Skip to content
72 reacties
3559 weergaves

Vaste bedtijd 20:30 uur Door de week is begrijpelijk maar niet in het weekend

Door de weeks begint mij dag om 4:30 . combinatie van school en werken. Morgens kan ik beter mij studie leren dan in de avond . Om die reden moet ik elke avond om 20:30 uur naar bed. Afgelopen 2 avonden zelfs 19:30 wegens een straf. Maar die is nu weer voorbij dus vanavond weer half negen Dat dit van zondag avond t/m Donderdag geld kan ik mij voorstellen. Met te weinig slaap krijg ik deze discipline wat een mooi leven . Leren en werken en ook van een hobby een baan met daarbij studie gemaakt. Maar dat ik de weekenden als ik later opsta dan 21:30 naar bed moet vind ik minder. mijn ouders zeggen als de bedtijd verschillen vrijdag avond en zaterdag avond te groot is t.o.v door de week verstoor je de slaap structuur. Dus meer dan 1 uur langer in het weekend laten mij ouders niet toe .

18 jaar
4 jaren geleden

72 Reacties

  • J22, ik sluit me bij jouw mening aan. Het was mij ook al opgevallen dat J21 volledig in zijn eigen wereld leeft die volledig voor hem wordt bepaald. Daarnaast het onvermogen om zich te verplaatsen in een ander en diens mening. In zijn ogen doet iedereen het fout, behalve hij zelf. Het heeft ook geen zin om hierover in discussie te gaan, wat volgt is een herhaling van zetten of op zijn best een paar nieuwe niet onderzochte beschuldigingen. Daarom heb ik ook al eerder verzocht dit topic op slot te doen en dat doe ik nu nogmaals. Al was het maar om een ieder in zijn of haar waarde te laten, niemand te beschadigen en een verdere oeverloze discussie te vermijden.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Geleidelijk aan begin ik het gevoel te krijgen dat onze Deense vriend een autistische stoornis heeft en dat hoe hij behandeld wordt is om te beschermen hem tegen confrontaties die hij niet aankan. De manier waarop zijn tante hem behandeld is uit liefde zodat hij kan functioneren en een opleiding kan volgen. Blijkbaar is hij intelligent genoeg, maar zijn perceptie van de samenleving is wat eigenaardig.   Autisten hebben behoefte aan duidelijkheid en structuur en dat geeft zijn tante hem. Zelf is hij er van overtuigd dat hij de juiste weg volgt en dat anderen een bandeloos leven leiden. Jammer dat hij zo negatief denkt over zijn leeftijdsgenoten en een eenzaam leven als iets om naar te streven beschouwd. Misschien een zelfbeschermingsmechanisme om zijn leven aan te kunnen.   Laten we maar het beste voor hem hopen en gelukkig zijn met de vrijheden die wij hebben. Misschien dat hij ook nog eens wat anders over zijn medeschepselen gaat denken.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • De wet verbiedt het niet Maar moet van mij tante binnen blijven in geen besmettingsgevaar op te lopen die jullie met het vrije leven afgelopen zomer weer opnieuw veroorzaakt hebben

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 21, apart Europees volk? Je wilt toch niet zeggen dat dit soort opvoeding wat jij beleefd normaal is in Denemarken. Waarom ontwijk je vragen waarom je vrijgezel wilt blijven. Waarom mag je niet naar buiten met die corona, is nergens verboden.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Kijk door jullie losbandige leven.
    Vrij uitgaansleven daar brak walbin de zomer weer de stijging van de nieuwe corona golf.

    Vervolgens komen er maatregelen en wat roepen de adolecentjes

    Dat ze geen zon hebben om voor de ouderen te wijken.
    Dat getuigd van respectloosheid en gebrek aan opvoeding van jullie


    Hierdoor is nu Nederland lockdoen en moet ik nu van mij binnen blijven
    Want met 10.000 besmettingen per dag.
    Kun je buiten zo het risico lopen.
    Als ik buiten wil dan mag dat alleen in de grote tuin.

    Boodschappen word gebracht.

    Maar kan ook nog buiten op balkon van de grote eigen slaapkamer.
    die ik heb.

    En ja later heb ik met mijn academische opleiding een functie
    als wetenschappelijk medewerker waar je dagen en dagen alleen
    werkt.

    Straks college online vanaf huis.
    Gekleed in pyjama want zo lang ik toch door de corona niet
    buiten moet ik ook in pyjama blijven.
    In de tuin kan een dikke winter jas er over.
    Tijdens one collega en huiswerk studie zal mij tante regelmatig
    koffie en thee
    brengt Ipv ouders die hun oudere kinderen al te vroeg
    laten vallen.

    Verder kom ik uit Denemarken vandaar en ben ik op mijn 14e
    met mijn ouders naar Nederland verhuist.
    Mijn moeder was een Nederlandse dat in Denemarken woonde
    en mijn vader is Deens. Dus als je met Deense taal bent
    grootgebracht tot 14 jaar dan blijf Nederlands goed
    kennen altijd zwakker dan als met Nederlandse taal
    vanaf de geboorte bent opgegroeid.

    Ik ben pas vanaf mij 14 e in rap tempo Nederlands gaan leren
    Want anders versta je niks van dat aparte Europese volk der
    Nederlanders.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 22 ge geeft een uitgebreid verslag, over geloven en over de misschien vermeende homosexualiteit van den jongen 21,waarop hij u antwoord dat geloven geen reden is , over homosexualiteit geeft hij geen antwoord. Waarom hij ze standvastig is dat hij vrijgezel blijft geeft hij geen reden. Zijn opvoeding vindt hij blijkbaar normaal en verwijst dan naar adolescenten die ook nog niet volwassen zijn. Hij heeft ergens hiermee een statement, op sommige priveschools in Amerika speelt deze gedachten gang ook, studenten tot 23 jaar worden soms nog gestraft met enige paddle slagen, vaak met toestemming der ouders. Bij den Engelse Marine dito, voor den adelborsten tot dit eind jaren '60 afgeschaft werd. Deze wijsheid der geschiedenis heb ik niet van mezelf maar van een oudere medebewoner van een instelling waar hij deel uitmaakte van enen commissie en die mij en een vriend ter verantwoording riep toen we wegens baldadigheid, zich niet aan den regels hielden ter verantwoording werden geroepen en niet voor den eerste maal , we hadden den leeftijd van 17 indertijd. We werden voor een keus gesteld, berichtgeving aan den directeur, verwittiging ouders, of hun eisen, wat mijn kameraadske gelijk accepteerde dus moest ik wel mee, toen ik tegen sprak dat we al 17 waren snapt ge kwam hij met den geschiedenis van highschools en den adelborsten. We hebben geen trauma er aan over gehouden. Normaal was het niet evenals den opvoeding van jongen 21 met zijn tante. Maar gaf ons wel een soort bescherming, dat voel ik ook bij deze jongen ook al roept het bij mij wel enige onbegrip en weerzin op. Psysologie zou hier eens op los gelaten moeten worden, ook zijn standvastigheid over het niet willen van een relatie, maar wat is homosexualiteit, of van den jongens zijn zoals wij dit noemen, mijn kameraadske en ik 100 % hetero , toch speelde enige latendheid van den homo bij ons, bij den oudere jongens der commissie, de geheimzinnigheid van het onderling samenzijn van een groep, enige jongens cultuur. Die kameraadske en ik hadden en hebben nog een band die ons tot boezemvrienden maakt, en nog steeds staan den meiskes op afstand. Toen we uit den instelling kwamen hadden we een soort heimwee naar dien bescherming, naar alles, een vreemde hunkering, omdat we moesten wennen aan den maatschappij waarin de vrijheid geen vrijheid was. Klinkt gek , heb weerstand, en vind dit niet normaal, toch zou ik wel eens een gesprek of uitleg willen hebben wat deze jongen van 21 voelt en denkt, en den verhouding tot zichzelf en tegen anderen, dat hij geen vriendschap wil met leeftijdgenoten geloof ik niet helemaal. Jongen 22 vond je uitleg over geloof en alles zeer interessant.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • J21, nu moet je echt ophouden. Je kunt het best niet met ons eens zijn, maar nu je zelfs onze ouders die hier niet komen en zich dus ook niet kunnen verweren van fouten beticht ga je echt te ver. Net zoals jouw posts meer uit de lucht gegrepen ideeën bevatten die me doen afvragen of je doel niet alleen is om reacties uit te lokken. Voor een student schrijf je dermate slecht Nederlands en reageer je zo wereldvreemd dat twijfel over je identiteit gerechtvaardigd is. Ik denk dan ook dat dit topic maar het best op slot gegooid kan worden voor het volledig uit de hand loopt. Zowel qua realiteit als qua respect naar elkaar.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Meisje 18 geen dank voor de bijval, ben het gewoon eeens met je reactie's. Mijn ouders geven mij ook vrijheid, en als er een keer wat mis gaat zeggen ze ook ja van fouten moet je leren. Jongen 21 voelt zich nogal superieur met zijn universiteit en alles. Hij zal inderdaad wel goed kunnen leren, en een goede maatschappelijke positie krijgen waar hij naar streeft. Maar zijn sociale ontwikkeling blijft beperkt, hij weet nu al dus dat hij vrijgezel zal blijven. Jij doet het ook goed, daar mag je trots op zijn vind ik. Zelf moet ik het meer van de praktijk hebben, en heb daar ook wel de nodige ervaring mee. Loop liever in een bouwmarkt dan in een computerwinkel snap je. Valt me op dat deze topic ontzettend veel lezers heeft, misschien omdat dit wel heel apart is allemaal en onbegrijpelijk. Twijfel soms aan de echtheid maar ergens denk ik toch dat het waar is, en het is een onderwerp wat ergens over gaat ook al begrijp ik eigenlijk niets van deze situatie, en jij ook niet gelukkig, laten we daar blij om zijn en gewoon door gaan met uitgaan en normaal leven.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Even voor de duidelijkheid Zowel ik als mijn tante en ouders zijn atheïsten. God bestaat niet , God heeft de mens zelf geschapen en de bijbel is een groot sprookjes boek

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Door het vrije studenten leven gaan wij nu compleet lockdown Want de nieuwe golf is wel door jullie stappen en uitgaans honken . En mij bedtijd is niet 19 uur maar 21 uur 19 uur is alleen als ik straf heb zoals gisteren avond . En als ik straf krijg dan is het de volgende morgen ook weer voorbij en vergeven en heb ik de aardigste tante. Wat jullie ouders tekort schieten . Jullie houding naar een ander soort opvoeding thuis en nu bij mij tante is een houding naar anders levende dat 90 jaar geleden in de jaren 30 behoorlijk mis ging . En mede studenten weten dit niet want met losbandige adolescenten mag ik toch niet omgaan van zowel mij ouders niet als mijn tante 19 u is alleen de tijd dat ik in pyjama gekleed moet zijn . 21 u is de bedtijd

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • De vraag of je tante het recht heeft ?????? .... Het lijkt me dat je tante je ondersteunt door een dak boven je hoofd te voeden en ongetwijfeld op veel andere manieren. Het minste wat je kunt doen, is haar regels naleven. Ze heeft gelijk, een dat van jouw formaat zou ten prooi vallen aan pestkoppen als jij 's avonds laat op pad gaat. Ik denk dat 21.00 uur een volkomen eerlijke bedtijd is tijdens schooldagen. Hoe ondankbaar ben je? Je tante neemt de tijd en moeite om je onderdak en eten te geven en je klaagt. Er is genoeg tijd na de studie om ouder te zijn. Vroeg in pantoffels en pyjama's naar 21 uur pas naar bed gaan is geen probleem, ik zou nu na mijn afgeronde studie als ik zo tante of oppas ouder had dankbaar zijn geweest voor die kans. Dan had ik niet zo veel tijd verkloot aan dat stappen in het weekend. En had ik hogere studie cijvers gehad en alle tentamen in 1 keer gehaald . Dan had ik de universiteit bij wijze van spreken op sloffen en pyjama kunnen door lopen . Je kunt beter nar de wijsheid van je tante luisteren dan naar arrogante mede studenten

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Als ik zo lees hoe jij leeft en denkt dan mag je toch wel zeggen dat jij in een hele speciale situatie zit. Blijkbaar ben je opgegroeid in een gesloten religieuze gemeenschap met strenge normen en waarden. Jij bent overtuigd van de juistheid en de superioriteit van wat jou geleerd is. Je voelt zekerheid en geborgenheid en je schikt je in het gezag van de ouderen.
    In zekere zin maakt dat je leven gemakkelijk, je hoeft nergens over na te denken, je ouders en je tante zeggen wel wat je niet en wat je wel mag en als je dat doet is het goed. Blijkbaar isoleer jij jezelf van je leeftijdgenoten die met jou studeren en die je toch zo af en toe wel eens moet spreken. Je beschouwt de manier waarop zij leven als verwerpelijk en misschien wel als zondig.

    Er zijn een aantal dingen die ik mij afvraag. Regelmatig gedraag jij je blijkbaar toch niet helemaal zoals gewenst en dan wordt je gestraft. Waar wordt jij voor gestraft vraag ik mij dan af.
    Je schrijft dat je van plan bent om je hele leven vrijgezel te blijven. Dat is geen normale ambitie voor een jongen van jouw leeftijd. Je hebt geen vriend of vriendin en ook dat is niet normaal. Dan begin ik het gevoel te krijgen dat jij verlangens hebt die afgekeurd worden in jouw gemeenschap. Ik weet dat in sommige protestantse kerken homoseksualiteit wel afgekeurd wordt, maar het zijn wordt wel geaccepteerd, het doen niet. In heel strenge protestantse kerken wordt ook het zijn afgekeurd want dan heb je zondige verlangens en dat op zich is al een daad van zondigheid.
    Is dat jouw probleem?

    Je kan natuurlijk proberen om op die manier verder te leven en je komt vast wel een heel eind, maar uiteindelijk loop je tegen een muur. Wat je studeert weet ik niet, maar straks ga je werken en dat doe je met collega's. Je kan niet jezelf je hele leven isoleren, dus je ziet hoe ze leven, dat ze relaties hebben dat ze kinderen hebben dat ze op vakantie gaan, dat ze ideeen hebben over politieke en andere zaken, dat ze gelukkig zijn, daar valt niet aan te ontkomen.
    Dan ga jij nadenken over je eigen leven. Over je eenzaamheid, over wat je mist in je leven omdat jij ervoor gekozen hebt alleen te gaan door het leven. Zingen jullie nooit in de kerk dat lied: Ga niet alleen door het leven, die last is u te zwaar? Je ouders en je tante zullen er niet je hele leven zijn. In de Bijbel staat ook: Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt. Wat doe jij als je zo over anderen praat zoals jij doet?

    Religie is een ideologie. Een ideologie is een stelsel van normen en waarden, geboden en verboden, met als doel een rechtvaardige samenleving. Een religie is een ideologie met een almachtig wezen, God, als legitimatie om die ideologie dwingend aan iedereen op te leggen. Vroeger kon dat en in sommige landen nog steeds. Men probeert te voorkomen dat mensen gaan nadenken want dan gaan ze twijfelen en dan raken de religieuze machthebbers hun macht kwijt. Andersgelovigen moeten vernietigd worden, wetenschap die tot twijfel leidt moet verboden worden.

    Jij bent bezig wetenschapper te worden. Het kan niet anders of soms heb je twijfels. Het gaat er om hoe jij daar mee omgaat. Wordt jij echt een volwassen zelfstandig denkend iemand of blijf jij die twijfels onderdrukken en blijf jij in je kooi als een vogel die wel ziet dat het deurtje openstaat maar niet naar buiten durft omdat het in die kooi zo veilig is? Straks ben jij afgestudeerd, heb je vast en zeker een goede baan en staat het deurtje van jouw kooi open. Wat ga je dan doen?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • J23 en J17 hartelijk dank voor de bijval. Maar J21 vindt het blijkbaar nodig en bovendien voelt hij zich er zo ook nog eens verheven door, getuige het feit dat hij mij na een berichtje gelezen te hebben kan typeren als vmbo muts. Vrij bijzonder aangezien ik in 1 keer het vwo ben doorgekomen en dit najaar aan een universitaire opleiding ben begonnen. En dat alles zonder pak voor de billen of met een bedtijd van 7 uur. Bovendien vind ik zo'n typering nogal neerbuigend voor een grote groep mensen die moeite hebben moeten doen om die opleiding goed af te ronden. En die ook in dingen goed zijn en genoeg wijsheid verzamelen voor het leven. In ieder geval heb ik al vroeg van mijn ouders geleerd dat ik verantwoordelijk ben voor mezelf en als dat nodig is zelfstandig moet kunnen zijn. Ze staan me zelfs toe mijn eigen stomme fouten te maken. Daar leer ik meer van dan van om 7 uur op bed liggen. En dan houd ik nog steeds tijd over voor leuke dingen ook. Waartegen mijn ouders geen enkel bezwaar hebben.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 21, dit zijn van die topics die me erg verbazen. Onwerkelijk en uit een andere tijd. Een adolescent, dat woord al. Een strenge tante. Die je vroeg naar bed stuurt en een pyjama aan moet, zie dan echt zo'n ouderwetse pyjama voor me, veel leeftijdsgenoten, ook ik dragen s'nachts een t shirt. Dan hoe kun jij nu al zeggen dat je vrijgezel blijft, vraag me af of je wel vrienden of vriendinnen hebt, vind dit ergens abnormaal.
    Dan je mening en standpunten, over uitgaan, ga ook wel uit met vrienden en vriendinnen, vaak een groep, en altijd gezellig en lol, niks geen trammelant of ruzie's. Het lijkt of je bang bent om je tussen leeftijdsgenoten te begeven, en hoe is de relatie met je ouders, weten ze dit, kan me niet voorstellen dat hun dit normaal vinden. Heb nogal wat vragen, maar dit is iets wat ik niet snap, vraag me af wat voor type die tante is. Ook nooit getrouwd geweest zeker. ?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @J 21. Ja joh, jij zit om 2 uur 's middags voor straf in je pyjama. En je verwacht dat wij dat geloven? 18 tot 25 jarigen horen onder ouderlijk gezag? Waar haal je het vandaan? Ik woon sinds mijn 18de op mezelf. Ik heb een studie afgerond en ik zorg zelf voor mijn inkomen. Zelfs boodschappen doen en koken gaat me redelijk af. En dat alles zonder een beheerszieke tante. Het kan best zo zijn dat jij nog niet aan die mate van zelfstandigheid toe bent en 24/7 toezicht nodig hebt (als jij op je 21ste nog niet in staat bent je eigen bedtijd te regelen heb ik medelijden met je toekomstige werkgevers). Dat wil echter niet zeggen dat al jouw leeftijdsgenoten zo in elkaar zitten. In tegendeel. De meeste studenten die ik ken zijn prima in staat een studie te volgen zonder deze extreme vorm van wat jij 'bemoedering' noemt. Eigenlijk geloof ik geen reet van je verhaal maar ja, er gebeuren gekkere dingen. Ter afsluiting, there's no way in hell dat jij een universitaire studie volgt met dat belabberde Nederlands van je.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • M18 citaat -----Waarschijnlijk voor jullie niet erg, want jullie zullen je kinderen ook wel gaan slaan.------------ ===== Ik zal later geen kinderen nemen . Ik kies voor bewust vrijgezel leven na de universiteit studie . Dus geen VMBO muts hoeft te zeggen wat goed is . Leeftijd groep 18 tot 25 jaar is niet volwassen naar adolescenten. En die horen nog onder ouderlijk gezag en tuurlijk mag ik nu al veel meer dan toen ik onder de 18 was. Tegenwoordig denkt ieder die 18 jaar is dat die de wereld even aan kan en gaat zeggen hoe alles moet .. Doordat m'n tante mij om 21uur naar bed stuurt gaat mijn studie zo goed met hoge cijfers . Mijn tante woont in dezelfde plaats als de universiteit stad. Dus ik ben wel elke morgen vroeg fit op tussen al die gapende mede studenten. Nu helemaal want vanavond is mijn bedtijd 18 u direct na het eten . Want deed iets waar mij. Tante niet zo van gedient was. Dus ben nu al in mijn pyjama gekleed want ik moest meteen al mijn pyjama aantrekken rond het tijdstip van 14 uur toen mij deze sanctie werd aangezegd. Hik mag blij zijn dat ik gratis onderdak en voeding heb en mij economisch kan onderscheiden van mede studenten.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik kan maar nauwelijks geloven wat ik hier lees. Mensen van 20 die zich laten slaan en direct na het eten naar bed moeten. En die niet alleen mishandeld worden maar ook nog gehersenspoeld zijn, zodat ze denken dat het goed is. Dat blijkt ook wel uit de reactie van j21. Ik heb nog niet vernomen dat de overheid alle horeca definitief wil sluiten. Toen alles nog normaal was kwam ik er regelmatig en ik heb er zo goed als nooit ellende meegemaakt. De overlast wordt juist veroorzaakt door mensen die uit verveling op straat hangen. Dat merk je al nu alles gesloten is. Maar, terug naar het onderwerp, het is goed dat je ouders je het leven in sturen met een verzameling regels en je die ook tijdig inprenten. Maar op een moment zul je toch zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen en je eigen leven gaan leven. En hoe later je daaraan begint, hoe later je er klaar voor bent. Waarschijnlijk voor jullie niet erg, want jullie zullen je kinderen ook wel gaan slaan. Tenslotte hoort dat zo in jullie kringen en anders kun je zo nog je gram halen op je eigen opvoeding. Want er nu tegen in opstand komen mag natuurlijk niet.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Citaat met die corona ligt het even anders, maar normaal gaan ze laat in de avond weg citaat Het is maar de vraag of de hele horeca en uitgaan aangelegenheden terug komen. De overheid wilt er van af . Want daar ontstaat veel geweld , vandalisme openbare dronkenschap ets Waar de politie zijn handen vol aan heeft en ook de te rechterlijke macht om deze misdrijf plegers te veroordelen . Wij klagen wel op jongeren die van afkomst zijn uit een bepaald land buiten Europa . Maar de uitgaand aangelegenheden zijn de de grootse overlastgevers Mensen van 18 tot 25 zijn nog niet echt volwassen ze zijn adolescenten. En die mogen best nog bemoederd worden En op tijd naar bed gestuurd worden. En ook indien nodig een keer erg vroeg naar bed als straf . Niemand word er Skechers op om met een pakskaag op de blote billen om 19 u naar bed gestuurd te worden. Mijn tante kan ik zeggen zoek naar een kamer en dat is duur . Dus mag blij zijn.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Sorry hoor maar als je je op je 21ste nog om 19u naar bed laat sturen is er toch wel iets mis met je. Maar goed, eerlijk gezegd geloof ik helemaal niks van al die verhaaltjes hier.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Je vraagt heeft een tante het recht om je zo kinderlijk te behandelen. Wat vind je zelf? Je hebt toch voorbeelden genoeg van je studie genoten.
    Die jongens die ik ken boven de 18 gaan allemaal de weekends uit, nu met die corona ligt het even anders, maar normaal gaan ze laat in de avond weg en hoe laat ze thuis komen bepalen ze zelf, vooral als je boven de 20 bent. Als ik uitga de vrijdag en zaterdagavond wordt het ook laat, als mijn ouders maar weten waar ik ben vinden zij dit goed.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten