Skip to content
29 reacties
496 weergaves

Bedtijd

Hebben jullie altijd een bepaald tijdstip van je ouders gehad dat je naar bed moet? Vanaf welke leeftijd niet meer bijvoorbeeld? Ik heb het altijd gehad en het was nooit laat in ieder geval. Nu ook nog, moet ik doordeweeks om 10 uur naar bed en moet uiterlijk half 11 het licht uit zijn. De laatste tijd valt het me op dat iedereen het maar raar vindt dat ik nog een bedtijd opgelegd krijg. Ik hoor soms verhalen dat men halve nachten opblijft, misschien om stoer te doen ofzo maar toch. Ik heb absoluut niet het gevoel dat ik te vroeg ga want ik slaap altijd erg snel in. Het licht is bij mij meestal al om 22.15 uit en ronk de hele nacht door. Dat ik 's-avonds van tevoren in mijn pyjama loop vindt men ook gek, maar dat komt omdat ik na het eten ga douchen, dan kleed ik me echt niet meer volledig aan. In het weekend is het allemaal anders, vrijdagavond om 23.00 uur naar bed en de zaterdagavond mag ik uit maar maak het niet te laat. Ben ik nou echt zo'n uitzondering?

18 jaar
11 jaren geleden

29 Reacties

  • Meisje 16 : Nee dat mag nooit, mijn moeder vind dat ik eigen keuzes mag maken wanneer ik uit huis ben en ik mag pas uit huis op mijn 25ste...

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje 17 hierboven ga jij dan nooit in het weekend weg als je om 10 uur moet slapen? En je kan toch niet altijd gelijk slapen?

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb hetzelfde probleem maar dan erger... Doordeweeks 9 uur slapen en weekend 10 uur Heb ik straf dan om 7 uur... Als mijn moeder me betrapt op niet gelijk slapen dan krijg ik de slipper en 7 uur naar bed rest van de week.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • ik mag al vanaf mijn twaalfde zelf weten waarneer ik naar bed ga

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik mag het meestal zelf weten, maar als het later dan half elf is en morgen is het een schooldag dan zeggen mijn ouders wel dat het tijd is om naar bed te gaan.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Wij thuis hebben geen strenge regels thuis Ik ga meestal tegelijk met me ouders naar bed Rond half 11 En dan is het aan me zelf hoelang ik nog wakker blijf.ze vinden alles best.als ik maar de volgende ochtend niet chagrijnig ben

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik moet doordeweeks om 9 uur en in de vakanties 10 uur, er zijn gewoon strenge regels bij ons thuis

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • @ meisje 17
    Gaan ze bij jullie thuis allemaal vroeg naar bed, of ben jij de enige die vroeg moet?
    En als er 's avonds iemand langs komt, hoe reageren ze dan dat jij al slaapt of in je pyjama loopt?

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 15, eeelijk gezegd helpt het wel. Ik denk eerst even na voordat ik brutaal wordt want ik weet wat me dan tewachten staat. Het gebeurt ongeveer 1 keer in de 2 weken.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • @ meisje 17
    Merk je ook dat je er minder brutaal en opstandig van wordt, of heeft het weinig effect?
    En als je straf hebt moet je al om 6 uur, zei je. Gebeurt dat vaak, of bijna nooit?

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 15. Mijn moeder vind dat dit helpt om minder brutaal en opstandig te zijn. Zoals ik al eerder zei: ze wil me klein houden: en zo voel ik me ook wel inmijn pyjama.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • @ meisje 17 jaar: wat is de reden dat je al om 9 uur naar bed moet, en dat je al eerder je pyjama aan moet?
    Gaat bij jullie iedereen vroeg slapen?

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Sinds mijn 14e mag ik zo laat als ik wil naar bed gaan.
    Meestal ga ik op een doordeweekse dag rond 23.00 naar bed en in het weekend 01.00 - 03.00.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen 17 het is niet fijn om klein te worden gehouden. Mijn moeder doet dat ook met mij. Na het eten douchen en dan kinderlijke pyjama aan die mijn moeder heeft uit gezocht. En ook om 9 uur naar bed. Als ik straf heb dan meteen na het eten om 6 uur. Ik vind dat niet passen bij mijn leeftijd maar mijn moeder is streng.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik moet door de weeks om half tien er in liggen dat kan wel eens uitlopen tot 10 uur en in het weekend moet ik er om 10 uur inlopen loopt wel eens uit tot half 11 maar niet zo vaak. Ik ben BTW bijna 14 en mijn klasgenoten liggen er ongeveer uur later in, dus ik vind dat voor jou leeftijd je later naar bed zou mogen.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik had tot 17 jaar vaste bed tijden daarna mocht ik zelf bepalen hoe laat ik ging slapen. In je pyjama lopen na het douchen is niks mis mee ook ik stap meteen na het eten onder de douche en loop daarna in boxershort rond... Met 18 jaar vaste bed tijden klinkt mij wel raar in de oren

    20 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik ben nu net een dag 15 en ik mag gewoon vanaf me 13 tot 3 uur snachts op zijn is dit raar?

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • ik bepaal al vanaf mijn 13/14 zelf mijn bedtijd dus voor mij is het een beetje raar dat jij nog een bedtijd hebt

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • ik mag het allemaal zelf weten

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • ook nu ik vrij ben van school sturen mijn ouders mij om 10 uur naar bed en moet ik er ook echt in liggen. vind dat onwijs vroeg en als ik school heb ga ik al om 9 uur. word erg klein gehouden met alles ,ook kleding mag ik niet zelf kopen en meestal draag ik dezelfde kleding als mijn broertje van 12 .het rottigste vind ik dat in net als hij nu een korte broek aan heb en voel me daar in niet prettig.

    17 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten