Skip to content
33 reacties
4766 weergaves

internaat

Heb 2 jaar op een internaat gezeten in Nederland, was een gemengd internaat ,en moet eerlijk zeggen had er prima naar mijn zin.Nooit geen rare of vervelende toestanden mee gemaakt. Eigen kamer,geen strenge regels,veel vrijheid vooral de weekends ondernamen we veel dingen samen of ging met een stel zaterdag middags de stad in. Zaterdagavonds mochten we wel uit. Of we organiseerden een disco in de grote zaal bij ons zelf.Je had altijd vrienden en vriendinnen om je heen.Daarbij een eigen kamer dus je kom ook wel eens alleen zijn als je wou of om je huiswerk te maken.Ja,eigenlijk net als thuis,verbaas me dan wel eens over andere verhalen met name de belgische internaten.Wie heeft ook ervaring zowel positief als negatief.Ben benieuwd.

18 jaar
12 jaren geleden

33 Reacties

  • ik heb goede ervaring met internaat ga nu naar andere recencie echt suuper leuk

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik maak het me moeder de laatste tijd erg moeilijk qua boetes en school maar me moeder durft die stap niet te zetten richting een internaat fus wil het graag zelf doen voor mijn moeder wie weet of er een internaat in almere zit en of die goed is zou graag antwoorden willen is nogal een grote stap Groetjes D

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ga naar jeugdzorg of je huisarts. Die kan je helpen met dit probleem. Sterkte!!

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik wil graag na een internaag of iets anders zolang het maar niet thuis is ik word verwaaroost hier ik heb een oudere broer em twee jongere broertjes als er iets gebeurt is het altijd mijn schuld ze luisterd niet eens na me ze gelooft altijd me broertje van 10 jaar heb ook wel eens gedacht om weg te lopen of zelfmoord te plegen

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Jammer dat je het zo slecht getroffen hebt op dat internaat, terwijl er echt of de meeste internaten tegenwoordig wel goed zijn. Zelf op een internaat nog en eigenlijk alleen maar positief,leuke bewoners en ook de leiding is totaal niet agressief, juist behulpzaam ,altijd een luisterend oor,maar wens je veel sterkte en vind het jammer dat je dit zo ervaren hebt meisje 16.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  •     Ik heb op een internaat gezeten, en het is een van de meest rotte tijden geweest die ik tot nu toe meegemaakt heb, en dat terwijl ik aardig wat heb meegemaakt.   Ik kwam eerst in een groep gemixt met alle leeftijden, en dat was echt geweldig, maar dat hebben ze later aangepast. Toen ik naar een andere groep was gezet heb ik zoveel gezeik gehad, als iemand je ergens de schuld van gaf werd je gelijk in de politiegreep op de grond geduwd, en ja, een heleboel van de mensen die daar werken hebben ook bij de politie gewerkt , in de chillroom. Sowieso heeft die hele chillroom nooit nut bij mij gehad want ik begon alleen maar meer haatgevoelens te creëren omdat ik niks te doen had, er stond namelijk echt niks in die ruimte, het was alleen helemaal bedekt met ijzeren platen.   Later ben ik alweer naar een nieuwe groep op datzelfde terrein gebracht, maar daar ging het al helemaal fout, een paar jongens gingen gewoon midden in de nacht proberen om mijn kamerdeur in te rammen, en er werd echt helemaal niks aan gedaan.   Het enige positieve was dat ik er een paar hele goede vrienden heb gemaakt, maar daar heb ik nooit contact meer mee gehad omdat mijn voogd samen met mijn grootouders dreigde een aanklacht in te dienen wegens mishandeling door de begeleiders, toen wouden ze daar maar al te graag dat ik wegging.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Internaatservaring, Belgie. Niet positief, niet negatief. het ging.
    Vriendschap, groepsvorming van kleine groepen.
    Streng, neen, wel regels.
    Intimidatie, geweld, soms. Maar altijd in geheime geniepigheid,sommige jongens lieten het zich welgevallen om er bij te horen.
    Geen trauma, voor herhaling vatbaar, neen.
    Dan jongen 21 over je vriend, je zegt veel ontuchtige handelingen en sexuele getinte dingen kwamen voor ,en daarna zeg je, hij heeft er wel veel en door geleerd, als of het toch een soort van leerschool was, maar denk toch dat je bedoeld dat het niet de juiste wijze is.
    Snap het wel,ik kon er ook niet helemaal aan ontsnappen.Maar begrijp dat je vriend het niets vond.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Zelf op een nederlands schippers internaat gezeten, mooie tijd, niks geen wantoestanden, veel begrip,veel plezier,en onderling een heel goede band.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Een vriend van me heeft ook op internaat in België gezeten en herkent de toestanden die de jongen van 19 heeft meegemaakt voor een deel ook. In ieder geval leerden ze er niet veel en dat is bv. te zien aan het taalgebruik van die jongen van 19. Ook seksueel getinte en ontuchtige handelingen kwamen er voor en daar heeft hij wel veel van en door geleerd! Gelukkig is hij er maar ongeveer een jaar geweest en kon hij daarna hier in Nederland weer naar school. Het is nog steeds een goeie vriend van me.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Heb veel ruzie thuis en problemen op school het lukt gewoon niet meer

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn ouders willen mij op een internaat maar aan de ene kant lijkt het me wel leuk maar aan de andere kant vind ik het niet zo leuk ik zpu graag meer willen weten

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ben topicschrijver,inmiddels 19, maar jongen 18 heb dezelfde ervaring als jij,ook zeer positief,en het mag wel eens gezegd worden dat de meeste internaten tegenwoordig heel goede vervangers zijn voor als je om wat voor omstandigheden er naar toe moet,bij mij zaten veel jongeren wiens ouders in het buitenland zaten of gescheiden waren,maar iedereen had het er wel naar de zin volgens mij,echt een heel goede sfeer.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • klopt helemaal jongen van 17 jaar.heb ook internaat gezeten van mezevende jaar tot 16 de jaar. begin was het moeilijk slapen op zalen enzo. maar eens 12 jaar kregen we eigen kamer met mooie meubeltjes die jezekf helemaal kon inrichten . veel vrijheid en goede sfeer tussen paters opvoeders en jongens. was wel niet gemengd.heb er leuke herinneringen aan zou die tijd best wel weer eens willen overdoen. alles werd zo goed voor je geregeld en ik kreeg wekelijks zakgeld, elke maand kleren al waren ze niet nieuw ikvind dat dat die mensen die voor je zorgen zich best uit de naad werken om het naar je zin te maken.natuurlijk moet je u houden aan de leefregels maar ik had er geen moeite mee. zat op internaat omdat me ouders aan scheiden waren.ginjg met de fiets elke dag naar school en in de weekends mocht ik later weer om de veertien dagen naar huis van zaterdag tot zondag maar ik ging telkens weer graag terug.heb er enorm veel geleerd hoe je moet omgaan met mensen en nog allemaal fijne dingen om het goed te doen in het leven. studeer nu verpleger en denk eraan om op kot te gaan omdat ik me zelfstandig genoeg voel.grtz :-)

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat is echt een fabel dit gebeurd echt niet,ken iemand die ook op een internaat gezeten heeft,was zeer positief,iedereen had een eigen kamer, gingen gewoon naar school,goede sfeer tussen de jongens en meiden.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • is het nou een fabel dat iedereen in zoon internaat seks met elkaar hebben?

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zat iets meer dan een half jaar op internaat in België. Mijn moeder en stiefvader verhuisden naar België, en ik ging daar dus toen naar school. Vanalles ging mis, dus zij moesten terug naar Nederland en ik ging toen voor even naar een internaat om het schooljaar af te maken. Vreselijkste plek waar ik ooit gewoond heb, en ik heb dan vroeger nog wel een lange tijd met een borderline moeder zonder medicatie gewoond, dus dat hoef je niet licht te nemen.
    Hele drukke kinderen, zaten dan ook wel allemaal op 1 bijhorende school voor kinderen met mentale achterstanden en 'leerproblemen', (oftewel domme ongemanierde en soms zelfs agressieve rotkinderen) misschien kwam het daardoor. De begeleiders waren vervelend, namen me totaal niet serieus ookal was ik 16-17 en vrij intelligent, ze hadden ook veel strenge regels. Daar kwam ook nog bij dat er een aantal kinderen daar regelmatig drugs hadden en je steeds op gesprek moest als ze je ergens van verdachten. De politie kwam ook bijna maandelijks, dat was wel deels interessant soms.
    Oh ja, en er zaten ook 2 hele jonge meisjes die regelmatig vanalles sloopten omdat ze agressieve buien hadden. Super leuk als je probeert te leren, wat niet eens in een stille ruimte mocht, gewoon tussen het lawaai.. Waarschijnlijk omdat de anderen daar nooit ergens voor hoefden te leren.
    Ik geloof helemaal dat voor sommigen internaat geweldig is, maar voor mij hoeft het echt nooit meer.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik drukte zonet op toon random post en kwam hier uit, wat is een internaat??? Ik ben benieuwd ??

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongen 19 jammer dat je slechte ervaringen hebt gehad,zelf ook internaat ervaring maar geen problemen.
    Iedereen kon goed met elkaar, goede begeleiders,kon je altijd goed mee praten,toonden belangstelling en begrip,en vind het jammer dat jij dit mee gemaakt hebt.Hoop dat het niet echt je verdere leven zal beinvloeden en hoop toch dat je een goede begeleiding zal vinden.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Jullie feesten ik had het nooit gehad als pupil of cliënt.
    en de meeste zijn der niet meer zo goed vanaf gekomen laten we daar over bekomeren en over bidden. groot emaus is en was een Shell geweest en dat zal voorlopig zo zijn.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ga waarschijnlijk ook naar een internaat en zoek de beste maar die in almere is die goed?

    12 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten