Skip to content
6 reacties
310 weergaves

ruzie

Mijn ouders maken al een tijd ontzettend veel ruzie thuis. Meestal gebeurt dit 's avonds als ik in bed lig, maar ze schreeuwen zo hard, dat ik dit allemaal hoor. Ik ben bang dat mijn ouders uit elkaar gaan..
Wat moet ik doen?

11 jaar
5 jaren geleden

6 Reacties

  • ik heb precies hetzelfde maar bij mij gaan ze al uit elkaar maar ze waren 8 jaar bij elkaar. (mijn vader en stiefmoeder.) nu heeft mijn stiefmoeder een datum vast gezet wanneer mijn vader het huis uit moet zijn. en nu dat ze dat heeft gedaan hebben ze elke avond ruzie. ik weet ook niet hoe ik hier mee om moet gaan. maar ik probeer ook gewoon door te slapen. dus ik weet hoe je je voelt. sterkte en ik hoop dat het voor ons beide goed komt.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Hi! Mijn ouders zijn recent uit elkaar gegaan. Mijn vader had een andere vriendin en er was veel ruzie. Ik denk dat je ouders er goed over na zullen denken welke stappen ze gaan ondernemen en daarbij goed aan jou zullen proberen te denken. Uiteindelijk zullen zij een beslissing maken die voor hen maar ook voor jou het best is. Dus misschien gaan ze uit elkaar, maar dat zou dan het beste zijn en daar zou je niet veel aan kunnen veranderen. Uiteindelijk zal dat het beste zijn, jouw ouders zullen er echt wel goed over nadenken. Het is misschien wel lastig voor jou, maar uiteindelijk zal het wel goed komen en zal je het toch moeten accepteren.
    xx

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Meisje 17: ikke was twaalf en mijn broertje elf. Onze vader is er met een andere vrouw vandoor gegaan en we hebben die een jaar niet meer gezien tot vorig jaar. Toen wou die terug contact met ons, maar dat wilden mijn broertje en ik allebei niet. Maar hij stond ons zelfs aan de schoolpoort op te wachten. Daarna via een rechtbank dat hij ons niet meer mag zien omdat wij twee dat niet meer willen. Hij is onze papa niet meer want papa wordt alleen maar gezegd door kinderen die van hun vader houden en voor ons part mag hij ontploffen, zoveel pijn heeft hij mama en ons gedaan. Wij hebben nu een broertje bij maar die hoeven we niet te zien want dat is niet ons broertje omdat die niet van mama is. We hebben allebei nog dikwijls nachtmerries van wat er allemaal gevochten is en afgerammeld, onze vader dan mama aan het aframmelen. Ik heb het zelfs moeilijk om dit te typen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn ouders zijn ook al lang uit elkaar@ j14 hoe oud waren jullie

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Een paar jaar geleden hebben mijn broertje en ik hetzelfde mee gemaakt. De ruzies 'Savonds waren zo fel dat we in bed lagen te bibberen en huilen. Ik was toen twaalf jaar en mijn broertje elf. Als mama ons dan 'Smorgens kwam wakker maken vond ze ons dikwijls in elkaars armen. Het is niet goed afgelopen thuis maar dat verhaal zal ik je besparen, het staat hier trouwens al ergens op het forum. Maar wat ik wel wil vertellen is dat er de kindertelefoon bestaat en die helpt echt enorm. Wij hebben pas veel te laat geleerd dat die bestaat en hadden we het vroeger geweten dat had dat heel veel meer geholpen. 0800 - 0432 voor Nederland zag ik en sinds kort is het 102 voor België.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Hi ik snap waar je mee zit, mijn ouders hebben dit ook een tijd gehad, maar zijn daar na ong 2 weken vanaf gekomen. Hoelang is het al bezig xxx

    13 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten