Skip to content
1 reacties
731 weergaves

Moeite met mijn moeder

Hallo allemaal,     Ik heb het de laatste tijd erg moeilijk in huis. Ik heb vaak discussies met mijn moeder, of met mijn zusjes. (mijn vader houdt zich er altijd buiten en geeft nooit zijn mening.) Ik heb nu bijna 11 maanden een vriend en in het weekend ga ik vaak naar hem toe, aangezien we niet dichtbij elkaar wonen. Maar ik moet standaard 12 uur thuis zijn en mag absoluut ook niet later thuis komen anders wordt er gelijk op mij geschreeuwd. Mijn moeder is altijd al erg streng geweest qua regels en dat soort dingen, ze gaat bijv. niet slapen zolang al haar kinderen thuis zijn.     Ik ben sinds dat ik een vriend heb ben ik erg veel veranderd (ik vind op een goede manier, maar mijn moeder absoluut niet.) Ik maak nu veel meer mijn eigen keuzes, aangezien ik altijd maar klakkeloos alles deed wat mijn moeder van mij vroeg. Maar mijn moeder is dit volgens mij absoluut niet gewend, en vind het jammer dat ik zoveel veranderd ben. Terwijl het voor mij juist voelt alsof ik gegroeid ben. Daarom doet die opmerking mij ook erg pijn als zij dat zegt.     Ook als ik ergens mee zit kan ik dat bij niemand in het gezin kwijt. (Ik woon samen met mijn ouders, en heb 2 jongere zusjes van 14,15 en ben dus de oudste.) Mijn moeder speelt alles via mijn zusjes, dan vraagt ze bijvoorbeeld of ik iets verteld heb over (mijn vriend) aan mijn zusje en zij geeft dat dan door. Daarom vertrouw ik mijn zusjes niet meer en kan ik alleen terecht bij mijn vriend of mijn beste vriendin als ik echt ergens mee zit. Ook weet ik van mijn ene zusje dat mijn moeder ook over mij roddelt tegen haar, dit is toch totaal niet gezond? Dat je als moeder over je kind roddelt of ligt dat aan mij? Vooral dat roddel gedeelte deed mij erg pijn en het feit dat mijn moeder niet met mij 'durft' te praten, en dat ze alles via mijn zusjes speelt.     Ik heb altijd een erg goeie relatie en communicatie gehad met mijn moeder, maar sinds dat ze altijd gestrest is en altijd in een humeur is dat niet meer zo. En ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Ik denk dat ik echt met mijn moeder moet praten maar ben bang dat het dan weer uitdraait op ruzie.      

19 jaar
3 jaren geleden

1 Reacties

  • Je blijft wel slapen bij je vriend?

    Goede gesprekken ga je aan op een rustig moment. Schrijf punten voor jezelf op om te bespreken, geeft aan dat jullie als twee (of drie en vraag je vader er ook bij) volwassenen eens moeten praten over hoe het nu gaat.

    Vraag ook aan je moeder hoe het met haar gaat, voelt ze zich misschien zo onrustig omdat ze het gevoel heeft dat ze je kwijt raakt en ze daarom zo anders is geworden, vertel dat je mist hoe jullie relatie was vroeger. Dat je weet dat het niet hetzelfde gaat zijn want je bent geen kind meer maar je graag een nieuw soort goede band wil opbouwen samen. Stel haar voor iets samen te gaan doen op een weekenddag.
    Een vriend hebben en het niet hoeven delen van alle informatie hoort bij het opgroeien en dat je het zonde vind dat je zusjes er zo middenin komen te staan omdat je ook met hen graag open en leuk contact wil hebben zonder op je woorden te moeten passen.

    Je kan dit ook uitschijven en aan haar geven na jullie gesprek. Herhaal dat je om je moeder en familie geeft en je graag zou zien dat iedereen fijner met elkaar omgaat, laat zien dat je er volwassen in staat.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten