Skip to content
43 reacties
3282 weergaves

u zeggen tegen ouders

wie zegt er U tegen zijn ouders? en waarom dan? mijn ouders willen het miss gaan doen uit respect vind het echt heel stom.

12 jaar
2 jaren geleden

43 Reacties

  • Meisje 21 . Wel gereageerd op jou vandaag. Maar nog niet geplaatst?   Komt misschien nog, wacht af. Liever dat jij een topic begint.

    Van de redactie: We sluiten dit topic want het gaat volledig off topic en is daarbij ook nog eens meer dan een jaar oud

    17 jaar
    12 maanden geleden
  • J17, ik denk niet dat je op jouw vraag in dit topic antwoord gaat krijgen. Daarvoor is waar we nu zijn wat te ver van de titel van dit topic. Bovendien zijn jij en ik al even de enigen in deze discussie. Dan zal er dus een nieuw topic moeten komen, waarbij duidelijk blijkt waar het over gaat. Ik heb al even zitten denken maar weet nog niet goed hoe het te formuleren. Misschien heb jij een idee? Houdt er wel rekening mee dat er ook zeer negatieve reacties zullen komen. Als je iets weet te maken zal ik zeker ook reageren.

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Meisje 21 bedankt , benieuwd hoe andere jongens en meisjes er over denken. Staan wel oude topics nog genoeg op, maar zijn allemaal gesloten . Benieuwd hoe er nu over gedacht wordt. Zelf vind ik het normaal en heb het nodig.

    17 jaar
    12 maanden geleden
  • J17, bedankt voor je antwoord. Sorry, ben er een paar dagen uit geweest. En ja, wat is niet meer van deze tijd? Ik ben zelf ook opgevoed met straf. Ik ben er niet door beschadigd en ik schaam me er ook niet voor. Het kwam alleen als woorden niet meer toereikend waren en was voor een meisje als ik eigenlijk wel goed. Wat heeft een ander er dan over te klagen? Ik heb nu al een hele tijd geen straf meer gehad en als ik eerlijk ben kriebelt het soms. Vraag ik me af hoe het zou zijn om nog eens in de hoek te moeten staan. Of het ooit nog komt weet ik niet, het zou kunnen, maar ik ga het er natuurlijk niet op toeleggen.

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Aandacht die ik thuis niet krijg. Dan bij hem thuis voel ik me heel vrij.
    Hij woont in alle vrijheid, geen directe buren naast zich, mooi natuurgebied. Hij begrijpt me, ziet mij als een zoon en heeft geniet ervan om mij zo op te voeden. In een sfeer waar hij voorstander van is en ik geniet van zijn strenge aanpak die ik soms nodig heb.

    Lijkt vreemd en niet meer van deze tijd, maar hou niet van kinderachtigheid. Soms komt er nog een jongen wat ouder als mij en die heeft dezelfde mening als ik, ben geen romantische jongen maar hou van een echte jongens beleving. Wat ik ook weleens las op oudere sites hier van anderen.

    Dus meisje 21 hoop dat ik je vraag beantwoord heb .

    17 jaar
    12 maanden geleden
  • J17, hoe bedoel je dat dat je die aandacht spannend vindt? Het leven met de kans op straf en ook het krijgen ervan is ook soms spannend. Bijvoorbeeld als er iets is gebeurd waarvoor je aangepakt kan worden. Al loopt het meestal uit op een verbale terechtwijzing en moet er heel wat gebeurd zijn voor ik daadwerkelijk straf krijg. Ons gesprek hier zorgt er wel voor dat ik de nodige verhalen uit het verleden zou willen vertellen. Ik moet me dus een beetje inhouden.

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Meisje 21 een nieuwe topic van mij is ook niet zo interessant , zoveel beleef ik niet. Thuis hoef ik ook geen U te zeggen, wel tegen die bonus oom die enig respect en gezag hanteerd. Maar wel op een goede manier voor mij, verder vind ik zijn aandacht aan mij wel spannend eigenlijk.

    17 jaar
    12 maanden geleden
  • Ik heb wel een aantal topics geplaatst j17, maar alleen over dingen die me op dat moment bezig hielden of net had meegemaakt. Anders reageer ik vooral op topics die waarvan ik denk er iets aan toe te kunnen voegen. Daarom van mij nu geen nieuw topic hierover, want zoals ik al heb verteld heb ik in oktober vorig jaar voor het laatst in de hoek moeten staan en over het feit dat mijn ouders de mogelijkheid om mij te straffen niet laten vallen heb ik al eens iets geplaatst.

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Vind zelf dat sommige topics te vroeg gesloten worden meisje 21.
    Heb jezelf ook weleens een eigen topic gehad. ?
    Of reageer je net als ik ook op anderen. ?
    Lees nog wel eens oude topics maar kun je niet op reageren.
    Dan hoe oud zijn ze. ?

    17 jaar
    12 maanden geleden
  • Als jij behoefte hebt aan een nieuw topic over dit onderwerp moet je het zeker starten. Maak het alleen niet te expliciet want er zijn nu eenmaal mensen die op zoek zijn naar sappige verhalen en die hun eigen fantasie de vrije loop laten. Dat vinden de moderators vaak niet leuk en dan heb je weer een gesloten topic.

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Meisje 21, denk dat er wel meer jongens en meisjes zo over denken.
    Vanaf ik 14 was en een dwarsliggend puber en nu soms een niet nadenkende tiener ben. Heb ik soms een harde hand nodig.
    Hoop dat meer jongens en meisjes reageren, oude topics zijn er wel als je alle topics eens bezoekt, maar allemaal gesloten. Nieuw topic misschien.?

    17 jaar
    12 maanden geleden
  • J17, goed om te lezen dat er mensen zijn die er hetzelfde over denken. Meestal wordt er heel negatief gereageerd als ik vertel hoe ik straf krijg en vooral dat ik het nog steeds kan krijgen. Maar mijn ouders zeggen dat zolang ik daar in huis woon de waarden daar ook voor mij gelden en dat ik zelf eigenlijk die normen ook zou moeten hebben. Natuurlijk word ik ouder en wijzer waardoor ik minder domme dingen doe. De laatste keer dat ik straf kreeg was dan ook verleden jaar oktober en was achteraf gezien volkomen terecht.

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Ouders hoeven niet slecht te zijn, eens meisje 21. Ook 17 en met andere jongen eens, soms heb je het verdiend. Krijg het niet van mijn moeder maar van een oom waar ik vaak kom, hij heeft een goede invloed op mij.

    17 jaar
    12 maanden geleden
  • J16, wij hoeven thuis geen u te zeggen. Het is jij en jou en ook het gebruik van voornamen is geen probleem. Wij zijn best vrij opgevoed. Alleen als wij dingen doen die echt niet kunnen of mogen krijgen we straf. Zoals mijn ouders zeggen, net als overal in het leven. Denk bijvoorbeeld aan nablijven op school, ontslag op werk of een boete. Wij moeten dan in de hoek staan. Als het erg genoeg is wat er is gebeurd moeten we erg lang staan en komt er weleens extra straf bij. Ik weet dat het best raar klinkt maar mijn zusje en ik weten wat er gebeurt als we de fout in gaan en voor ons is het dus gewoon, al blijft het natuurlijk heel vervelend als het gebeurt.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • waart word jij mee gestraft m21? moet jij je ouders ook aanspreken met u?

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • J17, goed dat je dat hier durft te zeggen. Ouders die op dergelijke wijze straf geven hoeven niet per definitie slechte ouders te zijn. Hoewel mijn ouders niet slaan worden mijn zusje en ik ook met een vernederende straf opgevoed. Inderdaad, ik schrijf worden want ondanks mijn leeftijd kom ik er ook nog steeds voor in aanmerking al heb ik het nu al een hele tijd niet gehad. We krijgen wel alleen straf als er echt iets aan de hand is en we zelf ook wel weten dat we fout zijn geweest. Maar het zijn de beste ouders van de wereld. Ze doen veel voor me, ik heb veel vrijheid, we doen vaak leuke dingen samen, hebben veel plezier en ik kan overal mee bij ze terecht.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik wil even recht zetten ik ben die jongen die van zijn moeder een pak slaag met de pantoffel heeft gekregen omdat ik geen u zei. Ik heb een hele lieve moeder die mij en m,n zus alleen opvoed en hard werkt. Maar ze houd van regels en wij zijn beide pubers en nog wel eens vervelend en als waarschuwen niet meer helpt dan moeten we naar onze slaapkamer en krijgen billen koek met de pantoffel en ik maak daar geen punt van ik zie het niet als mishandeling maar gewoon eigen schuld en ben weer even genezen van m,n kwade bui. Ook dreigt ze vaak met de pantoffel zonder er mee te slaan dus heb ik er wel ontzag voor.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik zeg pa en ma. Respect moet je verdienen, dat krijg je niet door ‘u’ zeggen. Door ‘u’ af te dwingen krijg je alleen afstand tussen ouders en kind en dus nooit een goede band met elkaar.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik zie dat idee van het misschien invoeren van u zeggen als een teken dat je ouders zich macht willen toe eigenen, ik vind dat respectloos naar jou. Zelfs alleen al hun idee aan jou bekend maken vind ik smakeloos, het geeft jou een naar gevoel.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Waarom opkijken als er nog jongens zijn die wel eens een pak op hun billen krijgen, wat ik uit ervaring niet zie als een mishandeling.

    17 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten