Skip to content
1 reacties
656 weergaves

Mijn ouders hebben steeds ruzie over mij

Mijn ouders hebben steeds ruzie over dingen die ik fout doe, ik loop heel erg achter met vrij simpele dingen zoals bv doorspoelen, licht uitdoen en op tijd stoppen met gamen. Als ik naar bed ga, hoor ik mijn ouders constant ruziën.

Mijn vader wordt te snel boos en gaat er dan ook erg lang over door. Ik merk wel dat sinds hij iets minder taken op het werk had, het beter ging. Dat zei hij zelf ook, maar ik zit er nog steeds mee dat dit gebeurt.

Mijn moeder doet wat meer qua huishouden en geeft minder geld uit. Zij is wat rustiger, maar zegt er wel snel wat van. Ze denkt altijd dat mijn vader echt altijd boos is, dat is niet altijd zo. Maar ik wil haar niet kwetsen (deels vanwege die problemen die ze deels zelf veroorzaakt). Ik voel me namelijk heel snel verantwoordelijk voor anderen en kan er niet tegen als ook maar iemand problemen heeft die ik ken of waar ik mee te maken heb. Soms leid ik er zwaarder van dan die andere waar ik me voor schaam.

Laatst gebeurde het weer. Mijn vader had gelijk en ik snapte waarom hij best wel geïrriteerd was over mij, maar hij werd te boos en nog lang ook. Mijn moeder vroeg ernaar en ik had dus alles verteld, maar er is uiteindelijk ruzie over ontstaan. Ook in het algemeen dit soort dingen.

Ik durf tegen zowel mijn vader als mijn moeder mijn mening niet te geven en zeg wat ze willen horen, anders krijg ik gelijk de volle laag. Ik zit nu echt bijna in tranen op bed van die ruzie die ik eerder beschreef en ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Ik heb echt hulp nodig want ik kan dit echt niet langer meer hebben...

Alvast bedankt!

13 jaar
3 jaren geleden

1 Reacties

  • Beste jongen, Als ik je verhaal zo lees dan krijg ik het gevoel dat jouw vader het moeilijk heeft met de stress van zijn werk en dat hij zich daardoor sneller ergert aan wat er allemaal bij jullie thuis gebeurt wat niet nar zijn zin is.
    Jouw moeder begrijp ik, is wat minder gedisciplineerd dan jouw vader graag zou willen en dat maakt je vader boos. Jij bent blijkbaar ook niet zo gedisciplineerd en ook dat maakt je vader boos.

    De situatie op zijn werk is frustrerend voor je vader en dat reageert hij dan af op jullie als er iets is dat daar naar zijn idee aanleiding toe geeft. Als je vader boos op jou wordt dan neemt je moeder je in bescherming, krijg ik de indruk, en dat geeft dan weer conflicten.

    Jij trekt je dat allemaal heel erg aan, maar is dat terecht? Je bent dertien en van iemand van die leeftijd kan je nog geen volwassen gedrag verwachten. Jij bent misschien van binnen een beetje ongeorganiseerd en dat zit nu eenmaal in jouw karakter, dat verandert niet zo makkelijk.
    Van volwassenen mag je dan wat begrip verwachten maar je vader heeft daar moeite mee. Misschien botsen de karakters van jouw vader met die van jou en van je moeder. Er is niet genoeg liefde meer om dat te compenseren en dat is verdrietig.

    Er bestaat zoiets als relatietherapie, maar daar moeten je ouders zelf voor kiezen als ze willen veranderen. Jij kan daar niets aan doen. Wat jij wel zou kunnen doen is eens een brief aan je vader schrijven en vertellen hoe jij het ervaart zoals het nu thuis is en wat je graag zou willen. Misschien opent hem dat de ogen.

    Heb jij grootouders? Opa, oma waar jij een goed contact mee hebt? Daar zou jij ook eens mee kunnen praten. Zolang je ouders er zijn ben jij kind van je ouders. Dat geldt ook voor jouw ouders. Hun vader en moeder blijven hun vader en moeder en daar luisteren ze naar, hoe oud ze ook zijn.
    Als jij grootouders hebt, heb je het idee dat zij weten van de problemen? Het is wel een delicate zaak. Als jij met je grootouders over de problemen thuis praat dan kunnen jouw ouders, je vader vooral, dat als verraad zien.

    Jij zit in een moeilijke situatie en helaas ben jij niet de enige. Er zijn heel wat kinderen die moeten ervaren dat hun ouders niet meer met elkaar kunnen opschieten. Ik hoop dat je hier toch iets aan hebt al kan ik er natuurlijk niet veel aan doen. Jouw ouders moeten inzien dat ze op de verkeerde weg zijn en de wil hebben te veranderen en er toch nog wat van te maken. Ik wens je het beste en bedenk, het is niet jouw schuld. Je ouders zijn volwassen, zij moeten zich ook zo gedragen. Sterkte!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten