Skip to content
10 reacties
2171 weergaves

De vader van mijn vriend doet vreemd

Hoi. Ik ben al vanaf groep 1 samen met mijn beste vriend. Eerst gewoon vrienden en toen we begonnen te puberen kregen we steeds meer gevoelens voor elkaar. Wij zijn helemaal verliefd op elkaar en hebben dus verkering. Tot wij uit de kast kwamen was er bij hun thuis niets loos. Ik mocht blijven eten, mocht blijven slapen, wanneer ik wilde. Nu doet zijn vader ineens moeilijk als ik blijf. Zijn moeder zegt wel dat ik me er niets van aan moet trekken. Maar echt kutopmerkingen. Als ik beneden kom.... Heeft ie wel een pamper om of zit er een kruk in..... Als hij mijn naam noemt is dat altijd de meisjesvariant. Voor mijn vriend is het ook niet leuk. Zijn vader verziekt gewoon de sfeer. Nu heeft zijn moeder gevraagd waar we met kerst zijn. Ik blijf het liefst bij ons thuis, maar dat vind ik niet leuk voor mijn vriend. Zijn vader zegt dat ie onze relatie accepteert, waarom doet ie dan zo??? Ik hou van mijn vriend en dat laat ik niet kapot maken door zijn vader.

15 jaar
1 jaar geleden

10 Reacties

  • Gewoon heel direct vragen

    "Oh leg maar eens uit wat er precies grappig is aan weer zo een opmerking want wij snappen het niet dus kom maar door met de verklaring."

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben TS. J22, wij zoenen wel waar vrienden bij zijn. In de stad lopen we hand in hand maar daar zoenen we niet. Jij loopt toch ook met je vriendin hand in hand? In de bus of trein hangen we wel lekker tegen elkaar aan. Wat ook meer stelletjes doen. Dat doen een jongen en een meisje ook. En die lopen ook hand in hand. En als je om je heen kijkt zie je wel mensen zoenen op straat hoor. Jij doet het misschien niet, maar daarom gebeurt het wel, OOK onder hetero's!

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Hier een andere jongen van 22. TS, wat je schrijft over zoenen waar anderen bi zijn en op straat laten zien dat jullie een stelletje zijn is typisch homo 'look-a-like'. Waarom moet dat nou? Mijn vriendin en ik doen dat zeker niet want waarom zouden we anderen wellicht shockeren of tenminste buitennissig gedrag vertonen? Als homo's of wat dan ook dit niet zouden doen en zich gewoon zouden gedragen als de grote massa, worden ze ook veel eerder geaccepteerd. Wat ik hier schrijf is positief bedoeld, maar heb hier al vaker met homo vrienden discussie over gehad en ze begrijpen mijn standpunt (en dat van velen) wel.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Laat het niet aan je hart komen, TS. Sommige mensen hebben nou eenmaal een patent op flauwe humor. Meestal mensen met een laag IQ en ze hebben zelf niet door dat hun 'grapjes' op de duur irritant en zelfs kwetsend worden. Neem het er gewoon bij. Ooit stopt het vanzelf. Bekijk het positief : hij heeft jullie relatie geaccepteerd, je mag komen logeren, jullie mogen samen slapen. Het kon erger. Beschouw het als de prijs die je betaalt voor jullie liefde. Geen rozen zonder doornen, weet je wel...

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi, ik ben TS. Gisteravond bij mijn vriend thuis gegeten. En toen maakte zijn vader weer opmerkingen. Mijn vriend z'n moeder en z'n zus waren er ook bij, dus toen was het 4 tegen 1. "Ach, je kunt toch wel tegen een grapje"? Nou, tegen een grapje wel, maar wat hij doet is geen grapje meer. Hij probeert er rekening mee te houden. Nee, hij kan ons niet horen of hij moet al bij de deur staan luisteren. Zij slapen voor in het huis, wij achter boven de garage. Daar zitten 2 slaapkamers en een badkamer tussen. Wat wij in de slaapkamer doen is privé en wij doen niets waar anderen bij zijn in huis. Bij ons thuis doen we dat ook niet. Mijn vader had het er eerst ook wel moeilijk mee dat ik gay ben. Maar hij heeft ons er nooit mee gepest en doet vanaf dat we uit de kast zijn gewoon. Vrienden en de klas reageerden ook gewoon. Meesten hadden het wel verwacht. Daar zoenen we wel gewoon waar anderen bij zijn en op straat laten we ook wel zien dat wij een stelletje zijn. Ik ben best wel meisjesachtig maar daar schaam ik me niet voor.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Ach, waarschijnlijk een tijdelijke en goedaardige oprisping van homofobie. Niet te veel aandacht aan besteden. Hij moet hier blijkbaar nog steeds aan wennen. Maar zijn jullie snachts wel een beetje discreet? Kan zijn dat hij jullie bezig hoort en dat het voor hem daardoor toch een beetje teveel wordt nu en dan. Komt wel goed als jullie ook rekening houden met zijn hetero gevoelens.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb nu sinds 5 maanden een relatie, in het begin deed de vader van mijn vriend ook vreemd. Maar nu accepteert hij het juist en wil hij me juist overal in betrekken. Ik kan het oprecht goed met zijn famillie vinden. Conclusie ik denk dat de vader er aan moet wennen. Dat was bij mij wel zo

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Samen met je vriend boos op hem worden na zo'n kut opmerking. En dan heel duidelijk maken dat jullie het niet leuk vinden om zulke dingen te horen en voelen.
    Zeg maar dat het heel ouderwets is om homo's te pesten.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Een keer een gesprek aanvragen of nog beter een brief sturen

    Lastig maar hij snapt het niet

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Waarschijnlijk heeft ie er nog een beetje moeite mee. Maar ik denk dat het op een gegeven moment wel stopt.

    16 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten