Skip to content
3 reacties
211 weergaves

stomste vader ever!

Mijn ouders zijn 3 jaar gescheiden en ik woon bij mn moeder en vriend (blij mee!)ik haat me vader echt en ik haat het om daar te zijn en zn vrouw is nog erger. Mn vader haat mn moeder zo dat hij heel gemeen doet tegen haar ze doet atijd alles fout in zn ogen. Maar mn vader heeft niet door dat hij daar me zus en mij daar mee heeft waardoor wij dan niet vaak vrolijk zijn als we bij hem zijn en dan geeft hij daar mn moeder de schul van. Tegen Mn brooer (woont bij mn vader) word steeds gezegd da mn moeder slecht is enzo waardoor hij altijd ruzie heeft met mn moeder en dat doet haar veel pijn. En mn vader begrijpt me ook niet, we doen nooit wat leuks als we er zijn en miet dan ook vaak werken, en heeft nx voor ons over. Ik praat er vaak over met mn moder en zus en vriendin, met hem ook al een paar keer, maar nx helpt en mn vader geeft altijd iedereen de schuld en ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Help!?

13 jaar
10 jaren geleden

3 Reacties

  • Hey mainiac Ik leef helemaal met je mee Ik heb precies t zelfde heb nu al bijna 4 jaar geen contact met men vader Denk er goed over na wil je nu eigenlijk wel of geen contact met hem Ik heb er voor gekozen om geen contact meer te willen omdat hij mijn moeder overal maar dan ook overal de schuld van geeft Aan jou de keus Xx We are the dreamers mainstreet staat achter je Xx proud mainiac ??

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • ik had afgesproken met mn vrienndinnen zegt mn vader een dag van te voren dat k niet mag

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Hallo meisje 13,

    Erg rot voor je dat je je niet gehoord/begrepen voelt. Je situatie klinkt enigszins bekend. Ik heb ook een moeilijke vader. Weet wel dat hij van jullie houd, dat lijkt nu misschien niet zo maar als je ouder wordt dan ga je dat meer inzien. Ik kon nooit echt goed opschieten met mijn vader, de laatste jaren gaat het wel beter en zie ik dat dingen die vroeger slecht leken achteraf gezien niet zo bedoeld waren. Ik denk dat je vader het moeilijk vindt jou en je zus weinig ziet. Ook zal hij er moeite mee hebben dat jullie zijn nieuwe vrouw niet echt accepteren. (begrijpelijk van jullie kant, want zij is natuurlijk niet jullie echte moeder). Als belangrijkste tip kan ik je mee geven een keer al je gevoelens op papier te zetten. Gewoon heel open en eerlijk en deze brief aan hem opsturen. Dus je stuurt die brief met al je gevoelens erin. Je mag ook best zeggen dat je het moeilijk vind om zijn nieuwe vrouw te accepteren. Zeg ook dat je vaker met hem alleen (dus zonder zijn nieuwe vrouw) leuke dingen wilt doen.
    Aan het einde van de brief is het belangrijk hem te vragen er met jou (en je zus) rustig over te praten bij hem thuis.
    Dus schrijf een brief, geef hem wat tijd om er over na te denken en ga een paar dagen later met hem in gesprek.
    Hij kan natuurlijk niet in jouw hoofd kijken wat jij denkt en andersom ook niet.
    Ondanks dat dit misschien moeilijk is, is communicatie heel belangrijk. Ik weet zeker dat je je achteraf ook heel opgelucht voelt en weer kan werken aan een prettige relatie met je vader. Want ik lees in jouw verhaal ook dat je om hem geeft.

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad en laat maar even weten wat je ermee doet.

    Succes ermee!

    21 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten