Skip to content
3 reacties
437 weergaves

Ouders gaan waarschijnlijk uit elkaar

Beste mensen,
Ik voel me op dit moment zwaar klote, waarschijnlijk gaan mijn ouders uit elkaar. Gisteren is mijn vader ontploft tegen mijn moeder, mijn moeder zei tegen me dat als ze een plek had om naartoe te gaan dat ze haar koffers had gepakt. Ik schrok heel erg van haar reactie, ik bedoel mijn vader ontploft wel eens vaker maar nooit dat mijn moeder zo'n reactie geeft. Wat ik ook volkomen begrijp. Mijn moeder heeft vanuit zichzelf niks qua geld, en mijn vader wilt ze niet uitkleden dus daarom besloot ze om toch te blijven voor mij en omdat ze geen plek/geld heeft om ergens anders terecht te kunnen. Ik weet op een dag gaat ze echt weg... Ik weet niet wat ik moet... Ik weet niet bij wie ik moet blijven... Ik weet het niet... ik weet het echt niet... Mijn vader heeft het financieel beter voor elkaar, maar met mijn moeder heb ik een betere band... Ik weet echt niet wat ik moet... Vriendinnen heb ik niet dus daar kan ik ook mijn ei niet kwijt.

20 jaar
11 maanden geleden

3 Reacties

  • Mischien was ze verdwaald. Weet ze het aanrecht nog wel te vinden? Zonder context komen we niet veel verder. Mischien dat je meer kunt vertellen over de reden waarom jou vader ontplofte?

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • M20, heb je geen mogelijkheid om als het daadwerkelijk zou gebeuren om eventueel op jezelf te gaan wonen? Volgens mij is er, als dat het beste voor je zou zijn daarvoor ook hulp beschikbaar. Dan: je hoeft geen keuze te maken. Je schrijft dat de band met je moeder beter is, maar niet dat die met je vader heel slecht is. Je kunt er dus ook voor kiezen om zowel bij je moeder als bij je vader tijd door te brengen. Als de situatie voor je moeder werkelijk onhoudbaar wordt zijn er ook voor haar oplossingen en hulp. Dus niet zo uitzichtloos als je het nu schrijft. Als je daadwerkelijk zou moeten gaan kiezen, kies dan voor de optie waar jij het gelukkigst van wordt en vraag je af of geld daarbij het belangrijkst is. En dan: hoe is het om te leven tussen mensen die steeds ruzie hebben? Een relatie die blijkbaar niet meer werkt? Lijkt me ook verre van prettig en een hoop stress. Meer vragen dan antwoorden van mij dus, maar ik hoop dat je er toch iets aan hebt.

    21 jaar
    11 maanden geleden
  • Beste TS, heftig en helaas ben je niet de enige die dit overkomt. Het geeft zo’n machteloos gevoel, maar wat kun jij er als kind aan doen. Je ouders moeten elkaar leuk vinden wil een relatie stand houden, en dat kunnen ze vaak alleen zelf beslissen.

    Zie je nog kansen, ga dan met jouw ouders apart praten, deel jou zorgen en zet ze op een denkrichting om aan hun relatie te gaan werken. Garanties kan ik je niet geven, maar jij hebt dan alles in het werk gesteld wat jij zou kunnen. Heb je broers of zussen, bespreek het met ze als dit kan. Succes ??

    20 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten