Skip to content
10 reacties
1264 weergaves

seksuele voorlichting

Hoe kregen jullie seksuele voorlichting. Ik naakt van beide ouders. Hebben alles vertelt en laten zien

14 jaar
9 jaren geleden

10 Reacties

  • Was begin pubertijd dus ongeveer 3 jaar geleden.Kreeg een boek van mijn ouders die ze besteld hadden en ze zeiden lees dit maar, want we vinden dat je toch moet weten wat er verandert in je lijf, dat je verliefd kunt worden op meisjes, maar ook op jongens. Lijfboek voor jongens heette dat boek ,of zoiets, heb het uitgeleend later en weet niet waar het is gebleven. Maar het ging over hoe je volwassen werd, over verliefdheid bij meisjes en ook voor jongens, verder nog wat over andere onderwerpen die niet zo dagelijks zijn, maar wel interessant waren, zoals bisexualiteit, over in een verkeerd lichaam zitten,was gewoon leerzaam en alles werd op een vriendelijke,natuurlijke manier beschreven zoals het hoort.Dit was mij voorlichting dus.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb op school een paar keer les gehad over sexuele voorlichting, maar dat ging vooral over hoe je lijf groeit en hoe een meisje er uit ziet (haar vagina en zo), en hoe een jongen zich ontwikkelt.
    Maar eigenlijk vond ik dat te weinig, ik weet niet precies hoe je je af moet trekken en hoeveel sperma nou normaal is, dat soort dingen die toch nieuwsgierig maken.
    Eigenlijk kan ik me er maar weinig bij voorstellen, bij vrijen en zo, maar dat komt misschien omdat ik nog niet in de puberteit zit. Ik ben gewoon nog jong voor mijn leeftijd, mijn klasgenoten zijn bijna allemaal al wat verder.
    Van mijn ouders hoef ik niet veel te verwachten, die praten er gewoon niet over. Ik heb ze ook nog nooit bloot gezien.
    Daag, G.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ja meisje 18, ik ben er niet bij geweest, dus ja het zou kunnen. Maar je verhaaltje is wel een beetje ongeloofwaardig hoor.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • mijn broer leerde me veel zelfs had met mij sex zoog aan mijn tepels en streelde mij, likte mijn clitoris en vingerde me zeer heet tot ik klaar kwam, ook kreeg ik zijn lange lul in mijn kont en mocht hem ook pijpen tot hij zijn sperma op mijn borsten spoot, hij heeft mij letterlijk klaar gestoomd hij is vier jaar ouder als ik, een zeer lieverd

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben echt niet preuts en schaam me totaal niet voor sex of naakt of zo. Mijn (bi) vriend slaapt hier gewoon ook soms. Bij mij thuis wordt er ook gew over sex gepraat en ik kan gew alles vragen. Maar dat je ouders naakt voorlichting geven en alles laten zien? Mwa, dat gaat toch ff wel erg ver!

    Echt nooit gehoord dat ouders dat zo doen. Dus dat vind ik best wel raar. Of zijn er nog anderen bij wie dat zo gaat? Kan me er weinig bij voorstellen.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik kreeg het idd ook op school en heb thuis eigelijk nooit voorlichting gehad

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik kreeg het op school in de tweede. En ze hebben zo'n boek voor me gekocht dan kan ik het zelf lezen.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Was jij naakt of waren je ouders naakt of allemaal

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo allemaal, Ik heb zo'n gesprek nog niet gehad en ik weet niet hoe ik dat op gang moet brengen, hoe heb jij dat gedaan? En schaamde jij je? Wat heb je verteld? Groetjes J

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb dat niet echt gehad ik leerde daar veel over op school en soms zie me moeder thuis wat maar niet heel uitgebreid

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten