altijd lastig vanwege hun zendingsdrang en soms hun onverdraagzaamheid naar andersdenkenden.
  Jij noemt jezelf veganistisch. Veganisten willen absoluut geen dierlijke producten eten of gebruiken. Alles waar iets van een dier in zit is taboe.
  Ben jij zo iemand?

  Vegetariers zijn soms wat flexibeler. Vegtariers hebben problemen met de manier waarop in de vee-industrie met dieren wordt omgegaan. Ze willen daar geen verantwoordelijkheid voor dragen en eten dus geen vlees. Nu is het ook nog zo dat vlees niet altijd gezond is, vooral als je er veel van eet, dus zo slecht is dat niet.
  Wat je zou kunnen overwegen is wel vis te gaan eten. Die Japanners die zo lang leven eten weinig vlees maar wel veel vis. Veel gezonder!
  Vissen zwemmen vrij in zee, eten andere vissen en worden gegeten door andere vissen en dieren zoals zeehonden en de beren in Alaska. Doodgaan en opgegeten worden is niet leuk, ook niet als je een vis bent, maar het is de natuurlijke gang van zaken. Vissen hebben ook minder bewustzijn dan koeien of varkens of zelfs maar kippen.

  Jij bent nog jong, dus dan ben je geneigd tot extreme standpunten. Alles of niets, en je reageert emotioneel. Als je ouder wordt dan ga je wat meer de nuances zien en misschien dat je dan toch bereid bent om vegetarisch met concessies te worden in plaats van zo streng veganistisch. Maakt het leven wat makkelijker en leuker, niet alleen voor jou, maar ook voor de mensen waar je mee samenleeft.

  23 jaar
  9 dagen geleden
 • @TS, uit onderzoek blijkt dat mensen zich aangevallen voelen als het gaat om vega’s. Dat is omdat ze een goed mens willen zijn, en een goed mens zou nooit varkens aandoen wat er in de vee-industrie gebeurt. Dus als je een veganist ziet voel je je aangevallen. Psychologen noemen dat ‘cognitieve dissonantie’: de waarheid is dan niet in lijn met je denkbeelden. Mensen kunnen dan fel reageren, of gaan juist extra hard door (“double down”), omdat het toegeven van de veganists gelijk, gelijkstaat aan jezelf medeverantwoordelijk noemen voor de absoluut verschrikkelijke toestanden in de vee-industrie.

  Het meisje hierboven is een goed voorbeeld van die cognitieve dissonantie. We zien hoe emotioneel ze al reageert, en hoeveel feitelijke onjuistheden ze spuwt in één reactie bij alleen al het lezen van het woord ‘veganist’.

  23 jaar
  10 dagen geleden
 • Ik zou het niet erg vinden

  20 jaar
  10 dagen geleden

 • @m22 Je vergelijkt het niet eten van dierlijke producten met nazi’s. Ik wilde het weerleggen maar ik vind hem eigenlijk te mooi, dus die laat ik even staan.

  Vervolgens claim je de wetenschap aan je zijde te hebben, terwijl je daarna beweert dat er meer water nodig is voor een veganistisch dieet. Nepnieuws van het hoogste niveau. Voor vlees is 100 keer meer water nodig dan voor dezelfde hoeveelheid graan. Er is 15.000 liter water nodig voor een biefstuk.

  Je claimt ook dat veganistisch eten chemisch is. Kennelijk kan jij alleen denken in vegaburgers. De grap is dat uit onderzoek blijkt dat zelfs die “chemische troep” (aka vegan junkfood) gezonder is dan rood vlees. En dan heb ik het niet eens over gezonde zelfgemaakte gerechten van heerlijke kikkererwten of linzen, maar junkfood.
  En dat jij groente zogenaamd niet kan verteren is te lachwekkend voor woorden. Sorry, er is een reden dat alle
  gezondheidsexperts op aarde enthousiast zijn over meer groente en meer fruit.

  Maar goed, volgens mij ben jij hetzelfde meisje dat op dit forum de klinkklare onzin liep te verkopen dat global warming niet erg is en niet door mensen komt.

  23 jaar
  10 dagen geleden
 • on topic en @ts: voor mij zou het een afknapper zijn. sorry.. maar je wilde antwoord op je vraag en die is helaas negatief.

  19 jaar
  10 dagen geleden
 • M22, Je probeert TS er van te overtuigen dat veganistisch leven ongezond is. Dat mag je, maar dan moet je natuurlijk geen onzin gaan vertellen zoals jij hier weer doet. Zoals gebruikelijk.

  Veganistisch leven en gezond blijven is heel goed mogelijk zolang je maar de juiste producten eet.
  Wat een mens beslist nodig heeft zijn aminozuren. Dat zijn de bouwstenen voor de eiwitten waar het lichaam mee opgebouwd wordt. Er zijn negen essentiele aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. De andere aminozuren maakt het lichaam zelf.
  Het is inderdaad zo dat de beste leveranciers van aminozuren dierlijke producten zijn, maar er zijn ook plantaardige leveranciers. Dat zijn vooral peulvruchten. Soja bevat alle negen essentiele aminozuren. Quinoa bevat ook alle negen essentiele aminozuren.

  Peulvruchten zijn in het algemeen heel gezond en goede leveranciers van eiwitten. Voedseldeskundige adviseren minstens eenmaal per week peulvruchten te eten. Pinda's zijn ook peulvruchten want de pindaplant is een vlinderbloemige.
  Vlinderbloemigen halen stikstof uit de lucht en maken daar eiwitten mee. Tofu en tempe worden gemaakt van gefermenteerde sojabonen.
  Fermentatie vindt plaats door gisten (schimmels) en bacterien. Kefir en zuurkool zijn ook fermentatieproducten en allemaal heel gezond. Japanners eten buitengewoon veel fermentatieproducten en leven het langst van alle mensen. (84,2 jaar gemiddeld) 70.000 Japanners zijn ouder dan 100.
  Noten zijn in het algemeen ook heel gezond vanwege de mineralen en de eiwitten die ze bevatten en die het lichaam nodig heeft.

  Dat je van geen vlees eten slap en ziekelijk gaat worden is regelrechte onzin. Het enige kan zijn een gebrek aan vitamine B12. Wat juist echt heel ongezond is dat is geen groenten eten. Dat levert op een verhoogd risico op kanker, hart- en vaatziektes, diabetes en blindheid. Je mist zoveel vitaminen en mineralen! Dan is veganist zijn toch een stuk gezonder.
  Als M22 iets beweert dan moet je het omgekeerde geloven.

  Als je verliefd wordt dan heb je veel voor elkaar over. Jij (TS dus) gunt je vriend zijn vlees en vis, hij eet af en toe gezellig met jou een veganistische maaltijd. Veganistisch eten kan gewoon heel smakelijk zijn. Echt geen offer voor een vleeseter om af en toe eens geen vlees te eten. Integendeel, heel gezond!

  23 jaar
  10 dagen geleden
 • @TS: en andersom?

  Hoe goed zou jij ermee overweg kunnen als jouw vriend/vriendin een echte vleeseter is? Als hij naast jou in de keuken een heerlijke steak staat te bakken: eerst een ajuintje bruinen in echte boter, dan de steak dichtschroeien tot er een mooi korstje op zit en even laten garen, en een milde peperroomsaus erover. En dat hij daarna aan tafel die van binnen nog roze-rode steak heerlijk zit op te smullen? Kan je dat aanzien?

  Of dat hij met smaak een kippenbout zit op te peuzelen?

  Of dat hij zich toch probeert aan te passen en veganistisch te leven, maar je ziet hem iedere keer met lange tanden eten. Hij wordt langzaam bleker, verliest zijn levenslust en energie, en hij krijgt wallen onder zijn rood ontstoken ogen. Want veel mensenlichamen kunnen zulk eenzijdig dieet niet aan, ze krijgen dan niet genoeg mineralen, vitaminen en eiwitten binnen.

  Ik denk dat je best zoekt naar iemand met een echt compatibele levensvisie, dus ook veganist of vegetarier. Je mag van mening verschillen, maar jullie visie moet wel compatibel zijn, je moet met elkaar kunnen leven zonder elke dag te botsen. Liefde alleen is niet genoeg, al de rest moet ook passen.

  22 jaar
  11 dagen geleden
 • Zou dat zelf teveel gedoe vinden en het een dealbreaker vinden.

  19 jaar
  13 dagen geleden
 • De makkelijkste oplossing is het zoeken van een vriendje die ook veganist is. Dan ben je qua voeding compatible. De één een boterham met kaas en de ander een boterham met een schijfje tomaat is prima te regelen. Maar je wilt ook wel eens uit, of uit eten. Als je vriendje dan prijs stelt op een stukje vlees dan wordt het een uitdaging. Ieder restaurant heeft wel wat vegetarisch op de kaart staan. Zo hebben jullie allebei wat te kiezen. Dan zijn er ook vegan restaurants waar jij terecht kan. Maar hebben die ook iets anders op de kaart dan vegan?

  22 jaar
  14 dagen geleden
 • J23 goed en uitgebreid verwoord, ik las die reactie ook en het staat vol met complottheorieën en onjuiste informatie. Ik heb hier niks aan toe te voegen en ben het helemaal met je eens!

  20 jaar
  14 dagen geleden
 • Grappig dit M22. Toen ik de eerste alinea van je verhaal las dacht ik, heb je het nu over jezelf?
  Er staat weer heel wat onzin in je verhaal, niet gebaseerd op feiten maar op complot theorieen.

  Om te beginnen, wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die weinig vlees of vleesproducten eten gezonder zijn en langer leven. Minder kans op hart- en vaatziekten.
  De mens is gebouwd op het verteren van een gevarieerd dieet bestaande uit plantaardige en ook matig dierlijke producten. Als jij niet in staat bent om groenten te verteren dan mankeert er iets aan je darmflora. Je darmflora is niet alleen belangrijk om je voedsel te verwerken maar je darmen zijn ook heel belangrijk voor je hersenen. Kijk eens naar dit boek:
  De bacterie en het brein, De invloed van je darmflora op de gezondheid van je hersenen, Auteur: Iris Sommer.

  Veganisten zijn soms wat extreem, maar de meeste vegetariers zijn naar mijn idee toch redelijk tolerant naar mensen die wel vlees eten. Hun motief is meestal dat ze geen deel willen hebben aan het veroorzaken van dierenleed.
  Schimmelallergie bestaat wel, maar of het echt zoveel voorkomt? Er zijn toch heel wat mensen die vleesvervangers gemaakt uit schimmel eten zonder enig probleem. Hoeveel mensen worden ziek van Roquefort kaas? Echt geen reden om vegetarische producten te mijden.
  Als we het hebben over bewerkte producten dan moet je ook eens kijken naar vleesproducten. Wie veel vlees eet loopt grote kans op darmkanker. Dat is een feit. De menselijke darmen zijn niet ingericht op vlees. Het blijft er te lang in en ontwikkelt giftige stoffen. Dit zegt Google:"Vlees belast de darmen omdat het moeilijk te verteren is. Vooral de stof haem in rood vlees is een belasting voor de darmen. Het eten van meer dan 500 gram rood vlees per week (rund-, varkens- en lamsvlees) is een risico voor het ontwikkelen van darmkanker."
  Mensen zijn geen honden of katten. Groenten zorgen juist voor een goede werking van de darmen en een goede stoelgang vanwege de vezels.

  Dan zeg je dat vlees minder energie vraagt om te produceren dan vegetarische producten. Dat is werkelijk de grootste onzin. Om een kilo vlees te produceren is veelvoud aan groene massa nodig. Koeien leven echt niet alleen van gras. Vooral veel soya wordt geimporteerd voor veevoer. Daar worden hele regenwouden voor gekapt. Weiden worden bespoten met herbiciden om ongewenste planten te doden. Vee krijgt allerlei injecties tegen ziekten.
  Voor de productie van groenten en dingen zoals tomaten, paprika en dergelijke is inderdaad plantenvoeding nodig en energie. Dat is echter luxe voedsel. De meeste groenten echter groeien nog steeds buiten op de akker. De bewuste boer gebruikt zoveel mogelijk biologische methoden om de grond in goede staat te houden. Het alternatief is hongersnood.

  Over het betitelen van Bill Gates als een psychopaat zal ik maar niets zeggen.
  Samenleven met een veganist vraagt tweemaal inkopen en twee koelkasten? Misschien als je erg extreem bent in je overtuigingen, zoals jij dus, dan kan ik mij dat voorstellen. De meeste mensen zijn gelukkig wat flexibeler, toleranter en realistischer. En bovendien, soort zoekt soort, dus meestal geen probleem in de keuken.

  Pinda allergie schijnt voorkomen te kunnen worden door jonge kinderen op jonge leeftijd al aan pinda's te leren wennen. Misschien dat jij als kind geen groenen wilde eten en er nu niet meer tegen kan. Ik wens je maar het beste voor je gezondheid op de langere termijn.  23 jaar
  14 dagen geleden
 • Het probleem is niet veganisme op zich, maar wel dat de meeste veganisten die ik ken, ook heel fundamentalistisch en bekrompen zijn. Je kan daar geen rationele discussie mee voeren. Zij zijn overtuigd van hun Grote Gelijk, en weigeren te kijken naar de realiteit en naar de wetenschap; en ze weigeren rekening te houden met de noden van anderen. Hun ideologie is als een religie die blind gevolgd en aanbeden moet worden, zonder kritiek. Dus samenleven met een veganist is dikwijls vergelijkbaar met dat met een fanatieke communist, of moslim-extremist, of extreem rechtse nazi. Die hebben zo'n beetje dezelfde mentaliteit, alleen hun tekst en vlag verschilt. Ik zeg niet dat jij zo bent, maar wel bijna al diegenen die ik ken.

  Trouwens, heel veel mensen kunnen geen veganist of zelfs geen vegetarier zijn: hun lichaam verdraagt dat niet. Ik heb geprobeerd om minder vlees en minder vis te eten, en meer groenten. Maar het gaat niet: groenten verteren bij mij niet, en ik kan daar geen energie en geen voeding uit halen. Het gaat gewoon rotten in mijn darmen. Ik word er ziek van. Ik heb geen vier magen zoals koeien om te herkauwen en groen te verteren. En ik heb blijkbaar ook geen verteringsenzymen zoals bij konijnen om groen te verteren (reden waarom die in de ochtend eerst hun eigen keutels moeten opeten, om na de nacht terug voldoende enzymen in hun maag en darmen te krijgen).

  Veel mensen kunnen ook niet tegen de vervangproducten van vlees, gebaseerd op schimmels: dat lokt bij velen allergische reacties uit, ze worden daar ook ziek van. Ik ook.

  Dus ik moet vlees en vis eten, en granen en fruit. Kaas en eieren gaan ook. Geen groenten, geen schimmels.

  Veel veganistische voeding is helemaal niet natuurlijk en niet gezond: er zit veel meer chemische brol in dan bij andere voeding, want ze moet veel meer bewerkt worden om er iets eetbaar van te maken.

  Ook verbruikt veganistische voeding veel meer energie en water dan vlees: in de weide groeit het gras vanzelf, en het regent vanzelf. Daar moet je niets voor doen. De koeien groeien ook vanzelf. Hun uitwerpselen en urine zijn mest, daaruit groeit nieuw gras. Dus er gaat niets verloren. Indien biologisch en op natuurlijke wijze gekweekt in voldoende grote weides, verbruiken koeien helemaal geen grondstoffen. Dat is de natuur: alles wordt 100 procent gerecycleerd. Dat werkt zo al miljoenen jaren perfect.

  Heel anders bij veganistische voeding en groenten: daar moet je eerst ploegen, bemesten, zaaigoed kopen, zaaien, insecticiden en pesticiden sproeien (anders heb je nul oogst), opnieuw bemesten, water geven in tijden van droogte, oogsten. Dikwijls dan nog in serres die in de winter verwarmd en verlicht moeten worden, anders heb je in de winter geen eten. Dat kost een pak meer energie en grondstoffen, en je bent veel meer afhankelijk van de industrie en van bedrijven zoals Monsanto en van psychopaten zoals Bill Gates (die had 500.000 aandelen van Monsanto, voor het verkocht werd aan Bayer, nadien weet ik niet).

  Dit los van de praktische compatibiliteitsproblemen thuis: je moet alles 2x inkopen (vegan en normaal), 2x moet koken, je hebt 2 aparte ijskasten nodig hebt (de meeste veganisten willen hun voeding niet naast vlees hebben liggen; en vele niet-veganisten willen hun eten niet naast die veganistische schimmels en chemische brol). Dat zijn de praktische problemen.

  You see? Dus dat maakt samenleven met veganisten een stuk moeilijker. Niet onmogelijk, wel moeilijk.

  22 jaar
  14 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten