Skip to content
4 reacties
228 weergaves

Moedeloos door verliefdheid

Hoi,

Ik ben in het verleden best vaak verliefd geworden op mensen die op dat moment gewoon onbereikbaar voelde voor mij, bijvoorbeeld omdat diegene ver weg woonde, omdat ze al een vriend had, of omdat ze gewoon veel ouder was. Nu heb ik dat dus weer, ik ben verliefd op een dame die ik soms zie op me werk. Nu is het zo dat ze voor mij gewoon onbereikbaar voelt omdat ze al 9 jaar ouder is. Ze is gewoon totaal in een andere fase van haar leven dan ik en zoekt denk ik eerder iemand die alles in zijn leven al perfect op orde heeft. Dat is bij mij nog niet zo (woon nog thuis etc) maar goed, op je 22e hoeft ook niet alles al perfect te zijn. Ik ben echt super verliefd op haar maar mij bekruipt gewoon steeds het gevoel dat het waarschijnlijk toch niks kan worden en als ik daaraan denk word ik wel een beetje moedeloos. Ik heb hier en daar wel leuke gesprekjes met haar, maar ik durf gewoon geen move te maken omdat ik steeds maar denk dat het om de bovengenoemde reden niks kan worden:((( Zijn er mensen die zich in dit verhaal herkennen? Hoe kan je hier mee omgaan? Word er echt behoorlijk moedeloos van.

22 jaar
5 dagen geleden

4 Reacties

 • Je hebt liefde en verliefdheid. Verliefdheid wordt door sommigen gezien als een ziekte. Als een mentale aandoening waar mensen onder lijden. Liefde is waar iedereen naar zoekt, dat is voor altijd. Verliefdheid nooit.

  Je maakt op mij de indruk dat je een te lage dunk van jezelf hebt. Dat is altijd een negatieve emotie die nergens op slaat. Waar het om gaat is dat jij voor jezelf weet wie jij bent. Wat je kunt, wie je bent, wat je sterke en wat je zwakke punten zijn en waar je grenzen liggen.
  Daar vanuit kun je een persoonlijkheid ontwikkelen. Het begin is jezelf accepteren voor wat je bent. Zonder zelf-acceptatie kom je nergens.
  Niemand is volmaakt, niemand kan alles en dat hoeft ook niet. Als jij je ambities aanpast aan je vermogens dan kan je het maximale uit je leven halen en gelukkige momenten hebben.

  Ieder mens wil graag gezien en gehoord woorden. Ieder mens wil graag dat er mensen zijn die om jou geven, jou graag zien en graag samen met je willen zijn. Jij hebt ook dat verlangen maar krijgen begint met geven. Door degene te zijn die er voor anderen is, die vriendschap en soms liefde geeft krijg jij die liefde en die vriendschap terug.

  Blijkbaar denk jij nu dat jij een geboren verliezer bent, maar dat is onzin. Voor anderen kan jij degene zijn die ze de vriendschap en waardering geeft die ze zoeken. Neem mensen zoals ze zijn en wees ook vriendschappelijk naar mensen die jij misschien niet direct ziet zitten. Je kan verrast worden!
  Geleidelijk aan ga je dan zelfvertrouwen opbouwen en dan wordt je van buiten gezien een heel ander persoon. Denk aan dat lied van Ramses Shaffy over die Sammy die niet zo gebogen moet lopen. Je bent een jonge vent. Elke meid vindt een jonge vent leuk. Laat merken dat jij de moeite waard bent! Hou op met dat zelfbeklag!

  23 jaar
  4 dagen geleden
 • @j23. Als aller eerste wil ik je heel erg bedanken dat je de tijd neemt om er zo uitgebreid op in te gaan, dat waardeer ik. Ja, de vorige keren ging het inderdaad vanzelf over en zag ik ook dat er meer meiden zijn. Echter is het gewoon zo'n gevoel dat je niet goed genoeg bent omdat je jezelf vanwege verschillende factoren kansloos acht. Aan de ene kant wil ik gewoon vaak bij haar in de buurt zijn en wil je ook niet dat de verliefdheid over gaat. Verliefdheid is iets moois maar het is jammer dat het vaak overschaduwd word door een gevoel van machteloosheid:(((

  22 jaar
  5 dagen geleden
 • Je weet toch: nee heb je, ja kun je krijgen. Als je niks doet wordt het nooit wat.

  21 jaar
  5 dagen geleden
 • Je bent dus verliefd op iemand die een stuk ouder is en bovendien in het bedrijf boven jou functioneert. Je denkt zelf al dat je kansloos bent en zo op het eerste gezicht kan ik het daar wel met je eens zijn.
  Wat weet jij van haar? Heeft zij een relatie? Hoe stel jij je een relatie met haar voor?

  Zou het andersom zijn, jij een meisje en zij een man, dan zou het anders zijn. Een vrouw verwacht bepaalde dingen van haar partner, dingen die jij niet kan bieden. Ze vindt jou misschien wel aardig, omdat jij een aardige jongen bent, maar dat zal het wel zijn. Had zij gevoelens naar jou dan had ze dat wel laten merken.
  Gezien haar positie in het bedrijf is het voor haar ook vrijwel onmogelijk om iets met jou te beginnen. Door de leiding van het bedrijf wordt dat niet op oprijs gesteld en zij verliest haar gezag. Dat gaat ze niet op het spel zetten voor iets waar geen toekomst in zit.

  Verliefdheid kan je helemaal absorberen en je de realiteit deels uit het oog doen verliezen. Echter, verliefdheid, vooral die hevige waar jij nu onder lijdt, duurt in het algemeen maar tijdelijk. Geleidelijk aan dan dooft het vuur en in geval van een relatie moet daar wat anders voor in de plaats komen. Een sterke genegenheid voor elkaar.

  Ophouden met verliefd zijn omdat het zinloos is en tot niets leidt is niet zomaar mogelijk. Je hebt eerdere verliefdheden gehad die je achter je hebt gelaten. Hoe is dat gegaan? Was er bij die verliefdheden, of bij sommige, sprake van wederkerigheid of was het meestal eenrichtingsverkeer, zoals hier? Je bent er overheen gegroeid en dat zal hier uiteindelijk ook wel lukken.
  Als je niet weet of zij een relatie heeft en wat voor een, probeer daar dan eens achter te komen. Misschien begrijp je dan dat jouw verlangens niet tot iets kunnen leiden.

  Je verlangt naar een relatie. Wat is in jouw ogen dan voor jou de ideale partner? En hoe probeer jij zo iemand te vinden? Werken er in jouw bedrijf ook meisjes die wat meer van jouw leeftijd zijn?
  Er zijn vele manieren om iemand te ontmoeten. Kom je buiten je werk nooit iemand tegen die jij wel leuk vindt? Liefde moet soms groeien. Als je iemand kent waar je goed mee overweg kan en jullie leren elkaar beter kennen dan kan er iets opbloeien.

  Je zit er nu mee en je kan je op dit moment niet voorstellen dat je op een ander verliefd kan worden, maar het is toch echt zo. Nu blokkeer je alles door je fixatie op die vrouw waar het nooit wat mee gaat worden. Realiseer je dat! Er zijn zoveel leuke en aantrekkelijke meisjes. Ga dan niet voor die ene die je niet kan krijgen! Sterkte!

  23 jaar
  5 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten