Skip to content
5 reacties
351 weergaves

Iedere dag ellende

Mensen denken dat ik hét perfecte leven heb; ik loop altijd rond met een lach, haal supergoede punten en heb soms nieuwe kleren. Maar vanbinnen ga ik kapot, en wil ik dood zijn. Ik heb alleen maar internetvriendinnen. Thuis gebeurd alles. Mijn vader zijn leven bestaat alleen maar uit flessen bier en nieuws. Hij geeft niks om mn zusje en mij! Mijn vader loopt thuis altijd naakt rond, net zoals mijn moeder die dat zelf niet wilt maar het moet van mijn vader. Mensen hoeven maar uit hun raam te kijken en zien mn ouders er zo bijlopen (dat is dus al gebeurd). Ik ga dood van de schaamte. Mijn moeder krijgt altijd te horen van mijn vader dat ze dik is. De laatste tijd eet ze helemaal niks meer en heeft zelfmoordneigingen en ik maak me echt zorgen. Ze moet altijd aanhoren dat andere vrouwen perfect zijn. Ik ben erachtergekomen dat mijn moeder nooit blij met mijn vader is geweest en ze is heel vaak boos op me en schreeuwt altijd op me. Mijn vader beoordeelt me op mn uiterlijk en scheld me vaak uit. Ik heb het gevoel dat ze me niet willen. We doen nooit wat leuks, en gaan we eens een keer naar een winkelcentrum dan gaan mijn ouders ruzie maken midden in het winkelcentrum. Ik ga daar kapot van, ook van schaamte. Mijn ouders hebben elkaar al eens gedreigd met een mes wat ik zelf heb gezien, mijn vader heeft mijn moeder ook al eens bewustenloos geslagen en ze hebben met dingen gegooid en stukgemaakt. Ik durf er met niemand over te praten. Het liefste zou ik willen dat ze gingen scheiden. Ik hoop dat er ooit een dag komt dat alles normaal is.

14 jaar
10 jaren geleden

5 Reacties

  • De kenmerken van jou vader lijken een beetje op narcistische kenmerken dat kan een reden zijn

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje 13

    Je steld je niet aan elk probleem is vervelend. Maar ruzie hoort bij de leeftijd denk ik.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • hee jullie verhalen zijn best wel erg :$ dus altijd als ik dit lees denk ik dat ik me aanstel.. ik en me vader hebben vaak ruzie en hij begint altijd te schreeuwen en me uit te schelden hij is best wel groot en sterk dus ik ben doodsbang voor hem..moet ik hier wat mee doen of stel ik me aan? help me x

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Heey, Ik weet er niet goed mee om te gaan want ik mag het absoluut tegen niemand vertellen van mijn ouders. Ik heb je verhaal gelezen, ook heel heftig! Ik hoop dat het nu goed met je thuissituatie gaat. Mijn ouders scheiden volgensmij niet omdat mijn moeder iedere keer kansen geeft aan mijn vader. Echt heel erg bedankt voor je advies, misschien praat ik ooit nog wel eens met iemand erover, maar ik durf het niet goed. X

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Heey

    ik snap jou helemaal jou verhaal lijkt heel veel op de mijne toen ik ook 14 was. Ik heb mij heel veel zorgen gemaakt over hun over het financeele deel en of mijn ouders elkaar wat aan zouden doen. Het was verschrikkelijk


    ouders blijven vaak samen omdat ze denken dat het beter is voor de kinderen en financieel. maar in mijn geval was het niet zo. opgegeven moment heb ik aan mijn moeder gevraag of ze konden gaan scheiden omdat de thuis situatie voor niemand goed was en het leek mij beter voor iedereen. uiteindelijk heb ik er voor gekozen om mijn oma in te lichten en ik heb het verteld (het mocht eigenlijk niet van mijn ouders maar achteraf is het beter geweest voor iedereen) uiteindelijk toen ik 16 was kwam mijn oma om spullen mee nemen omdat er deurwaarders zouden komen. dus de televisie en laptops ect waren weg. mijn ouders hebben toen de hele nacht ruzie gehad en mijn de volgende ochtend kwam mijn oma mij uit bed halen ( ik had zo iets van wtf is dit ik hoorde allemaal mensen benende ) en toen ben ik met mijn oma mee gegaan in mijn pjamma en ik had verder niets bij me. Later op die middag tegen de avond kwam mijn moeder met mijn hond daar was ik zo blij om ik voelde me zo gelukkig terwijl ik niets meer had ( mijn vader heeft toen al onze spulen na de sloop gebracht en weggegooid vraag me niet waarom maar dat zal wel komen door zijn verslaving. uiteindelijk had ik helemaal niets meer alleen mijn hondje en mijn moeder en mijn laptop toen hebben we een week of 8/12 bij mijn oma gewoond en nu hebben we een klein huurhuisje. Maar het is klein en niet luxe maar het is hoe een thuis hoort te zijn.

    dat was mijn verhaal ( in groote lijnen ) mijn vader doet precies het zelfde als de jouwe. in mijn verhaal kun je een beetje lezen hoe ik het gedaan heb misschien heb je er iets aan.

    maar ik raad aan om eens een gesprek met je moeder te voeren over hoe jij er over denkt je zegt dat je moeder er niet blij mee is maar dat kan je op meerderen manieren bekijken niet leuk kan een moment opnamen zijn maat iemand niet leuk vinden kan ook tot een scheidingen leiden niet dat dat leuk is maar het is misschien wel beter

    ook kun je er over na denken om misschien een tijdje ergens anders te wonen zodat je niet dag in dag uit de ruzies zien en een verslaafde vader.

    Als ik jou was zou ik er over praten met iemand ookal krijg je die tip van iedereen maar ik zeg dit omdat ik na dat dit gebeurt was wel hulp heb gehad van buitenaf om het te kunnen verwerken want dat was voor mij heel moeilijk. maar praten met je moeder, leeraar, anderen famillie ect kan ook helpen

    Ik vind het vervelend dat je geen vrienden hebt in het echte leven, Die had ik zelf ook niet echt op de middelbaren. Ik denk dat dit komt omdat ik altijd heel depri was en niet echt entogast kan reageren dan denken mensen al heel snel oeff dat is niet mijn type. ik ben ook niet goed in vriendschappen dus daar kan ik je niet echt tips over geven.

    ik hoop dat je er iets aan hebt gehad en het een beetje kan lezen door mijn gebrekkige typestijl heen omdat ik dit type op mijn telefoon.

    laat even weten of het heeft geholpen en of ik misschien ergens nog meer over kan vertellen om jou te helpen


    18 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten