Skip to content
12 reacties
1421 weergaves

een land een volk

 ik vind dat elk volk bij ze eigen land moet blijven  wat is julie mening  

15 jaar
12 jaren geleden

12 Reacties

  • ^ Beetje laat, maar:
    Je hebt nog altijd gevangenissen natuurlijk. Als iemand zich zozeer niet aan de wet houd dat hij de gevangenis in kan, geboren in Nederland of niet, dan zal die daar heen moeten. Als hij/zij net niet genoeg doet om de gevangenis in te kunnen, maar zich wel onrespectvol naar onze wetten, normen, waarden etc. gedraagt, of bewijs verzamelen bijvoorbeeld niet lukt maar hij duidelijk ergens schuldig aan is, is het land uitgezet worden gepast.

    En als je uit één land verbannen word, heb je er nog altijd een hoop waar je het nog een keer kunt proberen, tot je wel respectvol bent. En anders is de noordpool volgens mij grotendeels een neutraal gebied/niemandsland.. Ook leuk daar.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 18 Zou dat verbannen dan voor iedereen moeten gelden of alleen voor mensen die niet geboren zijn in Nederland, bijvoorbeeld.
    Het lastige van verbannen lijkt me wel de vraag: waar moeten die verbannen personen heen? Welk land gaat ze dan opnemen? Volgens mij mag iemand bij wet niet stateloos worden.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben het er mee eens dat de wereld van niemand of iedereen is, en je zou overal naar toe mogen, waarom zouden wij mensen vanuit andere landen hier niet laten wonen?
    Wel vind ik, degenen die zich niet aan onze wetten houden, een last vormen, die mogen uit het land verbannen worden. Daar heb je helemaal niks aan, die types. Maar om nu te zeggen dat elke moslim o.i.d. een mogelijke terrorist is en dus maar het land uit moet, dat is toch onzin? Zo lang je je aan de regels houd zou je vrij moeten zijn om te doen wat je wilt.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • De uitspraak 'Eén volk, één land' loopt volgens mij tegen een aantal praktische problemen aan:     1. Wanneer telt iemand als lid van een bepaald 'volk'? Stel, iemand is in Nederland geboren, maar de vader van die persoon is van oorsprong Duits. Is die persoon dan een Nederlander of een Duitser? En wat als de vader van die persoon geen Duitser is, maar een Marokkaan, bijvoorbeeld, en de persoon islamitisch is opgevoed. Is die persoon dan een Nederlander of een Marokkaan? Ik denk dat een heleboel 'Nederlanders' wel ergens buitenlands bloed hebben. Hoeveel generaties moet een familie in Nederland zijn om als Nederlands te tellen?     2. Als Nederland een natiestaat zou worden, wil je dan ook alle van oorsprong Nederlandse emigranten (dus Nederlanders die in het buitenland wonen) terughalen naar Nederland? Op welke manier?     3. Het ging hierboven over moskeeën in Nederland, die een teken zijn van de multiculturele samenleving. Wat vind je van Nederlanders die zich bijvoorbeeld tot de islam bekeren? Hebben die recht op eigen moskeeën? Hetzelfde geldt eigenlijk voor alle Nederlanders die zich bekeren tot andere geloven dan het christendom.     4. Moeten mensen de mogelijkheid hebben om hun land te ontvluchten als daar oorlog is? Stel dat er in Nederland een oorlog uit zou breken. Zouden Nederlanders dan mogen vluchten naar een ander land, ook al hoort dat land bij een ander volk? Zo ja, wat vind je dan van de huidige vluchtelingenstroom? Moeten/mogen die in Nederland opgevangen worden?     Persoonlijk sluit ik me aan bij de posters die schrijven dat de wereld van iedereen is: ik denk niet dat het zo eenvoudig is om überhaupt te spreken van volken, omdat gedurende de geschiedenis zo veel groepen mensen van het ene gebied naar het andere getrokken zijn. De huidige landsgrenzen zijn relatief modern en door mensen gevormd. Veel 'Nederlanders' hebben bovendien wel ergens buitenlands bloed in de familie: ik ken bijvoorbeeld iemand die van Zwitsers afstamt.     Daarnaast kan de multiculturele samenleving naar mijn mening juist een verrijking van de cultuur zijn, mits iedereen zich tolerant opstelt tegenover andermans ideeën. Integratie is hierbij belangrijk, en waar die niet goed verloopt, dient die gestimuleerd te worden.     Dit is mijn mening, maar ik hoor graag verschillende standpunten en de argumenten daarvoor, dus voel je vrij om hierop te reageren als je een andere mening hebt.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • hallo

    inderdaad van iedereen!!
    daar ben ik ook mee eens
    gaan staan en gaan waar je wilt
    ook al kost dat je loon als je andere wilt helpen
    (zoals asielzoekers en servieres)
    want wat als jezelf en asielzoeker bent en of een servier
    die al heel wat verloren heeft enz...
    denk daar maar is aan!
    en wat als je volk naar je eigenland terug wordt gefloten waar het oorlog is en of een bom is gevallen
    bij voorbeeld in nederland
    mensen willen dan ook als instinctief overleven
    en dus vluchten (ookal is dan serviers niet van eu land)
    hoe zou je dan voelen als ze zeggen je bent hier niet welkom (je blijft bij je eigen land en je eigen volk)
    elk mens mag gaan staan en gaan waar ie wilt
    en dus ook geholpen worden
    als de oorlog en al die haat tegen mekaar opgelost is iets dat nie snel zal zijn dan pas hebben die aan hun land en volk geniet
    enja moskeen oke in elke provincie mag er toch gerust een staan
    elke stad is natuurlijk te veel ook
    er is plaats waar de gebouwen leeg staan
    succes verders met de meningen
    vriendelijk p ;)

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • @jongen 21 jaar

    'Eén volk, één land' roept akelige associaties op, zo is dat ons geleerd. Maar we moeten naar het heden kijken en niet naar het verleden: je moet leren van de fouten die zijn gemaakt, maar ook reëel naar het heden en de toekomst kunnen kijken. Natuurlijk, er zijn fouten gemaakt. Er zijn zes miljoen joden vergast, maar betekent dat dat iedereen nu het land binnen mag? Het vergassen was een fout, daar kunnen we van leren door niet-Nederlanders het land uit te zetten in plaats van te vermoorden.

    Ik respecteer de andere volkeren, in hun eigen land. Ik zal niemand dwingen onze normen en waarden over te nemen. Wat ik nastreef is het bestaan van natiestaten: iedereen volk heeft zijn eigen cultuur in zijn eigen land.

    Het probleem ontstaat niet uit de moskee, uit het probleem ontstaat de moskee. De moskee geeft slechts aan, hoe slecht Nederland er aan toe is.

    Het is een verandering in de maatschappij, maar ik ben geen voorstander van deze verandering.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • 'Eén volk, één land'? Als je dit in het Duits vertaalt, roept het zeer akelige associaties op. Ik hoop dat we sindsdien toch wel iets bijgeleerd hebben.

    Natuurlijk zijn er verschillen tussen volkeren, maar als die er niet zouden zijn was het maar een saai geheel. Het probleem is hoe je met deze verschillen omgaat. Respecteer je ze? Of dwing je de ander om zijn identiteit op te geven en naar jouw maatstaven te gaan leven? Als ik mij niet vergis was dit ook het geval met de Serviërs in het Habsburgse Rijk waarnaar wordt verwezen en voelden de Serviërs zich daardoor geen volwaardig lid van de maatschappij.

    En als de problemen voortvloeien uit het ontstaan van moskeeën, dan vraag ik mij af hoe het mogelijk is dat er in Paramaribo al jaren een moskee, een synagoge en een kerk op nog geen 500 meter van elkaar staan.

    Ook wordt er gewezen op het verdwijnen van kruizen en het verschijnen van halve manen. Maar dat komt ook door de verandering in de maatschappij. Steeds meer mensen gaan niet meer naar de kerk. Vind je het gek dat er dan kerken verdwijnen? Als er geen gelovigen meer zijn, wie doet dan het onderhoud van de gebouwen? En wat heb je aan een Godsgebouw zonder ziel (de geloofsgemeente)?

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Eén volk, één land. De oplossing van alle problemen. Nederland is -net zoals alle andere landen- door linkse politici omgebouwd tot een multiculturele samenleving, met alle problemenen van dien. Een natiestaat zou daar de ideale oplossing voor zijn. Minderheden vormen vaak een tijdbom onder de samenleving: kijk naar de Eerste Wereldoorlog, die is ontstaan door een Servische minderheid in Oostenrijk-Hongarije. Terroristische aanslagen in o.a. Frankrijk zijn tegenwoordig het bewijs voor het gevaar van deze multi-culti samenlevingen. De Westerse samenleving staat op het punt te vervallen als er nu niet ingegrepen wordt, steeds meer vluchtelingen -de meeste economische- trekken Europa binnen. Steeds grotere groepen buitenlanders verzamelen zich in de probleemwijken van de steden. Het straatbeeld veranderd; geen kerken maar moskee's; geen kruizen maar hoofddoekjes. Het vormen van een natiestaat zal een onmogelijke opgave worden, dat besef ik me, maar wie niet waagt wie niet wint. Het zal in ieder geval mogelijk zijn om geen immigranten meer toe te laten en criminele buitenlanders het land uit te gooien. Een hindernis is de angst die ook heden den dagen bestaat voor extreem-rechts. Het verlangen naar een natiestaat is extreem-rechts, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn. Tijden zijn na de Tweede Wereldoorlog veranderd, een periode van links is geweest, nu groeit rechts. We moeten reëel kijken naar de samenleving, en dan zal men beseffen dat extreem-rechts soms nodig is om het land te redden.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Als het oorlog wordt en je kon vluchten zou je dat toch ook doen

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • waarom dan?

    Nou ik niet. Ik ga dit jaar lekker op vakantie naar Griekenland! D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • -

     We leven allemaal op één planeet. Die planeet is oftewel van niemand, oftewel van alles en iedereen, 't hangt ervan af hoe je het bekijkt.   Mijn mening is dat iedereen overal mag gaan en staan waar hij wil, als hij maar niet ptofiteert, want in een land als België betaalt het gewone volk maar belastingen om de lonen te betalen voor buitenlanders die zelf geen Nederlands spreken of werk doen.   TW

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • van iedereen

    @TS J15 Eén land één volk klinkt wel heel eng. Als er één volk is dat je net als de Chinezen overal op de wereld aantreft dan zijn het Nederlanders. Van Canada tot Australië, van Zuid Afrika tot de VS.  Zou jij die allemaal willen terugfluiten?   De wereld is van iedereen. In principe moet iedereen zich overal kunnen vestigen en een goed burger kunnen worden in die samenleving.  Maar om te zorgen dat het geen rotzooi wordt moeten er wel regels, hoeveelheden en eisen worden gesteld. Zelf heb ik verschillend bloed in me van verschillende windstreken. So what? Het gaat er toch om wie ik ben, hoe ik me gedraag en wat ik kan betekenen voor anderen. Ir.  

    21 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten