Skip to content
3 reacties
777 weergaves

Ik ben arrogant hoe verbeter ik dit

Haj er werd laatst via via gezegd dat ik arrogant ben en toen heb ik is keertje goed in spiegel gekeken en daar hebben ze best groot gelijk in merk ik dan want ik ben/ doe best veel onbewust arrogant en denk vaak ook zo bijv - ik vindt meestal dat ik beter gekleed ben dan menig mens - ik voel me meestal beter als de rest - ik kijk ook vaak arrogant wat mensen misschien afschrikt (Zo zit mn gezicht gwn lekker ma oke ) -ik ben zekerder over toekomst en kijk vaak neer op andere mensen die slechter werk of minder hebben berijkt in leven als ik - ik sluit mensen vaak buiten die ik minder vindt als mij Maar goed na al deze voorbeelden genoemd te hebben ik doe het best onbewust en sta er best voor open om minder arrogant over te komen En dit te verbeteren Mischien vinden andere mensen mij dan op eerste gezicht wat vriendelijker en maak ik Miss nieuwe vrienden enc

19 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Nou ja, bewustwording is al een belangrijke stap. Je kunt eens voor jezelf nagaan wat de reden is dat je op deze manier denkt: waarom voelt het goed voor je om jezelf als beter te zien dan anderen? Je schrijft dat je best wat bereikt hebt in je leven, en er is niets mis mee om daar een gezond soort trots uit te halen - maar blij zijn met jezelf en wat je hebt bereikt is iets anders dan vinden dat je beter dan anderen bent. Dus: hoe komt het dat je de neiging voelt om jezelf en je prestaties steeds met anderen te vergelijken? Heb je misschien het gevoel dat je jezelf moet 'bewijzen' aan anderen? Zo ja, waar komt dat door? Begrijpen waar die onbewuste manier van doen vandaan komt kan helpen om die te doorbreken.

    Daarnaast: sta open voor het idee dat mensen anders kunnen zijn dan jij en hun leven anders kunnen leven zonder meteen 'beter' of 'slechter' te zijn dan jij. Je vindt bijvoorbeeld dat je veel bereikt hebt, maar jouw idee van 'succes' hoeft niet per se hetzelfde te zijn als dat van iemand anders. De één wordt gelukkig van een carrière op kantoor, een ander van een baan als meubelmaker, een ander van werk als vrijwilliger voor een goed doel, en weer een ander van het stichten van een gezin - om maar een paar voorbeelden te noemen. Al die paden mogen er zijn, ook het jouwe. Succes heb je als je op een pad zit waar jij je op je plek voelt; laat anderen dus niet voor jou bepalen wat succes is, en probeer dit ook niet voor anderen te bepalen.

    Kun je hier iets mee?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Als jouw papa en mama bij alles roepen hoe perfect je bent ga je dat zelf geloven. Als je in de echte wereld leeft merk je vanzelf dat je helemaal niet zo perfect bent. Laat iedereen in zn waarde en respecteer de ander dan word je zelf ook zo behandeld en dan gaan mensen je leuk vinden.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Alvast 1 tip: spelling bijschaven.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten