Skip to content
2 reacties
477 weergaves

Adoptie

Hallo ik ben een donkere jongen van 15, op mijn 3e geadopteerd door Nederlands ouders. En even voor die duidelijkheid dit zijn echt de beste personen die ik me maar had kunnen wensen, ze zijn zo goed voor me geweest. Maar een half jaar geleden zij iemand op school tegen me: “je bent echt een Bounty”. Als in bruin van buiten maar Nederlands van binnen (verkaast dus). En dat heb ik eigenlijk nooit losgelaten. En ik denk dat het daar door komt, maar ik ben mijn ouders steeds minder als mijn ouders gaan zien. Het is zelf zo erg dat als er een donkere familie mij zou willen ik dat zo zou doen ( ik heb hier wel heel goed over nagedacht hoor). Wat moet ik doen? Hoe kan ik weer wat meer een blakka voelen? Ik ben trots op mijn huidskleur en wil dat ook van binnen zijn.

15 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Beste donkere jongen, Ben je niet een beetje onaardig naar de mensen die jou liefdevol hebben opgenomen in hun leven en je alles hebben gegeven wat jij nodig hebt? Die vrienden van jou willen de samenleving opdelen in zwart en wit en blijkbaar vinden zij dat jou buitenkant bepaalt aan welke kant jij moet staan. Er is nu veel opheft over racisme en gaat het er daarbij nu juist niet om dat alleen jou mens zijn telt en niet hoe je er uit ziet of wie je ouders waren?

    Het is heel goed als jij ook vrienden hebt die dezelfde achtergrond hebben als jij en dat jij je interesseert in wat ze bezig houdt en wat de problemen zijn waar ze mee te maken krijgen. Vanuit jouw eigen afkomst voel je solidariteit met ze en dat is goed. Maar dat moet natuurlijk niet er toe gaan leiden dat je de rest van Nederland gaat afwijzen en misschien zelfs als vijanden gaat ziet. Als je jong bent dan kun je erg extreem zijn in je denken maar van hokjes denken en vijandbeelden creeeren wordt je echt niet gelukkiger.

    Dat bounty geklets is onzin. Mensen hebben allemaal dezelfde verlangens, ze willen gelukkig worden, vrienden hebben en iemand waar ze hun leven mee kunnen delen. Racisten willen verdelen, en nu ga jij dat ook doen. Is dat echt de goede weg?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Allereerst vind ik het niet eerlijk om je pleegouders ineens zo af te vallen. Je ‘blakka’ ouders hebben je gedumpt. Wat ik wel begrijp is dat je interesse in je roots hebt. Het is ook zeker de moeite waard om dat te onderzoeken. Neem de goede dingen van beide culturen over.

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten