Skip to content
6 reacties
228 weergaves

wil alleen gaan wonen ,

heey ik ben een meisje van 19 en om dat het  thuis niet meer gaat wil ik graagalleen gaan wonen , maar eerlijk ik heb geen idee waar ik moet beginen ? x is eer iemanddie mij kan helpen ik werk al een jaar ,

19 jaar
12 jaren geleden

6 Reacties

  • Je moet natuurlijk eerst nog een enigszins betaalbare woning zien te vinden op een plek waar je ook zou willen wonen. Niet te ver van je werk en familie/vrienden. Meestal zijn de wachtlijsten bij woningbouwverenigingen heel lang, maar schrijf je sowieso daar alvast in. Ondertussen misschien inderdaad in een studentenhuis of zomerhuis of vakantiepark een huisje zien te vinden. Misschien kun je zelfs overwegen om met 1 of meer vriendinnen een wat duurder eengezinshuis te huren. Wat belangrijk is , is of je het financieel wel kunt redden. . Je hebt dan wel een baan , maar stel je erop in dat je aan bepaalde dingen veel minder kunt uitgeven als je op jezelf woont, denk aan uitgaan of kleren kopen ed. Op jezelf wonen is duurder dan je vantevoren kan bedenken met alle bijkomede kosten. Maak voor jezelf een overzicht van je inkomsten, en ook van je uitgaven die je zult hebben. Dus niet alleen de huur, maar ook gas, electra, water, verzekeringen, telefoon, tv, internet, eten, kleding, kapper, boodschappen enz enz. Tip : als starter heel goed terecht bij een kringloopwinkel voor je inrichting, daar vind je vaak nog hele mooie spullen voor weinig geld. Ik ben op mijn 18e alleen gaan wonen en ik heb het financieel zeker niet makkelijk gehad, maar ik heb er geen spijt van.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • of ga eerst in een gemeubelde kamer wonen voor een tijd om gewoon te zijn aleen te wonen vergroten kunt je altijd als je later u eigen meubels hebt en dan verder u leven uit bouwen hoe dat jij dat wilt

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • zoals de jongen van 20 zegt

    online vind je heel erg veel, maar besluit eerst waar je wil wonen in een studenten huis of een eigen woning?

    bij een studenten huis heb je niet zoveel nodig aan inboedel want dat staat er al en bij een eigen huisje heb je natuurlijk wel een inboedel nodig.

    op internet staan hele lijsten met spullen die handig zijn om te kopen als je op jezelf gaat wonen

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • ik advieseer je om op facebook te zoeken. Daar zijn heel veel kamers. En gewoon overal blijven reageren op kamers en studentenwoningen

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Probeer het eerst eens een paar dagen in het hotel alleen wonen als dat goed gaat ga je op funda kijken en helpen je ouders je misschien wel :)

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • waar

    Waar wil je wonen?

    20 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten