Skip to content
4 reacties
578 weergaves

Ouders haten

Hallo,

Ik heb geen goede band met mijn ouders en wil eigenlijk niet wonen bij beide, nu ben ik 21 en heb ik voorlopig nog geen eigen woning. Heeft er iemand tips?? Ik mag ze echt niet. Mijn ouders zijn gescheiden.

21 jaar
1 jaar geleden

4 Reacties

  • Wat vervelend, ts! Er zijn hiervoor al goede tips gedeeld, maar het hangt echt heel sterk van jouw persoonlijke situatie af wat kan en helpt. Maar het begint allemaal met het probleem: waar komt de slechte band vandaan en heeft dat ook iets met jouw achtergrond te maken? Dat is belangrijk om te weten omdat het natuurlijk kan meespelen bij andere woonopties. Kun je bijvoorbeeld wel met anderen in een huis wonen, ben je in staat om op jezelf te wonen et cetera. Als wonen bij je ouders hem echt niet meer wordt moet je kijken naar je situatie. Wonen kost geld en niet iedere woonvorm is voor iedereen geschikt. Als je studeert kan een studentenhuis een optie zijn. Dat kun je financieren met onder andere een beurs en studielening voor uitwonenden. Als je werkt en vast inkomen hebt kun je huur overwegen. Dan kan de urgentie-indicatie helpen, dus die heb je dan eerst nodig. Als je genoeg verdient kun je ook naar huur in de vrije sector kijken, maar dan moet je vaak wel een vast inkomen kunnen bewijzen. En als je dat allemaal niet hebt, tja, dan wordt het wel lastig misschien iets als anti-kraak, of iets samen met vrienden, maar dan is het misschien toch verstandiger om eerst je leven stabiel te krijgen, want zonder een stabiele basis en zonder fatsoenlijke inkomsten of daginvulling op zoek gaan naar woonruimte is niet heel verstandig, zeker niet voor de wat langere termijn.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Anti kraak al gekeken ? Tijdelijk wonen projecten. Particuliere verhuur. Soms zijn er projecten dat je mag inwonen ergens als je ook de medebewoners helpt. ( Hier kan dat in complex met ouderen )

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Schrijf je in bij de gemeente voor een huurwoning en laat je informeren over de mogelijkheden om een urgentieverklaring te krijgen.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Waarom loopt het niet fijn?

    19 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten