Skip to content
5 reacties
969 weergaves

Ik weet niet meer wat te doe

Dag iedereen,

De laatste dagen voel ik mij wat raar, ik kan moeilijk slapen en lig te draaien en te keren in mijn bed. Als ik me neer leg in m’n bed begin ik over van alles na te denken. Waar ik door heel triestig en begin te stotteren en te snikken soms zelf begin te wenen. Voor mij is nu ook alles heel onduidelijk geen idee of in nu hetero, homo, of bi ben. Dat maakt het ook niet echt makkelijker. Soms denk ik van ‘nu ben ik bi’ en daar na heb ik geen idee meer. Dan denk ik ook ‘misschien word ik er te veel naar toe gepusht door de sociale media’. Ik vind het echt heel verwarrend. Maar ik heb onlangs ook naar WTfock ( het seizoen van 2019) gekeken ik vond ik vond heel mooi om naar te kijken (het ging over twee jongens die op elkaar verliefd worden en dan gebeurt er nog andere erge dingen) maar ik werd er ook heel verdrietig van. Ook omdat ik zoveel dingen er in herkend. Ik voel me hier zo raar bij. Als je iets weet dat me zou kunnen helpen, laat maar weten.

Alvast bedankt voor mijn verhaal te lezen.
Groetjes

16 jaar
9 maanden geleden

5 Reacties

  • Dag jongen, Blij dat jij je weer wat beter voelt. Het punt is, je hoeft nooit alleen te zijn als je dat niet wilt. Je ziet het, je topic wordt gelezen en je krijgt reacties. Daar waar jij woont kan je ook vrienden vinden om er over te praten. Je moet alleen jezelf een beetje te laten zien.

    Je weet niet of je homo, hetero of bi bent. Er 's nachts over liggen piekeren geeft het antwoord niet. Bovendien, de meeste mensen zijn wel iets van al die dingen, alleen hebben ze op een gegeven moment een keuze gemaakt toen ze iemand tegenkwamen waar ze verliefd op werden. Soms merkten ze achteraf dat dat toch niet de juiste keuze was en dat ze zich beter voelden in een andere rol.

    Jij bent pas zestien. dan kan je alles zijn wat je wilt zonder dat het echte problemen geeft. Wees gewoon jong, zoen wie je wilt, wordt verliefd op wie je wilt. Als je wat ouder wordt dan wordt alles vanzelf wel helderder.
    Probeer er over te praten met vrienden. Die zitten misschien wel met dezelfde problemen. Praten jullie nooit met elkaar over seks, meisjes, verliefd zijn? Zeg gewoon dat jij niet weet hoe het met jou zit, en misschien dat je het daar moeilijk mee hebt als je dat durft. Wie weet wat voor een goed contact dat oplevert.

    Op jouw leeftijd zijn er heel wat zaken waar je het druk mee hebt. School, sport misschien, hobby's, je sociale contacten, wat je later wilt gaan doen. Of je he, ho of bi bent dat zijn nou juist de zaken waar jij je het minst druk over hoeft te maken. Daar kom je namelijk vanzelf wel achter als het daar de tijd voor is en je kan er toch niets aan veranderen. En misschien zeg je, ik ben het allemaal, dus waarom er een punt van maken?

    Je hebt naar die serie WTfock zitten kijken en je zag vriendschap en liefde tussen twee jongens. Twee mensen dus, zoals jij ook een mens bent, verlangend naar liefde. Je zag ook dingen die jij erge dingen noemt die jou verdrietig maakten. Ik weet niet wat jij erg vindt, maar als er liefde en vriendschap is dan kunnen erge dingen weer verdwijnen.
    Je wilt leven omdat er die anderen zijn waarvoor jij wilt leven. Of dat jongens of meisjes zijn of allebei, dat maakt niet uit. En ja, soms doen mensen verkeerde dingen.

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Bedankt voor de reacties ik heb al eventjes op de websites’s gekeken die jullie mij hebben door gestuurd. Vandaag ging het al wat beter want gisteren was het een heel moeilijk dag voor mij. Als mensen nog tips hebben laat maar weten.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Ben je ooit al eens verliefd geworden op vrouwen en nog nooit op mannen? Dan ben je waarschijnlijk gewoon hetero. Indien je voor beide wel eens gevoelens gekregen heb zou ik je bestempelen als bi seksueel, en als je enkel en alleen naar mannen kijkt dan ben je waarschijnlijk homo. Je bent nog jong, pieker er niet zo over en laat de tijd het leren.

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Beste jongen, je tienerjaren kunnen hele heftige jaren zijn en niet altijd de fijnste periode in je leven. Opeens krijg je gevoelens en verlangens die je niet eerder had. Als jongen wordt je geacht gevoelens voor meisjes te krijgen, maar dat geldt niet voor iedereen. Als je anders bent dan je vrienden dan voel jij je eenzaam en bent geneigd het te verbergen, bang gepest en afgewezen te worden.

    De praktijk leert dat heel veel jongens van rond jouw leeftijd gevoelens hebben die ze verwarren. Het is iets dat hoort bij het seksueel volwassen worden. Het hangt er een beetje van af hoe er bij jouw thuis met seks en blootheid wordt omgegaan. Als dat wat in het verborgene blijft dan is naaktheid en seks iets dat opwindt, ook als het om jongens gaat die dingen met elkaar of met zichzelf doen.

    Op dit moment is er misschien nog niet iemand waar jij je speciaal toe aangetrokken voelt, maar dat komt wel. Het kan zijn dat die persoon voor jou onbereikbaar is, of lijkt, maar dat kan meevallen.
    Je ervaart gevoelens die jij als erge dingen ziet omdat je het gevoel hebt dat het ongepaste foute dingen zijn. Er is lust en er is liefde. Het een sluit het ander niet uit, maar eerst komt de vriendschap, dan de liefde en dan de lust. Lust kan ook met iemand waar je geen liefde voor voelt, zo zit de mens nu eenmaal in elkaar.

    Wees niet bang voor je gevoelens. Jongens die op meisjes vallen doen ook wel eens iets met een andere jongen. Seksualiteit, intiem aangeraakt worden, aanraken, is iets waar je aan moet wennen. Daarom zoeken jongens elkaar soms op om te ervaren hoe het is. Wees niet bang voor je lichaam en je gevoelens. Probeer eens er over te praten, met vrienden bijvoorbeeld. Die zitten met hetzelfde als jij. Het komt echt allemaal wel goed. Soms ervaar je nare dingen, soms hele gelukkige dingen, maar zonder min is er geen plus.

    Meer over seks en relaties kun je vinden bij: sense.info/nl

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Misschien een account aanmaken bij jongenout.nl. Hier tref je andere jongeren die homo zijn of hier over twijfelen. Met hen praten kan je helpen je eigen gevoelens te verkennen en te begrijpen.

    Ze organiseren ook fysieke ontmoetingen zodat je in contact kan komen met mensen die vergelijkbare gevoelens hebben. Dit kan steun en een gevoel van verbondenheid geven.

    Tot slot kan het helpen om meer onderzoek te doen naar homoseksualiteit bij anderen. Door meer over seksuele gerichtheid bij anderen te leren, kan dit je helpen om je eigen gevoelens beter te plaatsen. Qua boeken zijn hier “Anders" van Yvonne Kroonenberg en "Een Schitterend Gebrek" van Arthur Japin, mooie bronnen voor. Als docu is “For The Love Of H" hiervoor zeker het kijken waard.

    22 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten