Skip to content
9 reacties
1134 weergaves

Racistische vader

Het gaan over dat hij begrijpt waarom racisme bestaat en hij vindt dat het ook moet kunnen. De doden die ermee vallen of mensen die gekwetst worden interesseren hem niet. Nu wil ik niet meer met hem praten. Ik vraag me af wat ik nu moet doen want hij heeft mij zo hard gekwetst.

17 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • Meisje 15j., Probeer eens weg te komen bij je fake news bronnen. Verreweg de meeste mensen zijn oké. Rutte, ook al kun je andere politieke keuzes voorstaan, is iemand die de intentie heeft om voor alle inwoners van ons land het beste te bereiken. Criminaliteit laat zich niet stuiten door gesloten grenzen, denk aan Noord-Korea met zijn gesloten grenzen. Jij kunt daar geen criminele actie op touw zetten, maar nota bene de leiding van het land heeft er geen enkele moeite mee. Wees v*rdo*m* blij dat je in Nederland mag wonen, een van de prettigste landen in de wereld als thuisbasis. En let wel, criminaliteit levert noch geld op, noch economisch gewin, het is alleen maar economisch verlies. Je bent pas 15 en er valt dus voor jou nog heel wat te winnen als je je blijft verdiepen in hoe de wereld in elkaar zit. Thierry en Geert gaan je niet redden, in tegendeel. Groet, j22.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Om criminaliteit beter te beheersen is maar een ding eerst nodig: de grenzen sluiten. Maar criminaliteit levert ook geld op en economisch gewin, want verzekeringsmaatschappijen worden ingeschakeld en mensen moeten gestolen dingen toch opnieuw kopen. De VVD-ers hebben niets met integriteit, die Rutte c.s. gaan geen moeite doen om criminaliteit echt te stoppen. Bijna alle politici zijn grote huichelaars, die meestromen met het grote geld.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Niet zo racistisch, meisje van 16.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • ik ben wel met de vader eens. meestal zijn de buitenlanders de problemen veroorzaken. als je beter het journaal en media opsporing verzocht volgt. kijk maar in opsporing verzocht voor de ernstige overtreding zoeken ze meestal een buitenlander.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Die lui moeten ze lange tijd gevangen zetten en heropvoeden. Geen woorden voor.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 17 hierboven: Nou ja, TS heeft het in zijn post wat betreft zijn vaders meningen over 'de doden die ermee vallen' - die vader klinkt mij niet in de oren als iemand die 'niet gelijk optimistisch is over de multiculturele samenleving', eerder als een voorstander van racistisch geweld. Maar misschien begrijp ik het verkeerd. Wil je hier meer over vertellen, TS?

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is wel je vader en probeer elkaar te begrijpen waarom hij zo denkt. Mensen denken nu eenmaal niet allemaal hetzelfde. Dan kritisch zijn of vragen stellen over asielzoekers, vluchtelingen en buitenlanders betekend nog niet dat iemand daad werkelijk racistisch is. Veel van mijn vrienden en mensen die ik ken verschillen ook van mening maar daarom blijven we wel vrienden. Sommigen vinden dat Zwarte Piet moet blijven , anderen weer niet. Wat asielzoekers betreft, het zijn ook veel economische vluchtelingen, moeten we die dan ook nog opvangen is ook een vraag. Terwijl de AZC overvol zitten. Ja, een multicurele samenleving ook zoiets, kan leuk zijn, maar kan ook over last bezorgen. Heb zelf niets tegen buitenlanders maar ben geen fan van een Akwasi die de boel ophitst. bedoel maar, je zegt je vader is rascistisch, dan denk ik is het wel zo erg.? Of bekijkt hij het van verschillende kanten. Die vader hoeft Nederland niet te verlaten jongen 21, hij is hier wel geboren, werkt hier, heeft altijd denk ik zijn belasting betaald, ben niet tegen echte vluchtelingen, maar die hier komen om hun leven lang onderhouden te worden daar ben ik ook niet voor. Ken oppervlakkig ook buitenlanders die al jaren in Nederland wonen en waarvan de ouders nog geen woord Nederlands spreken, dit snap ik niet, maar ken ook wel buitenlanders die direct Nederlands leren en proberen werk te krijgen en dat ook wel lukt. Maar vind het moeilijk om iedereen die niet gelijk optimistisch is over de multiculturele samenleving racist te noemen. Vind dat Nederland tegenover andere rassen zeer humaan is, en dat ze overdrijven wat rascisme betreft, In de media krijgen ze voldoende aandacht, en ook op TV zijn ze volop aanwezig in allerlei uitzendingen, muziek, cabaret, jury's, praatprogramma's. Bekijk het nuchter jongen 17 , en praat met je vader, op een verstandige manier, en luister naar elkaars argumenten, het belangrijkste is dat tussen jullie geen verwijdering moet ontstaan.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • We leven nu eenmaal net neer volkeren dan alleen maar Nederlanders en dat is alleen maar goed. Een land met alleen maar blanke Nederlanders word saai en eentonig . Er zijn zelfs mensen die hier geboren en getogen zijn en kennen Turkije of Marokko of Suriname of welk land dan ook alleen van familie bezoek . Maar toch g boven mensen moeite met de multiculturele samenleving. En ik zou zeggen wie daar moeite mee heeft die moet zelf maar de biezen pakken en Nederland verlaten en daar is zo racistische vader samen met Geert Wilders PVV en Boudet FVD en constant Custers NVU het levendig voorbeeld van .

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Racisme wil zeggen dat je iedereen met een bepaalde achtergrond, huidskleur, afkomst, bepaalde gemeenschappelijke kenmerken toedicht. Dat is natuurlijk onzin. Mensen zijn allemaal verschillend en willen allemaal gelukkig worden met iemand die van ze houdt.
    Helaas is het zo dat maar heel weinig mensen volledig vrij zijn van vooroordelen. Dat geldt voor iedereen, ongeacht afkomst.
    Roepen dat Nederlanders racisten zijn, slavenhouders, onderdrukkers, dat is ook een vorm van racisme, net zoals het verdelen van de wereld in gelovigen en ongelovigen die dan minderwaardig zijn.
    De enige manier om hier van af te komen is met elkaar kennis maken en ontdekken dat iedereen van binnen eigenlijk hetzelfde is.

    Het is moeilijk om te zeggen wat jij nu met je vader aanmoet. Zijn ideeen komen niet zomaar vanzelf in hem op. Waarom is hij zo gaan denken?
    Het is je vader, hij houdt van je en is al die jaren een vader voor je geweest. Jij wilt respect voor je vader kunnen hebben en van hem kunnen houden.
    Het beste is met hem in gesprek te blijven en er achter proberen te komen waarom hij zo denkt en waar zijn racisme precies uit bestaat. Of je het kan veranderen dat is de vraag, maar misschien kun je wat meer begrip voor hem krijgen, al ben je het er niet mee eens. Er is de laatste tientallen jaren veel veranderd in Nederland en niet iedereen is daar blij mee. Ook is niet iedereen daar beter door geworden en dat kan wrok hebben doen ontstaan.

    Wijs je vader niet af, het is je vader en jij bent een stukje van hem. Blijf met hem praten.
    Hoe staat je moeder hier in? Of houdt zij zich daar buiten? Sterkte!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten