Skip to content
12 reacties
1655 weergaves

tegen jezelf praten

als ik alleen ben praat ik meestal tegen mezelf.. is dat raar

15 jaar
8 jaren geleden

12 Reacties

  • Tja, ik was altijd heel close met mijn oudere broer. We praatten desnoods de hele nacht over jongenszaken. Hij woont nu met zijn vriendin. Ik heb ook een vriendin maar over echte jongensdingen kan ik niet met haar praten. Dus ja, 's nachts in mijn hoofd praat ik vaak met mijn broer.

    20 jaar
    7 jaren geleden

  • ik praat in zelf hoe ik moet doen bij oma

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik praat heel vaak in mezelf (eigenlijk altijd) Zoals als ik keuzes moet maken wat ik neem of als ik iets fouts hebt gedaan of wat dan ook. Maar in jezelf praten is normaal hoor doet iedereen wel eens ;-)

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Whahah meisje 15, ik praat ook altijd in een verzonnen taal tegen mezelf. Maar meestal in het Nederlands als ik alleen thuis ben. Soms stel ik mezelf ook vragen en dan beantwoord ik ze ook zelf, een soort interviewen, echt leuk om te lezen dat jullie dat ook allemaal doen.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik praat ook tegen mezelf. Voornamelijk als ik 's avonds in bed lig. Ik bespreek mijn problemen met mezelf, ik troost mezelf. Soms dan beeld ik me in dat ik tegen iemand praat, tegen wie ik graag zou willen praten op dat moment

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Tegen mij zelf praten doe ik in mijn gedachten dus dat hoort toch niet niemand , zolang tegen jezelf praten geen piekeren is , dan is daar niks mee aan de hand .
    Dus praten tegen jezelf of tegen een teddybeer kan gezond en ontladend zijn en hoeft geen leeftijdsgrenzen te kennen.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Haha grappig ik doe het heel vaak in het engels en soms in het duits. Eigenlijk nooit in het nederlands. Heel soms in het latijn of spaans maar een paar woordjes omsat ik daar nooit oplette ;-D

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik praat altijd tegen me zelf met wie kan ik anders een goed gesprek voeren? en bij discussies win ik altijd :).

    Maar nee vreemd is het echt niet kijk maar in een winkel als iemand staat te twijfelen of hij/zij een keuze moet maken meestal doen ze dat dan in hun eigen hoofd maar ook hoor je soms ook iemand zichzelf afvragen welke hij of zij wilt kopen.

    Of die moet je zeker kennen mensen die zich hardop af vragen of ze nu links of rechts moesten na dat ze de weg hadden gevraagd.

    Erger zou het worden als je ook met een andere stem tegen jezelf zou gaan praten dan heb je een dubbele(*) persoonlijkheid stoornis en ik kan je verzekeren dat je dan echt een tweepersoons bed nodig hebt :)

    * er zijn mensen die zelfs multi persoonlijkheidsstoornis hebben en dat is pas heel erg vreemd.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Hahaa echt grappig om dit te lezen, ik praat ook altijd tegen mezelf in andere talen hahah, ik heb ergens gehoord dat het een kenmerk van ADHD is... (Zou me niks verbazen aangezien ik ADHD heb) praten jullie ook weleens tegen jezelf in een soort 'verzonnen' taal? Dat je gewoon maar wat brabbelt hahah

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik praat ook vaak in mezelf, net als meisje 19 soms ook in andere talen. :-) Ik heb niet het idee dat dat raar is.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Tegen mezelf praten doe ik ook als ik alleen ben.
    Dat is meestal als ik met iets druks bezig ben zoals huiswerk, gamen, muziek luisteren of als ik iets hoor terwijl ik alleen thuis ben.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • haha dat doe ik ook!
    Bij mij is het nog raarder want ik doe het in het engels...

    19 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten