Skip to content
4 reacties
127 weergaves

Weglopen

Hallo, Ik wil echt weglopen van huis, ik word zelfs geslagen thuis om soms niet eens een geode reden, niet dat als het een goede reden is dat het wel mag, maar ik wil graag een woning zoeken waar ik mijn eigen ( normale ) leven weer kan oppakken. Ik kan thuis zo niet meer verder leven. Hopelijk heeft iemand tips voor mij om iets te zoeken voor mij waar ik verder kan leven.   ..

14 jaar
12 jaren geleden

4 Reacties

  • Pff..

    Hoi,   Jeetje... Wat een verhalen! Heftig zo hoor. Ik raad jullie aan eens op de site van het AMK (Advies Meldpunt Kindermishandeling) te kijken. Contact opnemen met schoolarts (meestal GGD). Of idd een mentor, contactpersoon of vertrouwenspersoon. Een huisarts heeft ook zwijgplicht en jou dossier blijft voor iedereen geheim (vertrouwelijk dossier) dus niemand hoeft te weten waarvoor jij bij de HA bent geweest.   Ik hoop jullie hiermee te hebben kunnen helpen, je kunt zo weinig via een pc.   Sterkte!   J.

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • Ik wil weg hier

    Hoi , ik heb hetzelfde probleem.. Ik word ook geslagen en durf nergens heen , ik ben 1x weggelopen maar ben terug gegaan omdat ik het niet aankon.. Ik denk sinds kort om weg te gaan naar mijn opa en oma. Ik heb ook geen kans om de kinder telefoon te bellen , ik word constant in de gaten gehouden. Of me vader en moeder zijn weg maar dan is m'n zus er nog maar ik mag haar al helemaaalll niet. Ik heb zelf overweegt om 's morgens weg te gaan met een brief erbij dat ik richting mijn opa & oma vertrek voor een korte tijd. Maar mijn ouders kunnen de politie inschakelen , en als ze je dan vinden ben je de klos. Mijn ouders kwamen er al een vroege tijd achter dat ze elkaar niet leuk vinden , mijn ma werkt niet afgekeurt. Mijn vader betaalt alles , mijn moeder overweegde om weg te gaan maar dan zou ze niet veel kunnen uithalen kwa geld. En mijn opa & oma zitten in een slechte gezondheids situatie.. Mijn opa heeft regelmatig epilepsie aanvallen en mijn oma heeft reuma. Als ik jou was zou ik of : 1) Bel de Kindertelefoon. 2) Praat met een Mentor of Vertrouwingspersoon. 3) Praat met je ouders hoe je je voelt. 4) Praat met ouders van je vrienden. Als mijn zus iets fout doet krijg ik de schuld door haar 'verhaaltjes' en dan word ik vaak geslagen.. Ik heb al meerdere keren gedreigt om de politie te bellen voor kinder mishandeling.. Maar ik ben bang dat m'n vader me dan helemaal kapot slaat , en ik wil echt niet naar een pleeggezin want ik kan niet zonder m'n moeder. Ik heb vaker met m'n vader gepraat over hoe ik me voel , dan doet ie 4/5 weken normaal en lief en dan de dag daarna slaat alles om naar de hel , mijn moeder kan niets doen. Pff , ik kan met alles over m'n moeder praten maar met mijn vader ? Vergeet het maar , hij lacht je recht in je gezicht uit.

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • weglopen

    Hebben je ouders zelf problemen dat ze jou zo behandelen.Niet normaal man.Zoek hulp. Heb je geen familie aan wie je advies kunt vragen.Zou ook kindertelefoon bellen,je hoeft je niet te laten slaan.Maar een leraar op school kan je misschien ook helpen,weglopen is moeilijk,pleeggezin misschien?

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • weglopen

    Hoi,denk dat iedere tiener wel eens weg wil lopen,maar oke het gaat nu om jou.Weglopen,een huis zoeken ja waar wil je dat van betalen? snap je.Maar neem je wel serieus,kinderen horen niet geslagen te worden en helemaal niet zonder reden.TIPS, heb je geen vrienden waar je mee kan praten of ouders van je vrienden,of een klasseleraar op school,zelfs een huisarts kan, die heeft een beroepsgeheim. Je kunt ook gratis en anoniem bellen met de kindertelefoon,niet mee blijven rondlopen,gewoon iemand zoeken in je omgeving waar jij je verhaal kwijt kunt.goed dat je deze topic gestart bent dat was vast al een begin.Laar nog eens horen,sterkte,en succes.Meat.

    20 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten