Skip to content
2 reacties
101 weergaves

Ik wil weg bij mijn ouders

 Ik ben een meisje van 16 jaar, en ik heb het erg zwaar thuis, ik zit bij de Jeugdzorg en daar volg ik nu een intensief traject, MST. Dit staat voor MultiSysteemTherapie. Ik sta steeds vaker op een breekpunt, dat mij  hoofd zo vol raakt dat ik neit meer weet wat ik denk, en daardoor domme dingen kan gaan doen, omdat ik geen zin meer heb om te leven op zulke momenten. Ik kan alle problemen niet aan, en ik ben al drie keer weggevlucht van huis. Ik heb een periode gehad dat ik mezelf heb gesneden, deze dacht ik achter me gelaten te hebben. Dit bleek niet zo. Ik ben weer begonnen, wat ik totaal niet wil, maar ik ben op dit moment wanhopig. Ik zou echt niet weten wat ik zou moeten doen, behalve het huis uit gaan. Ik weet alleen niet wat alle mogelijkheden zijn als je 16 bent. Ik moet wel de mst afmaken, dit duurt tot ongeveer mei. Als er dan niets is veranderd moeten we dan naar de opties kijken. Ik kom in ieder geval al niet in aanmerking om in een gesloten inrichting te komen, of bij een residentiële omgeving binnen jeugdzorg. Een pleeggezin gaat m ook niet worden. Misschien dat iemand weet wat alle mogelijkheden tot op mezelf wonen zijn binnen nu en vier, vijf maanden? Alvast bedankt.

16 jaar
11 jaren geleden

2 Reacties

  • leven is te mooi

    Jonge dame van (16) zorg ervoor dat je altijd blijft praten, en kan me goed begrijpen dat jij het gevoel hebt dat je niet wordt gehoord thuis. Porbeer iemand in vertrouwen te nemen en probeer alles wat je dwars zit te benoemen, maar ga vooral niks opslaan dat zal de situatie waarin je zit verslechteren. Zoals de jonge dame van (17) zegt ga je zelf niet verwonden, denk dat je genoeg bent beschadigd en de vetrouwen kwijt bent in ouderen. De maatschappij maakt het allemaal niet makkelijk, maar probeer je plekje erin te vinden, en weet dat er echt wel mensen zijn die om je bekommeren ook al spreek je ze niet dagelijks.

    23 jaar
    11 jaren geleden
  • ik ken het

    heey meis, ik snap je ik zit zelf ook in een soort gelijke situatie. ik heb in een gesloten instelling geseten. omdat ik 29 02 12 ben verkracht. sinds dien zit ik ook bij bjz. ik ben ook heel veel weggelopen omdat ik niet meer zag zitten, en dan sliep ik of op straat of bij vreemden jongens die dan ook weer dingen wilde. ik ben nu 17 over 6 maanden 18 en ben aan het kijken voor begeleid wonen. me voogd en therapuit willen dat alleen me moeder werkt tegen... soms zie je door de bomen het bos niet meer endat is niet erg.maar geef niet op en vermink je self niet. achter de bomen schijmnt de zon ook voor jou dat weet ik zeker zet hem op. en kijk voor bgw is het best ik ben er voor je xxxx k

    17 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten