Skip to content
10 reacties
809 weergaves

Betalen om te wonen

Ik moet mijn ma 300 per maand betalen om in het nieuwe huis te blijven. De huur hiervan is 1450 excl en ze verdient zelf rond de 6k per maand. Ik verdien al achterlijk weinig (rond de 1300 per maand). Ik werk 3-5 nachten in de week en ben sinds kort gewoon ziek aan het worden van steeds me ritme omdraaien. Maar hoe ga ik mijn ma vertellen dat ik 300 teveel vind. Ik werd laatst echt boos en toen kwam het er gewoon uit. Alleen steeds ontwijkt ze het als ik erover begin, maar zelf gaat ze wel steeds zeiken "Wanneer ga je beginnen met betalen". Ik heb echt een ongelovelijk kleine kamer. Pas net een bed en tv in. Vrienden van mij met minder rijke ouders betalen zelfs minder om bij hun ouders te blijven wonen. Ik betaal nu 900 in de maand (incl die huur) voor alles wat ik moet betalen. Auto, verzekeringen, wegenbelasting etc. Ik kan niet eens sparen, want er moet elke keer geld naar de belasting wat ik gewoon niet heb en een andere baan word het sowieso ook niet in deze tijd. Dusja, hoe moet ik dit oplossen met een moeder die, grof gezegd, geen fxck geeft om me situatie??

19 jaar
3 jaren geleden

10 Reacties

  • Zij heeft jouw geld niet nodig. Ze zou het op een rekening kunnen zetten en op een gegeven moment aan jouw geven, bijvoorbeeld als je helemaal op jezelf woont. Ik vraag me wel af of de bedragen in jouw verhaal op waarheid berusten of dat je het allemaal gebruikt in een conflict. Niet handig in ieder geval. Jij verdient dus al zoveel geld, dat 300 euro in haar ogen zat moet kunnen? Zeker geen student. Maar oké, enig respect zou op zijn plaats zijn. Dan is dit hier niet de manier.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, volgens mij zit er meer achter het “conflict” met je moeder. Het feit dat je aangeeft dat je moeder 6K (€ 6.000,00 voor wie het niet had begrepen) verdient, wil niet zeggen dat jij voor niets thuis kunt wonen. Vraag blijft echter wat krijg je ervoor. Nu is mijn mening dat je heus iets mag bijdragen aan het wonen thuis. Immers je hebt inkomen en zoals je weet komt alleen de zon voor niets op. Eerlijk gezegd vind ik € 300,00 per maand niets teveel, ga maar eens op jezelf wonen en kijk wat de totaal kosten hiervan zijn. Hoe dan ook, je moet in overleg met je moeder en ga achterhalen waar de gevraagde € 300,00 op zijn gebaseerd, heeft ze een berekening/verklaring voor jouw hierover? Succes en laat eens horen hoe het gelopen is! Groetjes, Rt

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @TS, op jezelf wonen is idd onbetaalbaar door de torenhoge huurprijzen. Maar het kan best wanneer je 1 of meer woonmaatjes hebt. Heel wat jongeren zijn in de situatie dat ze het huis uit willen maar het zich financieel niet kunnen permitteren. Maar wanneer je de kosten kan delen door 2 of meer wordt het wel haalbaar. Samen huren wordt veel gedaan in landen en regio's waar woningen onbetaalbaar zijn. Gewoon een zoekertje plaatsen en je zal versteld staan van het aantal kandidaten.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik denk dat je slimmer met je kosten moet omgaan. Als je op jezelf gaat kom je nl nog veel hoger uit. Maak bijv thuis wel zoveel mogelijk gebruik van de wifi, daar betaal je al voor. Dat scheelt al gauw 15,- pmnd in je mobiel abo. Let op je rechter voet in de auto dan kun je echt dubbel zoveel kms maken. Dan pak je weer 60,- extra. Check je verzekeringen als je alles onderbrengt bij 1 verzekeraar krijg je pakketkorting pak je weer een paar tientjes per maand. Ik schat in dat je uit kunt komen op een 650,- pmnd all in. Dus 250,- extra over voor leuke dingen.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts hier, reactie goos 20. Ik ben indd al een aantal jaren niet blij thuis. Het ding is, heb geen geld om ergens anders heen te gaan. Verdien ook niet genoeg. Wil een andere baan, iets op de weg, maarja door dat corona gezeik kan ik nergens heen. Werk nu op Schiphol bij een bedrijf in aircargo, betaalt gewoon achterlijk slecht.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Hier is veel meer aan de hand dan een meningsverschil over 100 € huur meer of minder. Het is het topje van de ijsberg van frustratie en onvrede. Tijd om je eigen weg te gaan. Je bent helemaal klaar met je thuis. Ik ben ook met slaande deur vertrokken. Ik woon op mezelf met een flatmaatje en we hebben het prima naar onze zin. Soms moet je drastische besluiten nemen of je blijft ter plaatse trappelen in het leven.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts hier, reactie dame 22. Ja het is veel. Ik rij dan ook elke dag en de ene keer sneller dan de andere, dus benzine gaat ene keer snel en andere keer duurt het ff. Maar mijn moeder heeft schijt aan de wet... Ik ben akkoord gegaan met dr uit angst omdat ik anders nergens heen kan. Ik was zelf van plan max 200 te betalen, maar dat is nu te laat ga ik vanuit. Zoals ik eerder zei, ik ben de enige die wat doet in het huis. Gebeurd er wat? Niet opruimen beneden etc, is dat on me. Maakt niet uit wie het doet. Als me ma een week weg gaat naar dr vriend bijv. dan moet ik alles zelf regelen, eten, drinken etc. Terwijl zij de ouder is. Ik kan het wel betalen en ik kan zeker lekker koken, maar het is niet mijn taak. Het excuus dat ik dan krijg na zo'n week "Ja, jij wilt zo graag op jezelf, laat het dan ook zien". Laatst heeft ze een nieuw bed besteld voor iedereen in huis, ik zet hem zelf in elkaar en had geen tijd meer voor de laatste dingetjes van het bed. Komt ze boos me kamer in met dat ik het moet afmaken. Dus ik zeg "Niemand komt hier eten, niemand komt hier slapen, niemand komt hier niks. Ik betaal 300 euro hier en heb niet eens privacy. Donder op" (met hier bedoel ik mijn kamer). Kon ze niet hebben en toen ging ze me vergelijken met me vader en heb ik dr bedreigd. Me vader is namelijk een gore gast die dingen heeft gedaan waardoor ik hem uit me leven heb gegooid, beste beslissing ooit.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts hier. Ik betaal geen 600 aan alleen auto. Mag ook me eigen eten regelen, want me ma is te lui het zelf te doen. Internet hier gebruik ik niet, want ik betaal me eigen telefoon rekeningen, hoe hoog ze ook zijn. Alles wat ik nieuw wil, betaal ik zelf. Terwijl mijn broertjes van 17 en 14 nog alles in hun poten geduwd krijgen, deed ik op me 12e al alles helemaal alleen. Zelfs de was doe ik zelf terwijl zij die ook niet zelf doen. Maten van mij moeteb 120-200 betalen voor een kamer net zo groot of groter dan die van mij bij minder rijke ouders en krijgen er ook meer voor. Begin te denken dat mijn ma van mij afhangt als het gaat om de huur.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Zou ook even een maand of twee heel goed bijhouden wat er binnenkomt en waar dat aan opgaat want 900 is erg veel per maand inderdaad zoals het nu overkomt, stel je gaat op jezelf wonen uiteindelijk dan is het handig om een goed beeld daarvan te hebben.

    Ik vind het jammer als mensen kostgeld bij hun ouders moeten betalen maar dat is wel de keuze van de ouder, ik zou je wel ook eens inlezen over dat ouders financieel verantwoordelijk zijn voor hun kind tot hun 21e. (Artikel 395a boek 1 Burgerlijk Wetboek).

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hangt ervan af wat inbegrepen is? Is het inclusief was, eten, internet, tv-aansluiting, verwarming, water, elektriciteit,...? Zo ja, dan vind ik 300 euro zeker niet overdreven. Daarvoor ga je nergens anders iets vinden. Als je een studentenkot huurt, zonder eten en was, betaal je dikwijls al het dubbel.

    Als je 600 euro per maand betaalt aan je auto, zit het probleem misschien eerder daar? Ik heb geen idee van de prijzen in NL, maar hier in Vlaanderen zou je voor een bescheiden tweedehandsautootje moeten toekomen met pakweg 1000 euro per jaar voor belastingen en verzekering (zonder omnium). Brandstof en onderhoud hangt ervan af hoeveel je rijdt, en hoe.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten