Skip to content
90 reacties
5356 weergaves

voor of tegen billenkoek

veel topics,maar wie is er nu helemaal tegen og toch wel voor billenkoek.

17 jaar
11 jaren geleden

90 Reacties

  • Gistermiddag fijn gesprek gehad met de jeugdouderling.
    Samen met die andere jongen, was vrijdagavond ook geweest.
    Hij wilde graag nog een gesprek samen met mij, we hadden contact gezocht omdat we samen enige tijd van de kerk af waren.
    Maar willen toch terug .
    Jongen 16, kom nog even terug, nu, we onderscheiden ons niet echt, alleen zaterdagavonds met uitgaan vieren we dit niet tot diep in de nacht,maar zijn voor 24.00 thuis, vanwege de zondag.
    Maar zondags malken we wel plezier, gaan het water wel op, beleven niet echt meer de zondagsrust.
    Verbaasd me dat je zegt veroordeel het niet ,alleen het is anders, dat is ook zo, zelf vinden we deze manier van opvoeden normaal,alleen buitenstaanders in deze moderne tijd zien het anders,zelf zie ik het niet zo, al denk ik er wat vrijer over dan die jongen en mijn oudere broer die echt voor zijn over deze manier.Mijn broer krijgt het niet meer,ik sinds in niet meer naar de kerk ga ook niet, maar de meesten van mijn vrienden nog wel.Alleen meisjes niet bij ons thuis.Maar snap je het toch enigzins of denk je vind het toch niet kunnen.?Toch wil ik eigenlijk wel weer terug naar het geloof.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen 16 op jouw antwoord in te gaan, bewust noem ik geen kerk, want niet alle leden delen deze mening.
    Kan wel zeggen bij de gewone gereformeerde kerk doe ze hier niet aan, vergelijk dit met nederlands hervormd, veel van deze kerken gaan zelfs samen.
    De kerken of geloven die nog de opvoeding uit spreuken hanteren zijn meestel sgp stemmers, reformatisch dus en de noorse broeders.

    17 jaar
    8 jaren geleden

  • Poeh ik vind het toch wel bijzonder wat ik hier allemaal lees. Ik kom zelf uit de randstad, en ben niet gelovig opgevoed. In mijn omgeving wordt voorzover ik weet helemaal niet geslagen. Hoogstens dat een kleuter die te ver gaat een tik krijgt. Ik heb ook nooit van andere kindren gehoort dat ze slaag kregen. Het is voor mij dus wel bijzonder dat te horen dat dit binnen de gereformeerde kerk wel gebeurt. Niet dat ik het veroordeel, het is gewoon anders. Mag ik vragen van welke richting de gereformeerde mensen hier precies zijn, en of er nog meef aspecten van jullie leven zijn waarin jullie je onderscheiden van anderen?

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje 16 gelukkig dat het beter met je gaat en je vader toch nadenkt.
    Miste wel de houvast,vanmiddag een gesprek met de jeugdouderling en die andere jongen is er ook bij. Ergens wil ik wel terug naar de oude vertrouwde kerk en mijn vrienden.
    Ondanks de strenge tucht soms, wat vind jij, mee eens.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Misschien gelijk over houvast? twijfel. Moet steeds denken aan die jongen die bij terug wou keren.Steeds meer afstand voel ik.
    Meisje 16 hoe gaat het met jou?

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ja, jongen van 17, dat is precies zoals ik er ook over denk.
    Inmiddels is mijn achterwerk weer helemaal gewoon en de sfeer thuis ook weer prima opgeklaard.
    Tucht en straf houden mij binnen de grenzen en hoewel ik best wel eens twijfel als ik weer eens naakt met rode billen, voeten naast elkaar, met mijn neus in de hoek sta. Maar als de straf dan weer voorbij is, voel ik me goed en kan ik weer met een schone lei verder. Het hoort er gewoon bij. Al vanaf dat ik kleuter was, kreeg ik al straf, nog geen slaag, maar wel in de hoek. Dat heeft voor mij altijd goed gewerkt. Later kwam pas de billenkoek, bloot en wel. Mijn vader is dit keer wel erg ver gegaan en ik geloof dat hij dat ook wel beseft. Hoop dat, als ik weer straf krijg, hij er wel rekening mee houdt.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Je zit nu wel met jezef in de knoop.Jongen 17.
    Meisje 16 hoe is het nu met jou.
    Zelf ook gelovige ouders en onderga de liefde en tucht, en kan niet zonder deze houvast. Al is je vader over zijn grens gegaan deze keer.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Beetje verwarrend al die topics over opvoeding,geloof en billenkoek.
    Door mijn conservatieve familie is het uit met mijn vriendin.
    Onze geloofsbeleving propagandeert nog tucht en soms lijfstraf,maar geen mishandeling. Ouderlingen spreken met de ouders hier over.
    Mijn verzet leidt dat ik maanden lang niet meer naar de kerk en verenigingen ga, ondanks gesprekken, alleen voel tegenstand van mijn afstand van vrienden, ouders en vooral mijn oudere broer,die in de heilzame werking gelooft van een leer uit bijbels standpunt.
    Hij heeft een dienende taak ,heeft een vriendin die net zo denkt als hij, mijn kameraad had hetzelfde als ik maar is toch terug gekeerd naar de broederschap.Een paar dagen terug stond een jongen op onze stoep wilde praten met mijn broer, ken hem wel maar geen omgang ooit met hem gehad.Waar het gesprek over ging,weet ik niet, blijft ook geheim,wordt niet over gepraat wat je bespreekt.Maar toen hij wegging en ik hem uit liet zei hij, je moet ook terug keren ,ik had ook afstand genomen maar voelde ik moet terug,daarom zal ik vergeving vragen en heb mijn vader om een tuchtiging gevraagd, hij wilde dit niet, was wel heel blij, maar ik wil boete doen zei hij en daarom de jeugdouderling gevraagd om dit te doen.
    Ik snap dit niet of wel, soms denk ik na zijn relaas ,ergens zou ik het ook wel weer willen,terug naar het oude vertrouwde geloof.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Op zijn manier excuses aanbieden, had hem aan gegeven bij de politie wegens mishandeling, je hebt rechten meisje 16.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Dank voor jullie lieve reacties. Heb het besproken en pa bood op zijn manier excuses aan, dus.....
    Ook ouders maken fouten denk ik dan maar.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Mee eens je kind expres een bloeduitstorting bezorgen vind ik persoonlijk totaal niet liefdevol dat mag je best tegen je ouders zeggen

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Sterkte meisje 16, bloeduitstorting zeg je, dat gaat echt te ver,dit is mishandeling.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Heb zojuist straf gehad van mijn vader, kom net uit de hoek vandaan. Laatste uur van school was ik absent, stond in het rooster dat het verviel, maar het ging toch door, maar dat heb ik niet gehoord. School belde op, vader was (helaas) thuis, dus meteen uitkleden en weer eens ouderwets over de knie. Sloeg dit keer heel lang op 1 plek, heel erg veel pijn, grote bloeduitstorting, dus daar ben ik wel even zoet mee. Ruim 3 kwartier in de hoek (1 lesuur) met de handen op mijn hoofd. Kreeg het ook nog koud (slecht weer buiten, bah) Moet nu huiswerk gaan doen, maar eerst nog even mijn hart gelucht met dit bericht.  

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn kameraad heeft geen straf gekregen omdat hij te laat thuis kwam.
    Zijn ouders begrepen wel dat hij terug gegaan was om niet te feesten of te drinken, maar om met mij te praten en bij te staan met alles en nog wat, en dat het uit was met die vriendin,dat ik in de put zat.
    Ze vonden het juist heel goed van hem dat hij dit gedaan had.
    Heb even geen zin om verder te reageren, moet eerst na denken.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • jongen van 15: ik vraag me dan af of die moeder dat dan niet in de gaten heeft. Zoiets voel je dan toch ? Ik vind het een onverkwikkelijke gang van zaken en heb er echt moeite mee. Het schiet zijn doel helemaal voorbij en gaat een beetje richting incest. Lijkt me niet goed!

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Eigenlijk is dit een heel ander onderwerp jongen 15, die jongen van 12 kickt er op zoals het lijkt, opvoeding kan ook een heel andere wending zijn. Weet niet of je het zelf ook krijgt vraag ik me af omdat je met hem over billenkoek begon.
    Dan je zegt een vertrouwensband op zich niets mis mee, heb ik ook met een kameraad, maar wij zijn van dezelfde leeftijd.
    Je laat hem dingen op je pc zien die hij thuis niet mag zien, zou dit toch niet doen, hij is zelfs nog niet in de pubertijd, eigenlijk nog een kind, en soms moet je toch kinderen beschermen tegen waar ze nog niet aan toe zijn.
    Jij bent 15 en ook jong, ook ik met mijn 17 ben nog jong, maar 12 jaar is wel heel erg jong nog, zou toch enige afstand houden,laat hem toch ook zoveel mogelijk zichzelf ontdekken, praten en gesprekken kan ook verhelderend zijn, maar bedenk wel hij is nog niet volwassen,zie dit niet als een berisping, of dat ik je de les wil lezen, neen, geef je alleen een tip om goed na te denken,van wat wel en niet toelaatbaar is. Laat nog eens horen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Met mijn buurjongen van zowat 12 jaar heb ik een vertrouwens- relatie. Hij komt vaak bij me om de computer te mogen gebruiken, voor dingen die hij van zijn ouders niet mag zien. Toen ik zijn mening vroeg over billenkoek, gaf hij te kennen vaak expres ondeugend te zijn, om die bij zijn moeder te ondergaan. Op haar blote dijbenen liggend, genoot hij dan zo van dat geklets op zijn billen, dat hij een stijve kreeg en zowat klaar kwam. Ondanks dat gelukt het hem nog steeds om billenkoek uit te lokken.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ze zei dat het niet om mij ging maar om mijn conservatieve familie waarin zij zich nooit thuis zou voelen, en ze had het idee dat ze mij weerhield van de kerk. Begreep haar wel maar vond het wel rot dat ze het uitmaakte.
    Gisteravond naar de kroeg ,kwam mijn kameraad en zijn vriendin, die hij tegen 12 uur naar huis bracht, want na 12 uur s'nachts is het zondag,.Maar tot mijn verbazing kwam hij terug om me te troosten zei hij.
    Door mij kwam hij te laat thuis, was ongeveer 2 uur s'nachts.
    En hij moet vroeg er uit voor de kerk.En ben bang dat hij straf krijgt omdat hij zo laat thuis kwam en ergens toch door mijn schuld.
    Mijn oudere broer zegt dat het allemaal mijn eigen schuld is.
    Ga niet naar de kerk de laatste tijd, verlies hierdoor mijn vroegere vrienden, maar er is een meisje dat wel met me wil, als ik weer terug ga naar de kerk.
    Ergens denk ik zal ik weer terug gaan,en toch weer tuchtiging accepteren evenals mijn kameraad.
    Weet het niet, denk na, ergens staat het me tegen,anderzijds verlang ik ook wel weer naar die intieme vriendschap en de zekerheid van regels en de leer. Weet het even niet.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Als ik over de knie ga is dat altijd met blote billen. Bloot geeft meer schaamte. En straf is nu eenmaal straf en niet leuk. Eerst geeft hij me met de hand een flink aantal opwarmers en daarna komt er een voorwerp bij. Het pak voor de billen vind ik op zich vreselijk, het doet echt pijn en mijn bibs is rood en nog een tijd gevoelig. Ik kreeg van paps vroeger af en toe bij gegronde redenen, zoals te weinig doen voor school en daardoor slechte cijfers. Ik kon best goed leren en dan werd ik te gemakkelijk. Of liegen tegen mijn ouders, te laat thuis komen. Nou ja, ik had het er zelf naar gemaakt en hij waarschuwde, maar ik was/ben eigenwijs. Het voelde wel als verdiende straf. Die billenkoek kwam niet vaak onverwacht. Ik denk dat ik daar nu nog hetzelfde in sta.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • meisje van 16 hoe weet je dat van die vrouw heb je dat wel gezien

    20 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten